Sleva na dítě - změna v průběhu roku?

3550
28.11.15 17:01

Sleva na dítě - změna v průběhu roku?

Ahoj holky,
chtěla bych se zeptat, zda je možné, aby v průběhu roku uplatnili daňovou slevu na dítě oba rodiče (samozřejmě ne v jeden měsíc)? Např. já měla příjem pouze v lednu (jsem na rodičáku) a v té době byl manžel živnostník a slevu si uplatnit nemohl. Teď má manžel od října práci jako zaměstnanec. Je možné, abych já si uplatnila slevu v lednu a manžel za tři poslední měsíce roku?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
8112
28.11.15 17:06

@Sofie2013 : samozřejmě, že může a nebo příští rok při daňovém vyrovnání. Akorát bude potřebovat od tvého zaměstnavatele potvrzení, že ty tu slevu na děti neuplatnujes.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8518
28.11.15 17:14

Akorát pozor na výdaje procentem! Pokud by si manžel uplatnil výdaje % z příjmů a základ daně z podnikání bude mít vyšší než základ daně ze zaměstnání, musel by eventuání vyplacený bonus vracet.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3863
28.9.17 20:03

Obnovuji tema. Mela jsem 30. rijna nastoupit po rodicovske dovolene do zamestani. Manzel necekane onemocnel a urcite bude do konce roku na nemocenske. Do prace tedy budu nastupovat drive. Mohu si zmenit slevu na dite na me a nebo to manzelovi potom nejak vrati v danovem priznani?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
101918
28.9.17 20:14

@elinka90 Můžeš si ji změnit na sebe, ale pokud to neuděláš, tak to manželovi vrátí v daních (předpokládám, že za rok má vyšší příjem než 66 000,–)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3863
28.9.17 20:24
@j.a.n.i1 píše:
@elinka90 Můžeš si ji změnit na sebe, ale pokud to neuděláš, tak to manželovi vrátí v daních (předpokládám, že za rok má vyšší příjem než 66 000,–)

Jj to urcite :lol: moc dekuju :srdce:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Právní poradna pro odškodnění a náhradu škody

Ikona - Petr Novák

Mgr. Petr Novák