Právní poradna pro odškodnění a náhradu škody
Mgr. Petr Novák
Prosím pěkně, je tu někdo, kdo rozumí daním a ppm? Potřebovala bych vědět, jestli se do mých příjmů počítá i dávka ppm za prosinec minulého roku, když mi byla vyplacena až letos v lednu. Ví to někdo?
@Ivana1000 Jestli ti přišla v lednu, budeš jí zahrnovat do DP až za rok 2017.
Ahoj.
Takže do slevy na manželku 2018 počítám peníze které mi přisly v lednu za prosinec 2017 , a až poslední výplatu kterou dostanu za listopad 2018 v prosinci, že. tudíž to co si vydělám ted v prosinci na brigádě se už nepočítá když mi to vyplatí až v lednu 2019.
prosím potvrďte mi to, mám v tom guláš.
Ne, výplata se do příjmů pro slevu na manželku počítá ta ZA leden - prosinec 2018. Takže výplata za prosinec 2017 se počítala do 2017. Výplata za prosinec 2018 vyplacená v lednu 2019 se počítá do příjmů 2018.
@Pennya Záleží na tom o jaké se jedná příjmy. Když to budu příjmy ze mzdy, zahrnují se veškeré částky které obdržíš do 31 dnů po skončení zdaň. období za které byly dosaženy.
Jestliže se bude jednat o přijmy jako PPM, nemocenská,… zahrneš ty částky, které si během 1.1.-31.12. skutečně dostala.
@Sojkka tak já pochopila, že se ptá na to, co si vydělá (mzdu, odměnu) takže jsem tak i odpovídala. Jinak máš samozřejmě pravdu.