Právní poradna pro odškodnění a náhradu škody
Mgr. Petr Novák
Holky mám prosbičku, kdo se v tom vyzná, sousedka je v důchodu, už od 1.1.2010, ale byla i nadále v práci, kterou ukončila ke konci roku 2010. Teď si pořídila nemovitost, přišlo jí že si může pár peněz odečíst od základu daně, tak si to chce spočítat, takže přinesla na radu potvrzení z té práce o výši příjmů, pak výši úroků k odpisu. Já se ale ptám, zda je to možné vůbec odepisovat když byla ofiko v důchodu? Pak Zda nemusí zahrnout do příjmů i svůj důchod? Doklad ze sociálky?? Nebo jak to je u těchto důchodců? Díky díky
POkud má klasickou pracovní smlouvu,tak má nárok i na odpočet slevy na dani za poplatníka.
lasička1 píše:
POkud má klasickou pracovní smlouvu,tak má nárok i na odpočet slevy na dani za poplatníka.
jj má klasickou smlouvu, už jsem na netu našla, že si odečít úroky může, důchod se nezapočítává pokud nepřekročila 288 tis. ročně, což asi nepřekročila…:-) díky
Ahoj holky, když si ted může důchodce podat zpětně danové přiznání za rok 2013, je to podání řádné? nebo dodatečné? děkuji za info
@Ameliie To záleží na tom, zda už za rok 2013 nějaké podával nebo ne.
@j.a.n.i1 Nepodávala. Potvrzení od zaměstnavatele (z brigády) má s 0 Kč přeplatkem.
@Ameliie já podávala dodatečné, protože řádné jsem podávala v březnu 2014
Ahojte poradkyně, prosím babička je v důchodu a pronajímá pole.Asi musí podat daňové přiznání že a zdanit přijmy z pronájmu. Ještě jsem se chtěla zeptat, zda se má to těch přijmu v DP uvést i ten její důchod. Děkuji!
A kolik za ten pronájem obdržela? Do 15000/rok podávat přiznání nemusí.
@Hanula1212 za ten pronajem dostala pres 20tisic, takze musime danit ze? Jeste bych se prosim chtela zeptat, zda ma nejak dolozit k tomu DP to ze je v duchode. Dekuji!!!
@Hanula1212 Paní Haničko, prosím můžete mi ještě poradit? Vyplňuji to DP pro babičku ohledně toho pronájmu pozemku v interaktivním formuláři z netu a když jsem dala do př.2 ř.201 těch 25654Kč za ten pronájem (zaškrtla jsem výdaje paušálem 30%) tak mi to samo vypočetlo ty výdaje na 7696Kč a když si to přepočtu na kalkulačce tak to je 7710Kč. Tak teď nevím jestli tam nechat to co mi to samo vypočetlo nebo tam natvrdo dát to co je podle kalkulačky. Děkuji moooc!!!