Právní poradna pro odškodnění a náhradu škody
Mgr. Petr Novák
No pokud to děláš pravidelně a máš zisk více jak 10 000 Kč, tak ano, tak už to je příjem, který by si měl danit.
@j.a.n.i1 píše:
Uz to, ze to nekde inzeroval prodal opakovaně vylucuje prilezitostny prijem.
To ale v původním příspěvku nebylo… A než jsem sesumírovala odpověď, tak dopsal další info.
S malým dítětem to nejde napsat tak rychle…
@Anonymní píše:
@KeckaJ už pár měsíců. Já to bral spíše, jak kdybych někoho chodil doučovat jako brigádu, nicméně když už si sesumíruju ten zisk, tak je poměrně velký a nevím, zda to řešit. Inzerce probíhala skrze sociální sítě, nicméně nikdo neví, kolik zájemců jsem měl. Nakonec se toho ale nakupilo poměrně dost.Rád bych v tom pokračoval i nadále a k tomu rozjel i online kurzy jako přípravu na přijímačky/maturitu, ale určitě už s tím živnostňákem. Jen nevím, zda mohu tu „minulost“ v řádu půl roku nechat teda být a neřešit to, a od doby co budu mít ZL jet defacto na novo…
@Anonymní píše:
Dobrý den, jsem student a sem tam prodávám své maturitní otázky ze střední. Vydělalo mi to nějaké peníze, avšak nejsem si jist, zda jsem za to povinen danit, případně jak by se zjistilo a jaký by to mělo dopad, kdybych zisk nedanil. Moc se v téhle sféře nepohybuju a moc nevím, jak postupovat.
Neresila bych to. Nic nepriznavej, je mala pravdepodobnost, ze by te FU resil.