Daňová sleva na dítě

1663
3.3.14 09:06

Daňová sleva na díte

Ahoj mamky…

Dnes jsem volala přítelovo účetní, kvůli daňovému přiznání… V záři 2013 se nám narodilo mimčo a chtěla jsem vědet co vse je potřeba, aby se uplatnila sleva na dítě… No a prý to nelze, že přítel platí daně paušálně… Na to se to nevztahuje i kdybychom byli manželé tak ani mě si nemůže " dát " do daní… Já jsem minulej rok byla zamestnaná, do srpna 2013, potom mi koncila smlouva… tak mě napadlo, že bych si ho " dala " do daní já…? Jestli mi můžete poradit… Děkuji…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
72725
3.3.14 09:10

@Marion84 jasně, že si ho můžeš odečíst ty. Třeba není nic - udělej si daňové a dítko odepiš. Některé finančáky vyžadují čestné přiznání druhého, že si dítko neodečítá - zkus tam zavolat. Někde to chtějí, někde ne.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
21848
3.3.14 09:13

@martina.se muze, ale musi mit tusim nejakej minimalni vydelek, nejakej nasobek min.mzdy nebo tak neco.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
72725
3.3.14 09:14
@Krkael píše:
@martina.se muze, ale musi mit tusim nejakej minimalni vydelek, nejakej nasobek min.mzdy nebo tak neco.

tak snad za 8 měsíců něco vydělala :think: já vždycky předpokládám, že normální prac poměr je aspoň těch 10 čistého :think: hranice je tuším 48 tis.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1663
3.3.14 09:15

No já ještě volala účetní ze zaměstnaní a ta mi říkala, že to nejde, že mi to nemají z čeho odečitat ( byla jsem od 2.2. - 28.7 na nemocenské a od 29.7 jsem na mateřské, ale že to ještě zjistí u hlavni účetní…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
72725
3.3.14 09:16
@Marion84 píše:
No já ještě volala účetní ze zaměstnaní a ta mi říkala, že to nejde, že mi to nemají z čeho odečitat ( byla jsem od 2.2. - 28.7 na nemocenské a od 29.7 jsem na mateřské, ale že to ještě zjistí u hlavni účetní…

no počkat.. tak ta nemocenská to narušuje.. v tomto případě tedy nevím, jak se to dá nebo nedá :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1663
3.3.14 09:17

@martina.se nemocenskou jsem měla 9. 000,–

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
21848
3.3.14 09:17
@martina.se píše:
tak snad za 8 měsíců něco vydělala :think: já vždycky předpokládám, že normální prac poměr je aspoň těch 10 čistého :think: hranice je tuším 48 tis.

No ptam se prave treba skrz neschopenku nebo rodicak. To se tusim nepocita

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
72725
3.3.14 09:18
@Krkael píše:
No ptam se prave treba skrz neschopenku nebo rodicak. To se tusim nepocita

až poté, co to zakladatelka doplnila, tak mi to došlo.. u nemocenské taky netuším :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1663
3.3.14 09:19

@martina.se takže jestli tomu rozumím dobrě, tak za celou dobu co budu se synem na MD, tak ho nemohu já i přítel odečitat z daní? Pak až půjdu do práce, tak si ho budu moct odečitat já…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
21848
3.3.14 09:20
@martina.se píše:
no počkat.. tak ta nemocenská to narušuje.. v tomto případě tedy nevím, jak se to dá nebo nedá :think:

A druha vec jestli si to muze odecist „zpetne“, jakoze z mesicu odpracovanych pred narozenim. Treba u manzelky to jde pry az od doby kdy jsou sezdani.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
72725
@Marion84 píše:
@martina.se takže jestli tomu rozumím dobrě, tak za celou dobu co budu se synem na MD, tak ho nemohu já i přítel odečitat z daní? Pak až půjdu do práce, tak si ho budu moct odečitat já…

u nemocenské netuším. až budeš na rd, tak si dítě neodečteš, není od čeho. :nevim: buď by chlap musel danit klasicky a odečíst dítě, nebo prostě vydržet, až budeš chodit do práce. Já mám taky paušál, takže kluka si odečítá jeho otec :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1663

Jo jo moje chyba, měla jsem to hned napsat, ale mě nedošlo, že je to až tak důležité :zed:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4697
3.3.14 09:21

@Marion84 jak si to pritel nemuze odecist? Co to je za hloupost? A nenechava si to odecitat mesicne? U ditete mas na vyber bud jednou rocne nebo kazdy mesic..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
21848
3.3.14 09:21
@Marion84 píše:
@martina.se takže jestli tomu rozumím dobrě, tak za celou dobu co budu se synem na MD, tak ho nemohu já i přítel odečitat z daní? Pak až půjdu do práce, tak si ho budu moct odečitat já…

Pravdepodobne to tak je. Leda by chlap delal dane realne a ne pausalem

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Právní poradna pro odškodnění a náhradu škody

Ikona - Petr Novák

Mgr. Petr Novák