Daňová sleva na dítě

Napsat příspěvek
Velikost písma:
21848
3.3.14 09:22
@Sonreir píše:
@Marion84 jak si to pritel nemuze odecist? Co to je za hloupost? A nenechava si to odecitat mesicne? U ditete mas na vyber bud jednou rocne nebo kazdy mesic..

Protoze si dela dane pausalne, tedy ma v nich uz vsechno.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
72725
3.3.14 09:23
@Sonreir píše:
@Marion84 jak si to pritel nemuze odecist? Co to je za hloupost? A nenechava si to odecitat mesicne? U ditete mas na vyber bud jednou rocne nebo kazdy mesic..

ne toliko u paušálu - tam si prostě dítě neodečteš.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6095
3.3.14 09:26

Ale pokud si byla na neschopence od 2.2. tak stejne si naky dane v lednu platila, nehlede na to, ze sleva na dite je danovy bonus a muze se jit i do zaporu, nemylim-li se, kazdopadne si udelej ty sama dane a rocne to zuctuj a myslim, ze by ti to meli vratit…zkus si vyplnit naky DP na netu, tam ti to vyskoci, netvrdim to stopro, ale fakt mam za to, ze u ditete se klidne muze vracet i to, co si realne na zalohach nezaplatila..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
101709
3.3.14 09:28

@Cosmic Nojo, ale pro uplatnění bonusu na dítě je nutný roční příjem alespoň 48 tis, což zakladatelka 100% za leden neměla, když má nemocenskou 9000,–

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1663
3.3.14 09:34

Ted jsem volala ještě kamaradce, která má to samé… Přítel OSVČ, paušální dane a prcka narozeného v dubnu 2013… A prý jim účetní řekl ať přinese RL dítěte a že to jde… Tak já fakt nevím :zed:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
101709
3.3.14 09:36

@Marion84 No, tak to bych vyměnila účetního… ono i když jim to tam účetní napíše, tak jim to z finančáku vrátí.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1663
3.3.14 09:42

No prave, chci aby to bylo v pořádku… Aby s tím nebyl jakýkoliv problém… Nejhorší je na tom to, že jsem koukala nejdřív na netu, ale absolutně tomu nerozumím… Proste účetnictví jde mimo mě…

Tak vám všem moc děkuju za rady, i když tohle jsem slyšet nechtěla :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2499
3.3.14 12:36

@Marion84 Ahoj,manžel je také OSVČ a letos už si nemůže bonus na děti uplatnit, takže nezbylo nic jiného než abych nastoupila dřív do práce a měla 48.tis. hrubého za loňský rok, jinak by jsme nedostali nic.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
13118
3.3.14 16:34

Já byla ted podepsat daně, manžel je OSVČ a taky nemůže malou odečíst(paušál), já taky ne bo mi to nemají z čeho odečíst(Rodičák), ale můžou to odečíst prarodiče(dítěte), bohužel, to už jsem taky nestihla bo už to všichni mají, takže mi to letos uteklo, ale teď nastupuju do práce tak si ji budu odečítat měsíčně.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
3.3.14 16:50

Maminky myslíte, že dostanu nějaké vrácení daně moje příjmy byli asi 44220,– za rok 2013 pak jsem byla na neschopence, mateřská a rodičák. Myslíte, že když si uplatní syna že by mi mohli něco vrátit??? :think:

• Citovat
  • Upravit
13118
3.3.14 16:57
@Anonymní píše:
Maminky myslíte, že dostanu nějaké vrácení daně moje příjmy byli asi 44220,– za rok 2013 pak jsem byla na neschopence, mateřská a rodičák. Myslíte, že když si uplatní syna že by mi mohli něco vrátit??? :think:

Můžeš to zkusit :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1663
3.3.14 17:47

@verunielka prarodiče??? Mě to nedalo a volala jsem na FŮ a tam mi pani řekla to co tady holky, ale o prarodicich se teda nezminila…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8506
3.3.14 18:10

@verunielka @Marion84 Prarodiče můžou, pokud rodiče nemají příjmy ze kterých by šlo odečíst, což není váš případ. Otec dítěte má příjmy ze kterých lze dítě odečíst. To že uplatňuje paušální výdaje je druhá věc, má možnost se rozhodnout, že uplatní skutečné výdaje a pak si dítě odečíst může.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6095
3.3.14 18:29

@j.a.n.i1 aha, tak to jsem netusila, zas jsem o neco chytrejsi:D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1663
3.3.14 19:13

Holky, pochvala… Vy jste fakt dobrý…já o tom nemám ánunk asi si během mateřský udělám nejakej účetní kurz :think:…Hele moc díky :-)

Jinak jsem tak nad tím premejslela a smířila jsem se s tím, že nemám nárok vlastne na nic, na porodný, příspěvek na dítě atd… Coz fajn beru, ale že si nemůžeme dát do daní tak to mě fakt překvapilo… 8o…( tím chci říct, že mám fakt smůlu - i kdyz si za to můžem sami :mrgreen: )

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Právní poradna pro odškodnění a náhradu škody

Ikona - Petr Novák

Mgr. Petr Novák