Rodičák a živnost - sociální a zdravotní?

56
27.3.20 14:09

Rodicak a zivnost

Zdravicko:)
Od známého jsem dostala moznost prace z domova, ale je potreba zaridit si zivnostak. Chtela jsem se zeptat jak je to u řidičské dovolené? Jestli se plati sociální a zdravotni, pokud ne tak do jaké maximální vise výdělek muze pri rodičovské byt, kolik se plati dan atd atd :) ja ti hledám různé na internetu, ale jsem z toho jelen ????????
Predem dekuji za vysvětlení :srdce:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
101753
27.3.20 14:11
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4523
27.3.20 15:04

Zálohy neplatis jen první rok, pak už ano. A vypocitaji se z výdělku předchozího roku. Dan zjistíš z daňového přiznání, opět po roce. Vydelat si miues kolik chceš, akorát nad cca 68 tis si tě manžel nemůže odečíst z daní. Prostuduje web z příspěvku naše mnou, tam je vše moc pak e a srozumitelně popsáno. A když nebudeš vědět, na příslušném úřadě nebo pojišťovně ti vždy poradí.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
977
4.1.21 22:23

Praxe

Dobrý večer je tu nějaká maminka, kter by mi sdělila, kolik doplacení při podnikání při RD ZDRAVOTNIM pokud se cistenprijmy blížili rozhodne částce?? Dekuji

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
101753
4.1.21 22:54

@VerousekVra Tak zdravotní se platí vždy, takže je úplně jedno jaké částce se příjmy blížily a je to 6,75% ze zisku.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10.1.21 22:11

@VerousekVra Ahoj, tady jsem to sepsala. Začátek asi přeskoč, ale v příkladu je odpověď na tvoji otázku :)
xxxx
Ale zjednodušeně řečeno, pokud nedosáhneš rozhodné částky, tak to vycházi kolem 300 Kč za měsíc (jako doplatek, i pak zálohy pro další období), ostatní neplatíš!

edit adminem - nepovolený odkaz

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Právní poradna pro odškodnění a náhradu škody

Ikona - Petr Novák

Mgr. Petr Novák