Právní poradna pro odškodnění a náhradu škody
Mgr. Petr Novák
Ahojky jednou za rok se nějak odečitaji daně.
Přitelovi se měsičně odečita na malou asi 600kč…
ale jak to je s těma daněma jednou za rok?
muže si tam odepsat i mě když nejsme svoji.slyšela jsem že muže až 24tisic co je na tom pravdy a jak to chodí díky=)
pupííííček píše:
Ahojky jednou za rok se nějak odečitaji daně.
Přitelovi se měsičně odečita na malou asi 600kč…
ale jak to je s těma daněma jednou za rok?
muže si tam odepsat i mě když nejsme svoji.slyšela jsem že muže až 24tisic co je na tom pravdy a jak to chodí díky=)
ne tebe si odečíst nemůže nejste manželé dítě na základě čestného prohlášení od tebe ano.
Musíte být manžele aby si mohl odečíst SLEVU NA VYŽIVOVANOU MANŽELKU - v tomto případě by manželka neměla vydělat za rok více než 68tisíc (RD se do toho nepočítá, ale MD jo). A ta sleva je nějakých 24tisíc.
Na dítě:http://www.jakpodnikat.cz/…ani-dite.php
Na manželku:http://www.jakpodnikat.cz/…manzelku.php
hale holky, takže když pobírám ten rodičák, tak máme nárok na to, aby si mě manžel odepisoval z daní?
xaminka píše:
hale holky, takže když pobírám ten rodičák, tak máme nárok na to, aby si mě manžel odepisoval z daní?
Pokud jsi loni nevydělala více než 68tis tak v letošním přiznání daně si tě manžel může odečíst - ale jak se tak koukám na tvůj metřík, tak jsi loni asi vydělávala, neb do příjmu se počítá i nemocenská a mateřská, nepořítá se pouze RDpříspěvek.
Nechci zakládat novou diskuzi, ale chci se zeptat, jestli nevíte, když se s přítelem budeme v únoru brát, může si mě pak manžel odepsat taky z daní, když jsem na RD? Moc děkuji za odpověď
Určitě, ale až za rok 2011 v rámci ročního zúčtování nebo daňového přiznání, pokud by podával.
Jé holky já se taky zeptám, pokud tedy tento rok pobírám nemocenskou, mateřskou a RP tak to musi byt méně než těch 68 tisíc za rok? a pokud pak budu od příštího roku na RP 7600,– tak se to nepočítá, tzn. že nemám žádný příjem a manžel by měl nárok na tu slevu na dani?
Díky moc za info!
Spočítej si kolik ti dohromady dělala neschopenka a mateřská dohromady.pokud míň jak 68tis,tak si tě odečíst může.
kacabus píše:
Spočítej si kolik ti dohromady dělala neschopenka a mateřská dohromady.pokud míň jak 68tis,tak si tě odečíst může.
Díky za odpověď a jak to bude tedy za rok až budu celý rok na tom rodičáku za 7600,– když to spočítám do těch 68tisíc se taky nevejdu, takže úleva na daních nebude?
Rodičák se do toho nepočítá!takže pokud si příští rok nebudeš přivydělávat,tak na to dosáhneš.já jsem na rodičáku a chodím do práce.hlídám si abych právě nevydělala víc jak těch 68tis.
kacabus píše:
Rodičák se do toho nepočítá!takže pokud si příští rok nebudeš přivydělávat,tak na to dosáhneš.já jsem na rodičáku a chodím do práce.hlídám si abych právě nevydělala víc jak těch 68tis.
Děkuju ![]()