Právní poradna pro odškodnění a náhradu škody
Mgr. Petr Novák
@pet.hell píše:
Mám v péči dceru, nyní ještě pracuji a odečty mám již napsané na sebe. V létě se nám s novým přítelem narodí společné miminko.(není otec dcery z předešlého vztahu) Na jeho miminko si odečty uplatnit může. a co na mou dceru z předchozího vztahu, pokud budu na rodičovské dovolené? Jde to nějak ošetřit, aby si mohl dát odečty i na ni, když s námi žije ve společné domácnosti, má společné bydliště a je její otčím? Poradí mi některá sběhlá maminka prosím?**** Děkuji
může, ale musíte se napřed vzít, jinak to nejde. ![]()
@martina.se volala jsem si ná úřad péče o nezletilé dítě a tam mě řekli že si jí musí vzít za svoji! tak teď už fakt nevím :/
Příspěvek upraven 30.11.15 v 15:34
@pet.hell píše:
@martina.se volala jsem si ná úřad o péči o dítě a tam mě řekli že si jí musí vzít za svoji! tak teď už fakt nevím :/
nemusí, to je kravina. Taky mam staršího, zjišťovali jsme. Stačí ho mít ve vlastní péči (Ty) a s přítelem se vzít. Pak si jako manžel může odečítat i tvoje dítko.
@martina.se ono je fakt že úřadům se nedá moc věřit… děkuji za info ![]()
@pet.hell píše:
@martina.se ono je fakt že úřadům se nedá moc věřit… děkuji za info
@pet.hell píše:
@martina.se volala jsem si ná úřad péče o nezletilé dítě a tam mě řekli že si jí musí vzít za svoji! tak teď už fakt nevím :/Příspěvek upraven 30.11.15 v 15:34
Upřímně, co má úřad péče o nezletilé společného s daněmi? To je jak kdybys s dotazem o rodičáku volala na katastrální úřad. Když už chceš někam volat, tak na finančák.
@j.a.n.i1 píše:
Upřímně, co má úřad péče o nezletilé společného s daněmi? To je jak kdybys s dotazem o rodičáku volala na katastrální úřad. Když už chceš někam volat, tak na finančák.
aha, tak jsem přehlédla, kam volala.. je jasné, že s takovým dotazem na finančák ![]()
@j.a.n.i1 protože tam mám známou a ta mě to zjišťovala nevím přes koho nebo kdo jí to řekl, ale tvrdila, že je to takhle určitě…
@martina.se píše:jako taky nám nejdřív říkali, že ne a pod. Ale jde to, jen je smutný, že to úředníci sami nevědi
Tak zas na obranu úředníků - musí být taky dotaz položen na tom správném, věřím, že na finančáku tohle vědí.
@j.a.n.i1 píše:
Tak zas na obranu úředníků - musí být taky dotaz položen na tom správném, věřím, že na finančáku tohle vědí.
no jak kde.. nám taky na 2 různých řekli 2 různé info
nakonec jsme se na to vykašlali a až naběhnu do práce, budu si odečítat oba kluky já a mam pokoj ![]()
@pet.hell píše:
@j.a.n.i1 protože tam mám známou a ta mě to zjišťovala nevím přes koho nebo kdo jí to řekl, ale tvrdila, že je to takhle určitě…
§ 35c Daňové zvýhodnění pro poplatníky daně z příjmů fyzických osob
(6) Za vyživované dítě poplatníka se pro účely tohoto zákona považuje dítě vlastní, osvojenec, dítě v péči, která nahrazuje péči rodičů, vnuk a dítě nebo vnuk druhého z manželů, pokud jeho (její) rodiče nemají příjmy, z nichž by mohli daňové zvýhodnění uplatnit, pokud je
a) nezletilým dítětem,
b) zletilým dítětem až do dovršení věku 26 let, jestliže nepobírá invalidní důchod pro invaliditu třetího stupně a
1. soustavně se připravuje na budoucí povolání; příprava na budoucí povolání se posuzuje podle zákona o státní sociální podpoře,14d)
2. nemůže se soustavně připravovat na budoucí povolání nebo vykonávat výdělečnou činnost pro nemoc nebo úraz, nebo
3. z důvodu dlouhodobě nepříznivého zdravotního stavu je neschopno vykonávat soustavnou výdělečnou činnost.