daňové přiznání

13
9.1.10 20:13

daňové přiznání

ještě by mne zajímalo,pokud jsem jako OSVČ neměla za rok 2009 příjem (jen výdaje),musím podat daň.přiznání?
Děkuji za odpověď :wink:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
15326
9.1.10 20:28

Pokud jsi registrovaná k dani, danové přiznání podat musíš, i když nemáš žádný príjem.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2191
9.1.10 23:35

Pokud máš výdaje, tak určitě podej, protože tím vykážeš ztrátu, kterou si můžeš odečíst až 5 dalších let. Kdybys vůbec činnost nevykonávala, stačí podat čestné prohlášení (ale přehledy na OSSZ a ZP podat musíš).

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
13
10.1.10 11:58

Děkuju za odpověď. to mi stačí. Jen ještě,pokud budu mít daň.poradce tak by měl vše obstarat za mě,včetně přehledů na SSZ a ZP?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2984
6.3.19 20:23

Ahoj holky, prosím… Už jsem z toho celá blbá… Musim si letos dělat sama daně. Loni jsem byla od ledna do března na úřadu práce, od dubna do října zaměstnaná a od listopadu do prosince na úřadu práce. (Zemědělství, proto úřad práce). Jakej formulář přesně potřebuju, co musím doložit a kam… Nepodnikám, nemam živnost, jsem obycejnej smrtelník… Jsem samoživitelka a úlevu na děti mám měsíčně. Prosím… Nějaký odkaz na přesnou stránku na formulář co potřebuju? Účetní ve firmě kde dělám teď říkala, že letos musím sama. :zed:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
217
6.3.19 20:39

Musíš vyplnit formulář Daň z příjmu fyzických osob. Můžeš si ho stáhnout z internetu a vyplnit, nebo můžeš vyplnit interaktivní formulář na internetu, daně se dají právě udělat online, ale něco to stojí, akorát se musí dokládat nějaké doklady, a to potvrzeni od zaměstnavatele o zdanitelných příjmech, případně odečitatelné položky jako právě sleva na dani na dítě, darování krve, úroky ze zaplacené hypotéky a nebo potvrzení o placení životního pojištění.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8506
7.3.19 05:58

https://adisepo.mfcr.cz/…m_uvod.faces?…
Je tady k tomu mraky diskuzí, zkus pohledat.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Právní poradna pro odškodnění a náhradu škody

Ikona - Petr Novák

Mgr. Petr Novák