Daně, mimi a přítel

31.1.11 12:42

Daně,mimi a přítel

Ahojky jednou za rok se nějak odečitaji daně.
Přitelovi se měsičně odečita na malou asi 600kč…
ale jak to je s těma daněma jednou za rok?
muže si tam odepsat i mě když nejsme svoji.slyšela jsem že muže až 24tisic co je na tom pravdy a jak to chodí díky=)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
5052
31.1.11 12:49
pupííííček píše:
Ahojky jednou za rok se nějak odečitaji daně.
Přitelovi se měsičně odečita na malou asi 600kč…
ale jak to je s těma daněma jednou za rok?
muže si tam odepsat i mě když nejsme svoji.slyšela jsem že muže až 24tisic co je na tom pravdy a jak to chodí díky=)

ne tebe si odečíst nemůže nejste manželé dítě na základě čestného prohlášení od tebe ano.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
PetkaK
31.1.11 12:49

Musíte být manžele aby si mohl odečíst SLEVU NA VYŽIVOVANOU MANŽELKU - v tomto případě by manželka neměla vydělat za rok více než 68tisíc (RD se do toho nepočítá, ale MD jo). A ta sleva je nějakých 24tisíc.

• Citovat
  • Upravit
9556
31.1.11 12:50

presne tak, pokud nejste manzele, nejde to

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3040
31.1.11 12:50
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
552
31.1.11 18:50

hale holky, takže když pobírám ten rodičák, tak máme nárok na to, aby si mě manžel odepisoval z daní?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
PetkaK
31.1.11 19:12
xaminka píše:
hale holky, takže když pobírám ten rodičák, tak máme nárok na to, aby si mě manžel odepisoval z daní?

Pokud jsi loni nevydělala více než 68tis tak v letošním přiznání daně si tě manžel může odečíst - ale jak se tak koukám na tvůj metřík, tak jsi loni asi vydělávala, neb do příjmu se počítá i nemocenská a mateřská, nepořítá se pouze RDpříspěvek.

• Citovat
  • Upravit
4650
12.2.11 15:05

Nechci zakládat novou diskuzi, ale chci se zeptat, jestli nevíte, když se s přítelem budeme v únoru brát, může si mě pak manžel odepsat taky z daní, když jsem na RD? Moc děkuji za odpověď

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
167
14.2.11 22:40

Určitě, ale až za rok 2011 v rámci ročního zúčtování nebo daňového přiznání, pokud by podával.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4650
15.2.11 13:58

Děkuji

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1793
9.3.11 22:53

Jé holky já se taky zeptám, pokud tedy tento rok pobírám nemocenskou, mateřskou a RP tak to musi byt méně než těch 68 tisíc za rok? a pokud pak budu od příštího roku na RP 7600,– tak se to nepočítá, tzn. že nemám žádný příjem a manžel by měl nárok na tu slevu na dani?

Díky moc za info!

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6895
9.3.11 23:00

Spočítej si kolik ti dohromady dělala neschopenka a mateřská dohromady.pokud míň jak 68tis,tak si tě odečíst může.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1793
9.3.11 23:05
kacabus píše:
Spočítej si kolik ti dohromady dělala neschopenka a mateřská dohromady.pokud míň jak 68tis,tak si tě odečíst může.

Díky za odpověď a jak to bude tedy za rok až budu celý rok na tom rodičáku za 7600,– když to spočítám do těch 68tisíc se taky nevejdu, takže úleva na daních nebude?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6895
9.3.11 23:20

Rodičák se do toho nepočítá!takže pokud si příští rok nebudeš přivydělávat,tak na to dosáhneš.já jsem na rodičáku a chodím do práce.hlídám si abych právě nevydělala víc jak těch 68tis.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1793
9.3.11 23:27
kacabus píše:
Rodičák se do toho nepočítá!takže pokud si příští rok nebudeš přivydělávat,tak na to dosáhneš.já jsem na rodičáku a chodím do práce.hlídám si abych právě nevydělala víc jak těch 68tis.

Děkuju :palec:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Právní poradna pro odškodnění a náhradu škody

Ikona - Petr Novák

Mgr. Petr Novák