Právní poradna pro odškodnění a náhradu škody
Mgr. Petr Novák
Mám v péči dceru, nyní ještě pracuji a odečty mám již napsané na sebe. V létě se nám s novým přítelem narodí společné miminko.(není otec dcery z předešlého vztahu) Na jeho miminko si odečty uplatnit může. a co na mou dceru z předchozího vztahu, pokud budu na rodičovské dovolené? Jde to nějak ošetřit, aby si mohl dát odečty i na ni, když s námi žije ve společné domácnosti, má společné bydliště a je její otčím? Poradí mi některá sběhlá maminka prosím?**** Děkuji
@j.a.n.i1 to si bude moc přítel uplatnit slevu na dani na dceru s předešlého vztahu??? To jsem nevěděla…
@pet.hell Manžel si odečítal syna z prvního manželství i před svatbou. Je to dítě ve společné domácti.
@Medisek píše:
@pet.hell Manžel si odečítal syna z prvního manželství i před svatbou. Je to dítě ve společné domácti.
V tom případě to byla ale daňový podvod…
@pet.hell Je to tak, že lze odečíst dítě druhého z manželů, tedy po svatbě, pokud ho někdo odečítal před ní, tak ho odečítal neoprávněně.
@j.a.n.i1 dělali to daňový poradci. S tím, že je to možné, pokud já mám dítě svěřené do péče.
edit : Tedy odečítal si ho za celý rok a manželé jsme byli cca 2 měsíce, ale dělali to daňový poradci.
Příspěvek upraven 30.11.15 v 11:13
@Medisek což to já mám svěřenou dceru do vlastní péče… asi bude nejlepší si zavolat přímo na finanční úřad…
@Medisek No, ale to je něco jiného, to ho odečítal jako manžel, nikoliv před svatbou.
@j.a.n.i1 aha no ale odečítal si i dobu před svatbou. To nevadí?
@Medisek Ne, to nevadí, pokud to odečte v rámci toho roční zúčtování, ale nemohl by si ho před svatbou odečítat měsíčně. Případně by nemohl dodatečně odečít minulý rok. Tím je vysvětleno ![]()