Starší se bojí mladšího

Anonymní
25.10.20 20:58

Starší se bojí mladšího

Když jsme přivezli miminko z porodnice, starší syn (4) se podíval na pahýl po pupeční šňůře a začal říkat, že to je ocas. Tak jsme se zasmáli. Jenže on v tom pokračuje a když dáme miminko k němu, ať si ho pohladí, tak křičí, že má ocas a že se ho bojí. Pak vždycky brečí. Maluje obrázky, kde má miminko obrovský ocas že středu bříška. Jsem z toho v šoku. Když ale malá brečí, tak se ptá proč a má o ní strach, že jí něco bolí. Pak, když přijde blíž, zase se rozbrečí, že má miminko ocas. :,( :,( :,(

• Citovat
  • Upravit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
4223
25.10.20 21:14

Nevím, snad jen počkat, až pahýlek odpadne. Nějak mu to vysvětlit, ve čtyřech by už to mohl chápat, ukázat v knížce jak je miminko propojený v bříšku apod. Jinak je šikovnej, když tak hezky maluje. Můj čtyřleťák se zrovna dneska chlubil, že umí namalovat panáčka. Tak namaloval dvě čáry a kruh, pak tedy, že zapomněl nohy, tak namaloval další dvě čáry a pak to sám zhodnotil, že to vypadá jak chobotnice :lol:. Neumím si představit, že by namaloval mimino s ocasem :mrgreen: Ale sluníčko už mu celkem jde :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
25.10.20 21:24

U nas to teda nebylo tak vyhrocene a prvni dcera mela rok a trictvrte, kdyz se druha narodila. Od zacatku se ji naprosto stitila, musela byt aspon metr daleko, jinak byl velky problem. Postupne se to lepsi, po dvou mesicich uz zvladla prijit a ukazat, ze ma mala ruce/nohy… Ted, po ctyrech mesicich, kdyz se k ni mala priblizi stale uhyba. Ale z vlastni iniciativy uz ji zvladne pohladit po hlave a zahrkat na ni chrastitkem. Nevim, jak dlouho to u vas trva, ale predpokladam, ze jestli ma jeste pahyl, tak chvilku. Proste bych mu dala cas a nenutila ho ke kontaktu, dokud se to v nem nezlomi a pahyl nebude pryc. Preji pevne nervy a at je to brzo ok :hug:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Peltaga
25.10.20 21:25
@PapeJ píše:
Nevím, snad jen počkat, až pahýlek odpadne. Nějak mu to vysvětlit, ve čtyřech by už to mohl chápat, ukázat v knížce jak je miminko propojený v bříšku apod. Jinak je šikovnej, když tak hezky maluje. Můj čtyřleťák se zrovna dneska chlubil, že umí namalovat panáčka. Tak namaloval dvě čáry a kruh, pak tedy, že zapomněl nohy, tak namaloval další dvě čáry a pak to sám zhodnotil, že to vypadá jak chobotnice :lol:. Neumím si představit, že by namaloval mimino s ocasem :mrgreen: Ale sluníčko už mu celkem jde :mrgreen:

Vím, že je to vážná situace, ale s tou chobotnicí jsi mě pobavila :lol:

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
25.10.20 21:28
@Lochnesská příšera píše:
U nas to teda nebylo tak vyhrocene a prvni dcera mela rok a trictvrte, kdyz se druha narodila. Od zacatku se ji naprosto stitila, musela byt aspon metr daleko, jinak byl velky problem. Postupne se to lepsi, po dvou mesicich uz zvladla prijit a ukazat, ze ma mala ruce/nohy… Ted, po ctyrech mesicich, kdyz se k ni mala priblizi stale uhyba. Ale z vlastni iniciativy uz ji zvladne pohladit po hlave a zahrkat na ni chrastitkem. Nevim, jak dlouho to u vas trva, ale predpokladam, ze jestli ma jeste pahyl, tak chvilku. Proste bych mu dala cas a nenutila ho ke kontaktu, dokud se to v nem nezlomi a pahyl nebude pryc. Preji pevne nervy a at je to brzo ok :hug:

Snad máš pravdu :kytka:

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
25.10.20 21:29
@PapeJ píše:
Nevím, snad jen počkat, až pahýlek odpadne. Nějak mu to vysvětlit, ve čtyřech by už to mohl chápat, ukázat v knížce jak je miminko propojený v bříšku apod. Jinak je šikovnej, když tak hezky maluje. Můj čtyřleťák se zrovna dneska chlubil, že umí namalovat panáčka. Tak namaloval dvě čáry a kruh, pak tedy, že zapomněl nohy, tak namaloval další dvě čáry a pak to sám zhodnotil, že to vypadá jak chobotnice :lol:. Neumím si představit, že by namaloval mimino s ocasem :mrgreen: Ale sluníčko už mu celkem jde :mrgreen:

Tak když mi to řekne… Ale co by byl malej panáček s dlouhou čarou v místě pupíku.

• Citovat
  • Upravit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Sleep & play

• (2.8) + 293 recenzí

Babylove ubrousky

• (4.3) + 288 recenzí

Pure