Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
@Lucillienta vždy když mám nechráněný sex otěhotním antikoncepci užívat nesmím, tělísko také ne a světe div se, od roku 2010 používáme jen kondomy a není problém. Opravdu tě nechápu ![]()
@berry4 píše:
@Lucillienta přitom nám to ujelo jen párkrát nechráněně… Boha jeho! Absolutně nechápu ty tvé výlevy tady, výlevy o ztrátě syna, o nemožnosti mít antikoncepci ( kecy v kleci, kondomy jsi nezmínila ), evidentně jsi si vědoma toho, že vám to ujíždí a evidentně s tím nic neděláte. Co chceš číst? Požehnání? Je jedno, v jakém smylu.
Jsi evidentně nezodpovědná. A upřímně- mám za to, že syn žije. Jen ne s tebou s ohledem na tvůj nízký věk při jeho narození, ano, děti se neztrácí jako klíče, jen ta zodpovědnost a převzetí jí samé za děti je trochu víc, než š*kat jak o život a nebrat v potaz, že z toho ty děti jsou
Přesně to si myslím taky. Vše jsi vystihla přesně.
Dítě bych si nechala. A používala kondom, protože kecy typu, ze teď se to nehodí, jsou fakt na pěst
@Zuuuzaaa122 píše:
Ja chapu ze tady hodne píšou zeny co maji treba problem s otěhotněním a dite by si moc praly, proto zakladatelku přemlouvaji at na potrat nejde, ze se ma radovat… Jenže ona se zjevne neraduje, je mlada, chce jit do práce. Nevidim na tom nic spatneho.
Já jsem teda jedna z těch, co je neplodná a dala by vše aspoň za jedno zdravé dítě. Ale i kdybych byla plodná jak jadernička a měla 10 dětí, tak zakladatelku nechápu a odsuzuju už jen to, že o potratu přemýšlí. Šu…kat jo a pak potrat! Velice dospělé rozhodnutí! ![]()
@Ginuš píše:
@Lucillienta neumím si představit bolest ze ztráty dítěte, je mi to moc líto. Znám bolest z potratů, sice nedobrovolných potratů, ale i tak mě hlava trápila hodně dlouho a říkala jsem si proč. Kdybych to mohla nějak ovlivnit udělala bych pro to mini stvořeníčko v břiše cokoliv aby mohlo žít. Kariéru jsem měla krásně rozjetou, chvilku před vložením embrya mě povýšili na pozici kterou jsem chtěla a stejně pro mě dítě bylo víc. Do toho jsme stavěli a řešili hoodně věcí. Nikdy bych nešla na potrat protože se mi zrovna dítě nehodí, pokud jsi měla nechráněný sex, je potřeba počítat s tím, že můžeš otěhotnět. Ona stačí jedna nechráněná soulož, vím to z vlastní zkušenosti. @Zuuuzaaa122 nevidíš nic špatného na potratu? Pokud někdo nechce dítě, tak se má snad chránit a ne pak zabíjet. Dítě mám a taky hlavně pokoru a karmu
Ja nerekla ze nevidim nic spatneho na potratu! Jen ze mi je lito, jak se do zakladatelky naváží nekteri ze o tom vubec premysli a nekdo tu napsal jak by se mela radovat… Nevidim nic spatneho na tom, ze chce jit ve 23 letech do prace
a vadi mi ze se deti rodi do rodin, ktere na to nejsou pripravene…
@Zuuuzaaa122 píše:
Ja nerekla ze nevidim nic spatneho na potratu! Jen ze mi je lito, jak se do zakladatelky naváží nekteri ze o tom vubec premysli a nekdo tu napsal jak by se mela radovat… Nevidim nic spatneho na tom, ze chce jit ve 23 letech do pracea vadi mi ze se deti rodi do rodin, ktere na to nejsou pripravene…
tak pokud tak moc chce jít do práce, tak proč má několikrát nechráněný sex? To ti přijde normální? A navážet se do ní? Co čekala, že jí tu politujeme, že je chudinka hloupoučká a neví že děti nenosí čáp? Porodila 2 děti, tak snad ví, že když si s někym vrzne bez ochrany, tak z toho může otěhotnět
Dítě bych si určitě nechala. a tu ztrátu jsem také nepochopila, taky mi to přijde že kdyby zemřel, tak bys to napsala jinak, ale zase nechci v tak citlivý věci „podezřívat“ neprávem.
každopádně myslím že máte docela slušný podmínky, a dítě bych si nechala, pracovat můžeš až do mateřský, do práce bych nastopupila, a dělala, dokud to půjde.
@Ginuš píše:
tak pokud tak moc chce jít do práce, tak proč má několikrát nechráněný sex? To ti přijde normální? A navážet se do ní? Co čekala, že jí tu politujeme, že je chudinka hloupoučká a neví že děti nenosí čáp? Porodila 2 děti, tak snad ví, že když si s někym vrzne bez ochrany, tak z toho může otěhotnět
Samozřejmě, to taky nechápu, proč se nechranila.. To urcite neschvaluji, pul roku jsem praktikovala prerusovanou souloz (pritel si fakt daval pozor, nikdy nam to „neujelo“) a byla jsem z toho kazdy mesic na prášky jak jsem byla ve stresu. Jsem vylecena a od te doby poctive beru antikoncepci a taky mi hrozilo, ze ji nebudu moct užívat - nikdy by me ale nenapadlo se na ochranu vykašlat.
Jen si myslím, ze dite by do takove rodiny rodit nemelo
kdyz na nej nejsou pripraveni, muze to na nej mit spatny vliv. Vlastni zkusenosti (tedy ne moje, ale z blizkeho okoli)
@Zuuuzaaa122 Špatný vliv? To je podle tebe lepší zabít dítě, které zplodili společně a které si žije u ní v břichu?
Pokud se s tím smíří a dítě přijmou oba s láskou, tak to žádný špatný vliv mít nebude. Já znám hodně rodin, do kterých se narodilo neplánované dítě, třeba třetí nebo čtvrté, ale žádný špatný vliv na nikoho tam nepozoruju…
@hanyny píše:
@Zuuuzaaa122 Špatný vliv? To je podle tebe lepší zabít dítě, které zplodili společně a které si žije u ní v břichu?
Pokud se s tím smíří a dítě přijmou oba s láskou, tak to žádný špatný vliv mít nebude. Já znám hodně rodin, do kterých se narodilo neplánované dítě, třeba třetí nebo čtvrté, ale žádný špatný vliv na nikoho tam nepozoruju…
A pokud se s tim nesmíří a bude mu cely život tajně zazlivat, ze kvuli nemu nemohla do vysněné prace? Vsak deti počkají proboha, je mlada… A zadne zabiti to neni, v te dobe to je jen shluk bunek, ne dítě
je treba to brat objektivně…
@Zuuuzaaa122 je hodně neplánovaných dětí a jsou milované a v pohodě.
@Zuuuzaaa122 Je to jedno, jak tomu říkáš, ale zabití to je. Je to život, který už vznikl a který by bez vnějšího zásahu pokračoval.
@nesssinka píše:
V září jste rodinu plánovali a teď přemýšlíš o potratu?https://www.emimino.cz/…meni-268892/