Poradna pediatra
Mudr. Jiří Havránek
Ahojky holky, potřebuji od vás radu, a to, jaký dárek koupit pro novorozenou holčičku. Sestřin šéf očekává narození miminka každým dnem a v práci nevědí, co holčičce koupit. Může to stát i více peněz, protože se na to složí 8 lidí. Můžete prosím poradit, co by se hodilo koupit? Co by jste při narození svého miminka ocenily? Děkuji ![]()
Jestli ji nemají, tak chůvičku, ta je k nezaplacení. Myslí, že nejlepší jsou ty od Philips.
Ahojky, to dost zalezi na tom, co uz maji nakoupeno. Urcite nic nezkazite nejaku soupravickou, zimni kombinezkou nebo necim podobnym. Kupte radsi vetsi velikost
Nebo treba hraci deku s hrazdickou. Lepsi by bylo se zeptat, co by se jim hodilo.
Mata
Nám se moc osvědčily hračky Lamaze, jak pro nás, tak i jako dárek. Hlavně žirafa ![]()
Tak u nás byl a stále je velmi oblíbený kolotoč od Lamaze na dálkové ovládání. Má výhodu, že se nemusí neustále natahovat a jedna melodie hraje 15 min.
A další super hračka, která je od 3 měsíců do té doby dokud bude mimčo bavit je hrazdička deluxe od Chicca. Ta má u nás velký úspěch. Nejdříve se používá jako klasická hrazdička, která hraje spoustu melodií, je tam hodně světýlek. Melodie se aktivují,tím jak mimi buší do zavěšenýcj hraček. Pak jde přestavět na malý stoleček, že mimčo u toho může sedět a pak vyšší stoleček u kterého stojí. Fak super.
Hrazdička stojí cca 1500 Kč a kolotoč cca kolem 2000 Kč,ale sežene se i jiná značka levnější.
pa Ivule
Já kupovala své nedávno narozené neteřince jídelní židličku, stála 2.500,–. Jídelní židlička se totiž většinou kupuje, až když je potřeba, takže je malá pravděpodobnost, že by ji už měli nastávající rodiče koupenou
My jsme dostali kolotoč nad postýlku Chicco domeček. Je taky víceúčelový, až mimi odroste, může s ním hrát divadýlko.
Pak si nemůžu vynachválit houpací křesílko s hrazdičkou Fisher Price, to jsme dostali z USA, ale podobná je možné koupit i tady. Je pro děti od 0 let do 18kg a je to super mít malinkou u sebe, když třeba vaříš. Od cca 2 měsíců jsme ji v tom uspávali. Někdo používá autosedačku místo lehátka/křesíla, ale mně toto lehátko maximálně vyhovuje.
Další dárek, co mě moc potěšil, byla
a od Aventu (láhve a dudlíky, resp. šidítka).
Já osobně jsem preferovala na rovinu kolegům v práci říct, co si přejeme. Manželka od šéfa může napsat, co by jí udělalo radost. Na chlapovi bych to asi nenechávala ![]()
Camilla
ahoj já jsem se na tohle téta bavila s kamarádku co by jsme si při dalším rozhodně pořídily byl pojízdný košík. do 3.měsíců je k nezaplaceí,miminko máš pořád pod dohledem.a ještě nosítko sedátko-lekátko co svěm můžou být dětičky s hrazdičkou.to by se nám hodilo te¨d malej nesedí ale vůbec z lehu nevidí a tak se vsteká
Ahoj ja od kolegu z prace dostala chuvicku a byla jsem moc rada - na ferovku se mne kolegyne zeptala, co bych rekla chuvicce - ja byla pro a bylo. Od manzela z prace jsme dostali takovou darkovou
u potreb pro krmeni, kterou jsme teda moc nevyuzili, protoze jsem pouzivala Avent. Ale napad to byl pekny. Memu sefovi se na prelomu roku narodi holcicka, tak jsme se shodli, ze mu dame darkove baleni ruzoveho obleceni z Mothercare - je tam asi 7 kusu obleceni najednou a pekne to vypada.
Ahoj,
já bych taky radila radši se zeptat, co by se jim hodilo, případně navrhnout víc možností, aby jste nevybrali něco, co už si sami pořídili. Ale jinak si myslím, že pěknou soupravou oblečení ve větší velikosti nikdo nic nezkazí. Rozhodně bych nekupovala dudlíky, kosmetiku nebo lahvičky, to si asi každá máma vybere nejraději sama.
HandaH
Ahoj,
taky bych se zeptala - třeba by ocenili i babyvak nebo šátek (ale to by měli určitě představu, jaký konkrétně). Jinak já osobně jsem nejvíc ocenila oblečení - když byla Anička malá, tak jsem všechno (bodýčka, dupačky, kabátky apod) kupovala nové, v sekáči nebo na mimibazaru až později. A nové oblečení pro mimčo je docela drahé. Taky jsem si říkala o větší velikosti - schovala jsem je a po pár měsících se mi to ohromně hodilo. Chůvičku jsem třeba já osobně ani moc nevyužila.
Světlana