Daňový přeplatek na mateřské

53
30.3.20 09:56

Daňový přeplatek na mateřské

Ahoj, 7.2019 jsem nastoupila na mateřskou, do te doby jsem pracovala pro jednu firmu. Nevíte zda vznikne nějaký daňový přeplatek za ten půl rok co jsem byla na mateřské? Moc děkuji

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
1884
30.3.20 09:59

Jestli jsi nějaké daně zaplatila, tak ti preplatek vznikne.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
53
30.3.20 10:06

@1mila2 zaměstnavatel, doufám, odvadel daně. A nevíte naaaahodou kolik ten přeplatek je když se odvádějí standardní daně? Ptám se čistě ze zajímavosti, přeplatek se vždycky hodí :) moc děkuji za reakci, nebyla jsem si jistá

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1884
30.3.20 10:09

@SasaVojta treba muj kamos pracuje na HPP a budou mu vracet 83tisic. Muj chlap taky pracuje a nevrací mu nic :lol:
Zalezi, kolik jsi na danich odvedla a jestli mas jeste nejaky slevy, krome slevy na poplatnika.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8506
30.3.20 10:14
@SasaVojta píše:
@1mila2 zaměstnavatel, doufám, odvadel daně. A nevíte naaaahodou kolik ten přeplatek je když se odvádějí standardní daně? Ptám se čistě ze zajímavosti, přeplatek se vždycky hodí :) moc děkuji za reakci, nebyla jsem si jistá

CO to jsou standartní daně? Nemáme křišťálovou kouli, abysme mohli vědět, kolik budou vracet. Základní otázka: Požádala jste do 17.2. zaměstnavatele o provedení ročního zúčtování a doložila jste všechny potřebné podklady?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
53
30.3.20 10:23

@Hanula1212 no sama nevím jak toto funguje a kolik jsou standardní daně. Spis jsem myslela jestli na to neexistuje nějaký jednoduchý vzorec podle kterého se případný přeplatek dá alespoň zhruba vypočítat. Zaměstnavatel za mě odvadel daně, před měsícem mi poslal “růžový papír”, který jsem jen podepsala a odeslala zpět. Žádné slevy jsem nikdy neuplatnovala. Zamestnavatel po mě nechtěl ani žádné doplnujici dokumenty. Slevu na dítě bude uplanovat až teď přítel ve svém zaměstnání.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8506
30.3.20 10:30

Záloha na daň se měsíčně odvádí podle výše příjmů. Někdo neodvádí nic, někdo třeba 2000, někdo 50000. „Vzorec“ existuje, ale vzhledem k tomu, že o tom nic nevíte, tak pro vás jednoduchý nebude. A my zase nevíme, jaká byla mzda. Přeplatek na daních by měl zaměstnavatel vyplatit v termínu březnových mezd, takže během první poloviny dubna. Tak vydržte.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
53
30.3.20 10:34

@Hanula1212 no budu muset vydržet, jen jsem chtěla mít alespoň představu. Ale nebudu se v tom vrtat, stejne bych to spocitala spatne :D každopádně děkuji za reakce

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
35864
30.3.20 10:41

Jestli máš výplatní pásky, tak se můžeš podívat kolik ti byla stržena záloha na daň ze mzdy. Za ty měsíce co jsi byla na mateřské ti nebyla uplatněna sleva za poplatnika 2.070 kč za měsíc. Takže když si byla na mateřské od 7.2019 tak je to 12.420 kč, který by si teoreticky mohla dostat zpět. Když si sectes ty zálohy na daň a vyjde ti tato částka tak ji dostaneš zpět, pokud min dostaneš min. Ale je to jen hrubý nastrel.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
53
30.3.20 10:49

@JancaS84 super, moc děkuji, toto jsem asi potřebovala vědět :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5571
30.3.20 12:53

@JancaS84 já teda jsem žádné vrácení daní nedostala a to jsem byla taky půl roku na mateřské.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Právní poradna pro odškodnění a náhradu škody

Ikona - Petr Novák

Mgr. Petr Novák