Právní poradna pro odškodnění a náhradu škody
Mgr. Petr Novák
Zdravicko:)
Od známého jsem dostala moznost prace z domova, ale je potreba zaridit si zivnostak. Chtela jsem se zeptat jak je to u řidičské dovolené? Jestli se plati sociální a zdravotni, pokud ne tak do jaké maximální vise výdělek muze pri rodičovské byt, kolik se plati dan atd atd
ja ti hledám různé na internetu, ale jsem z toho jelen ????????
Predem dekuji za vysvětlení ![]()
Zálohy neplatis jen první rok, pak už ano. A vypocitaji se z výdělku předchozího roku. Dan zjistíš z daňového přiznání, opět po roce. Vydelat si miues kolik chceš, akorát nad cca 68 tis si tě manžel nemůže odečíst z daní. Prostuduje web z příspěvku naše mnou, tam je vše moc pak e a srozumitelně popsáno. A když nebudeš vědět, na příslušném úřadě nebo pojišťovně ti vždy poradí.
Dobrý večer je tu nějaká maminka, kter by mi sdělila, kolik doplacení při podnikání při RD ZDRAVOTNIM pokud se cistenprijmy blížili rozhodne částce?? Dekuji
@VerousekVra Tak zdravotní se platí vždy, takže je úplně jedno jaké částce se příjmy blížily a je to 6,75% ze zisku.
@VerousekVra Ahoj, tady jsem to sepsala. Začátek asi přeskoč, ale v příkladu je odpověď na tvoji otázku ![]()
xxxx
Ale zjednodušeně řečeno, pokud nedosáhneš rozhodné částky, tak to vycházi kolem 300 Kč za měsíc (jako doplatek, i pak zálohy pro další období), ostatní neplatíš!
edit adminem - nepovolený odkaz