Poradna pediatra
Mudr. Jiří Havránek
Ahoj všem,
Mate nějaký dobrý typ co k narozeninám a na Vánoce ročnímu klukovi?
Líbí se mi hračky od Fisher price (tahací telefon, knížka říkanek). Případně bych chtěla i nějaké dřevěné hračky, třeba zatloukaci kolíky. Doma mu chceme vyrobit activity board, tak jestli někdo doma dělal, nebo kupoval doporučte co na ní dát.
Dávali jste dětem i něco jiného než hračky? Třeba jídelní potřeby, oblečení?
Předpokládám, že stejně bude mít největší úspěch asi trhání balicího papíru ![]()
@Kiwijeta
Ano, papír byl nelepší dárek. A pak sklápěčka, na které se vozil. A ano, od příbuzných dostal sadu porcelánového nádobí. Bylo mu to tak nějak šumák, navíc slaví narozeniny v prosinci.
Malý dostane zvukostrom, vkládacku, magformes, oblečení, jídelní sadu, knížku od svojtky, volant na kočárek a albi tužku (bere ji sestře a ta já vztekla).Jinak si hraje s beatbo od FP, piano a ostatní hračky co jsou starší segry jooo a ještě jsem uvažovala o strkacim choditku.
Narozeniny má v lednu
@Kiwijeta píše:
@Russet Děkuji, tatrovku už má 😀 Syn má 20.11. Narozeniny
Tak to je vůbec skoro najednou. Pak určitě dostal kostky na stavění na sebe a takovou tabulku s knoflíky, kde byly zvuky zvířat. Bavila ho leporela, mašinka a o zatoulaném kuřeti. Ale dost často jen krámoval věci ze šuplíků. Už běhal, takže to bylo náročný.
Ahoj, mám sice dceru, ale snad nevadi
rok ji bude 2.12. Takže necelý měsíc před vánocemi, no uměla si to holka vybrat. K narozeninám i k vánocům dostane hracky od fisher price, všechno hraci. Máme rikanky, mluviciho pejska, mluvící pyramidu z kostek, lamu, soba a lenochoda, pak úplně obyčejnou vkladacku.Jen ji to musím nějak rozumně rozdělit. Po starších dětech zdědila lego duplo, takže kdyby jsme ho neměli, koupila bych nějaké se zviratky a pak leporelo nebo nějakou knížku z tvrdých desek, baví ji prohlížení. Obleceni až bude starší a to asi budou nějaké šaticky.
Klidně Duplo - hlavně stavebnice kde jsou zvířátka a auta, vláček
a pak knížky od Svojtky. Vkládačky, chodítko aktivní jsou taky fajn
telefon od fp u nás moc velký úspěch neměl. Tahací hračky ho baví až od toho roku a půl a spíše dřevěné. Zvukové hračky super- má traktor z Dráčiku se zvířátky, jede, svítí a hraje - fakt oblíbená hračka už rok.
Rocni mel narozeniny ted a papir ho vubec nezajimal.
Dostal bazen s balonky, dve knizky se zvuky zviratek a auticko.
Na Vanoce asi dostane klouzacku k tomu bazenku, pak navlekaci hru na snurku, knizky, auticka.
Hodne hracek mame po starsi. Miluje vkladacky a navlekani krouzku na tyc, zatloukacky.
@Kiwijeta u toho ročního je to takové ještě o ničem, mu je to fuk
.
Ale jednoznačně u nás frčely zatloukačky..
, jak mohl do čehokoli bouchat, byl klid.
No a motorka. ( myslím odrážedlo).
Prcek je skorovánoční, takže to má taky složité
. Takže u nás frčí Vánocní dort a dárek prostě Vánoční ![]()
Moje děti jsou nar 17.12. a 30.11.
nejvíc je bavilo něco co hraje, hýbe se, navlékání kroužku
Dcera má nároky v prosinci. K narozkam dostane malinke odrazedlo, a k Vánocům psa od FP jak zpívá mluví atd…, hadry, boby, a tatru od babičky. Moc bych to neřešila, stejně mají nejradši papír. Takže si spíš dej záležet z balením ![]()
Kluk má narozeniny v prosinci a svátek krátce před tím. Co si vybavuju, tak dostal: župan, jídelní sadu, stan s míčky a tunelem, Duplo, houpacího psa, mluvící hrnec, vodolepky, dřevěné kostky, krtka na tyči na vodění
My slavili rok zrovna včera a dostal spoustu kostek, ale to bude spíš do budoucna. Jinak jsem si řekla o jídelní sadu bambusovou, odrážedlo a oblečení. U nás je to těžký, já hračky kupuju průběžně z druhé ruky.
Přikládám fotku věcí, který ted u nás nejvíc frčí (hrací stolek, traktor, koule - ta se dá rozložit a zase navlékat, dráha s kuličkama a xylofon). A u babičky má houpací křeslo ještě po mně a to si teď taky oblíbil, vydrží sedět sice chvilku, ale než do něj naleze, tak se dost zabaví. A jinak knizecky se zvířátkama.
Jo a před měsícem mu manžel udělal domeček z kartonů a ten si taky oblíbil, zavíráním a otevíráním okýnka se dokáže bavit i 20 minut ![]()
Ahoj, dnes mi vyšel deníček na téma TIPY na DÁRKY , tak sdílím a třeba někoho inspiruji a ulehčím mu práci
![]()
Nezapomínejte, že nejdůležitější je zdraví a ne žádné drahé dárky
![]()
Přeji vám všem krásné svátky, v rodinném kruhu.