Breno poradna - podlahové krytiny
Jiří Novotný
@Bábrdl haha, na jednání s lidmi je u nás muž, já jsem lepší v pozadí u těch účetních oprců (bodejť, když mě to živí - kdybych se živila kontaktem s lidma, tak budu ráda za společnej účet neb na mým by nebylo nic
).
@Lily Evans píše:
Já jsem ponaučená od kolegyně - v polední pauze jsme šly na nákupy, koupila děckám dvoje boty za možná pětikilo dohromady, do dvaceti minut volal manžel proč utratila pětikilo za botyJako má to svý výhody, teď řešíme nový auto, manžel nechce, já ho pokládám za nutné (tedy nutné v uvozovkách
) - a můžu si ho koupit, neb si ho zaplatím sama ze svých peněz. Dokud se to nedotkne společného hospodaření, pak jsou vydělané peníze právě toho kdo si je vydělal a může si s nimi dělat co chce.
A manžel v tom autě jezdit nebude? No komu by se to nelíbilo využívat auto, na který jsem nepřispěl ani korunu. Má to svoje výhody to máš teda pravdu ![]()
Mně teda přijde, že bys to měla řešit manželem. Je divný, že ti nic neřekne a peníze sbalí, pokud teda jsou ty peníze od tchánovců určeny pro vás jako rodinu. Příjde mi, že když nedávají materiální dárky, tak chtějí dát aspoň něco. Ale pak je právě dost divný to, že manžel nic neřekne. Ty se ho normálně na to zeptej…
@Luboš P jezisi, vy si radsi neco prectete, nez tu zacnete hazet svoje zarucena moudra 🙈 nebo lip, nevyjadrujte se k vecem, kterym nerozumite..
@prokr píše:
A manžel v tom autě jezdit nebude? No komu by se to nelíbilo využívat auto, na který jsem nepřispěl ani korunu. Má to svoje výhody to máš teda pravdu
Bude, ale „kdyby bylo po jeho, tak by jezdil i v tom starým“
je mi to upřímně fuk ![]()
Edit: jestli myslíš jezdit jako řídit, tak to nebude - je zarputilý neřidič a dopravuje se pěšky nebo mhd, auto využívá jen když jedem někam spolu ![]()
Příspěvek upraven 06.07.21 v 14:56
@Bábrdl píše:
A „část dětí“ dostane kdo? Děti do svěřeneckého fondu?
Asi to zbytecne zenes do extremu.
Chtela jsem tim rict, ze kdyz ji to vadi, ma o tom mluvit, s muzem a klidne i s tchanovci.
@Petraph píše:
@Luboš P jezisi, vy si radsi neco prectete, nez tu zacnete hazet svoje zarucena moudra 🙈 nebo lip, nevyjadrujte se k vecem, kterym nerozumite..
To moudro je v § 709 OZ, proč provokujete?
@Lucie_Sx píše:
Asi to zbytecne zenes do extremu.
Chtela jsem tim rict, ze kdyz ji to vadi, ma o tom mluvit, s muzem a klidne i s tchanovci.
Vidíš. A nastoupit na tchánovce s tím, že chceš svůj „podíl“, přijde jako extrém mně… Jednou jsou manželé, musí to probrat s manželem.
Tak já to vidím jinak, než většina. Pokud tchánovci nedávají žádné peníze, jen mlsky, tak bych očekávala, že alespoň nějaké peníze budou použity pro vnoučata a ne pro dospělého vydělávající syna. U nás to třeba tchyně dává mě, protože lépe vím, co děti potřebují koupit a i to jdu pak většinou kupovat já. To, že to dávají někde tajně bokem mi přijde divné a stejně divné, že manžel tají kolik dostal, vždyť o co jde?
Takže bych si o tom s ním promluvila, vždyť jste rodina. S dárky bych to dělala tak jako oni - nepopřejí ti k narozeninám ani ti nedají dárek - taky bych nepřála a nic nedávala, ať se chytí za nos ![]()
@Lily Evans no je to divný, ale když vám to vyhovuje, tak asi jo👍Já jsme teda příjmem vysoko nad průměrem, manžel taky, ale napůl bychom fungovat nemohli. Už proto, ze jsou věci, které nelze napůl vyjádřit, takže bych byla vždycky ta, kdo dává víc ![]()
@Luboš P neprovokuju, jen jsem pravnicka a tyhle rady mimo me vzdy vytaci.. pani psala, ze byt maji v SJM, je uplne irelevantni, jak to ma zapsane v katastru..
@Sany80s píše:
Přistoupila jsi na rozdělené finance, tak nes následky.
Podle mně mají normální SJM a více účtů. I půlka peněz na účtech manžela je její.
Docela by mě zajímalo, jak toho “napůl” vnímá muž ve chvíli, kdy se nastavují pravidla. Můj muž by se osypal z představy takového fungování, protože by to znamenalo, ze by napůl musel zajišťovat i veci jako vaření, nakupování, proste ty šíleně zajímavé domácí úkony, které přímo zbožňuje ![]()
@Anonymní píše:
Zajímá mě váš názor na následující situaci. Jsme s manželem 6 let, máme dvě děti, s tchanovci se vídáme méně kvůli vzdálenosti. Dohodli jsme se, že dětem nebudou kupovat oblečení a hračky, hodně jsme toho postávali od kamarádů, bylo by to zbytečné. Takže přijdou s čokoládou a nějakými pamlsky. Vždy, když se loucime, zavolají si manžela bokem, a tam mu dají peníze pro nás všechny, nikdy mi ale neřeknou kolik… Manžel je schová a už o tom pak nemluví. Dost mě to mrzí, protože má část rodiny vždycky přispívá manželovi na dárek k svátku, narozeninám, Vánocům. Manželova rodina mi ani nepopřeje k narozeninam… Pritom vždycky koupím malý dárek tchýni i tchánovi, často i švagrové. Dost mě to štve, myslíte, že oprávněné?
U na s se takove penize daji bokem na jednu hromadku a bere se z nich, kdyz kupujeme detem neco vetsiho.