Právní poradna pro odškodnění a náhradu škody
Mgr. Petr Novák
Dobry vecer, mam dotaz. Chtela bych si udelat dane za rok 2017. Zamestnana sem byla 6 mesicu nez mi skoncila smlouva a neproudlouzily mi ji z duvodu tehotenstvi. Pote sem mesic marodila nez sem nastoupula na materskou. Mohu si udelat danove priznani? A jestli ano, musim financaku dolozit zbyle mesice? Byvaly zamestnavatel mi je odmitl udelat. Dekuji.
Dokonce si ho udělat musíš, uvedeš tam jen příjmy ze zaměstnání, kolik ti srazili na daních, slevu na poplatníka. Připojila bych k tomu přílohu ve smyslu prohlášení, že jsi od-do pobírala PN a následně mateřskou, rodičák…
Dobrý den, v práci po me žádají papír ze přítelkyně nepobira úlevu na dani ale po maturitě šla ihned na rodicak. Stačí když napíše ručně ze nepobira úlevu? Protože zamestnavatele ještě neměla. A kdyz tak jak to ma napsat. Děkuji a omlouvam se ![]()
Tímto prohlašuji, že jsem v roce 2017 neuplatňovala daňové zvýhodnění na dítě…
Zaměstnavatele nemám. Jméno + příjmení, podpis
Dobrý den, chci se zeptat menzel uplatňuje na daních slevu na manželku, úvěr, skolkovne a životko. Vrácení daní se počítá z čeho? Ze zálohy na dani bez slevy anebo z toho co se odvede? Říkají ze když je žena na rodičovské tak vracejí více.
Vrácení daně se počítá z toho, kolik vyjde celoroční daň po všech uvedených odpočtech (něco se odečítá ze základu a něco přímo z daně) mínus zaplacené zálohy.