Právní poradna pro odškodnění a náhradu škody
Mgr. Petr Novák
@JenDotaz ale jemu nic nevrací. Je to daňový bonus a má na něj nárok každý kdo má plat vyšší než sestinasobek minimální mzdy. Není to vratka daně.
@Helis88 Ale takový výdělek ona za rok 24 nemá, nedosáhne na to
@JenDotaz píše: Více
No a v roce 24 měli teda taky stridavku?
A jako letos s tím nemá problém, že uplatní půlku a za loňský rok ano?
@JancaS84 Ale proč by letos nemohl uplatnit celý rok, když ona nesplňuje podmínky?
A blby vám to není ani trochu? Jsou to peníze pro dítě a na dítě. Tvl to je takový problém přilepšit dítěti ![]()
@JenDotaz u střídavky je to o domluvě. Pokud ona z toho doteď nic neměla, tak se asi šprajcla. Budete se prostě muset domluvit nebo řešit přes soud. Případně pokud teď 4 roky uplatňovat otec, tak ji dejte písemně, že teď 4 roky může uplatňovat ona. Nebo peníze pošlete na spoření dítěte.
@hospodki Co by mi mělo být blbý? Já za ty peníze nechci jet na dovolenou ani si koupit novou kabelku, jestli to myslíte takto…
Holky, máme spolu ještě jednu holčičku, ale nikdy jsem mezi nimi nedělala rozdíl, jsme spolu už dost dlouho. Mrzí mě, jestli to vyznělo, že tu malou chci o ty peníze obrat, bože to by mě nikdy ani nenapadlo. Jde mi o princip, že její máma nejen že nedělala, ale hlavně na to nemá nárok, protože nesplňuje podmínky.
Ale otec splňuje, maji stridavku, takze je divne, ze jste ji pulku nedavali. To je to, co se všichni divi.
Jak nekdo psal, ted to nechte 4 roky ji (pokud tenhle rok narok nema, tak to veme otec a penize ji posle) a pak jedte napul.
@JenDotaz ze se tak urputně rvete o pár korun když je to pro dítě. Taková hyena je sen každé ex ![]()
@hospodki ano, a zamindrákované nemakačenko je zase sen nové partnerky. Nevíte, co jsme si s ní zkusili, a budete mě nazývat hyenou?
Sleva na děcka je:
za 1. dítě 15 204 Kč ročně, tedy 1 267 Kč měsíčně,
za 2. dítě 22 320 Kč ročně, tedy 1 860 Kč měsíčně,
To ex dáte 7602,– a vám zůstane 30 klacku, protože si svoje dítě uvedete jako druhé, tak na něj je vyšší příspěvek a stejně bejvalku ocurate
Fakt mě nezajímá co jste si zkusili. Dělení je spravedlivé. Jestli má jeden z rodičů takový výdělek, že je nárok, tak je to stále pro dítě.