Právní poradna pro odškodnění a náhradu škody
Mgr. Petr Novák
Ahoj holky,
chtěla bych se zeptat, zda je možné, aby v průběhu roku uplatnili daňovou slevu na dítě oba rodiče (samozřejmě ne v jeden měsíc)? Např. já měla příjem pouze v lednu (jsem na rodičáku) a v té době byl manžel živnostník a slevu si uplatnit nemohl. Teď má manžel od října práci jako zaměstnanec. Je možné, abych já si uplatnila slevu v lednu a manžel za tři poslední měsíce roku?
@Sofie2013 : samozřejmě, že může a nebo příští rok při daňovém vyrovnání. Akorát bude potřebovat od tvého zaměstnavatele potvrzení, že ty tu slevu na děti neuplatnujes.
Akorát pozor na výdaje procentem! Pokud by si manžel uplatnil výdaje % z příjmů a základ daně z podnikání bude mít vyšší než základ daně ze zaměstnání, musel by eventuání vyplacený bonus vracet.
Obnovuji tema. Mela jsem 30. rijna nastoupit po rodicovske dovolene do zamestani. Manzel necekane onemocnel a urcite bude do konce roku na nemocenske. Do prace tedy budu nastupovat drive. Mohu si zmenit slevu na dite na me a nebo to manzelovi potom nejak vrati v danovem priznani?
@elinka90 Můžeš si ji změnit na sebe, ale pokud to neuděláš, tak to manželovi vrátí v daních (předpokládám, že za rok má vyšší příjem než 66 000,–)
@j.a.n.i1 píše:
@elinka90 Můžeš si ji změnit na sebe, ale pokud to neuděláš, tak to manželovi vrátí v daních (předpokládám, že za rok má vyšší příjem než 66 000,–)
Jj to urcite
moc dekuju ![]()