Breno poradna - podlahové krytiny
Jiří Novotný
Já jdu také na svatbu kamarádce. A také nevím. Řekli si o peníze, tak nás napadlo, že jim dáme 2tis. (ale nevím, jestli to není málo).A jelikož pořád mluví o kartářce, o výkladech,atd.tak mě napadlo, že bych jí osobně ještě dala poukaz k nějaké kartářce…Jen nevím, jestli jí to mám dát před svatbou, nebo až tam…Třeba jí ta kartářka řekne, že se vdávat nemá ![]()
Dej ji jen penize. Osobni vec bude ve finale nejaka blbost, leda by meli s manzelem nejaky spolecny konicek.
Tak když chceš dát osobní věc, tak ti asi moc neporadíme, jelikož tvoji kamarádku neznáme ![]()
Drzela bych se pokynu - jestli chce penize, tak penize. Zjevne nestoji o sbirku pracholapu nebo 4 zehlicky a penize uzije vic. Vyrob ji k tomu treba nejake prani - vlastnorucni, se specialnim textem od tebe, nebo neco podobneho ![]()
Trošku mě zaráží, že nevíš co nejlepší kamarádce
jako neříkám, že tě to musí napadnout na povel, ale kdo jiný to má vymyslet, aby to bylo osobní?
A proto mi byl za svědka brácha a kamarádky si nemusely závidět ![]()
No ty finanční dary jsou fakt nejlepší a líbí se mi, když jsou darované nějak vtipně nebo originálně…např.
1. my dostali takovou tu sadu „V případě nouze rozbij sklo“ a tam byla bankkovka složená jako svatební šaty, druhá bankovka složená jako košile s kravatou, dále tam byla placatka s alkoholem, vývrtka, dudlík, doutník, platíčkko ibalginu, pytlíček kafe atd…takže takhle můžeš sestavit něco jí na míru a darovat penízky i nějaký věcný dar.
2. kámoška dostala dřevěnou truhličku a v ní byly zlaťáky - strašně moc čokoládových penízků a mezi tím i normální kovové desetikoruny, dvacky, padesátikoruny
@beruska9 tak to plánuju tak i tak. Vždy vyrábíme s dětmi vlastnoruční přání ![]()
Pokud chceš dát něco navrch, tak s osobní věcí tu asi nikdo moc neporadí, jen ty znáš svou kamarádku. Ale jinak je například hezká, intimní věc - několikachodová degustační večeře atd.
Nám se v srpnu žení můj švagr, i nejlepší kamarád, tudíž jsme to vymysleli tak, že dáme peníze + švagrovi víkendový pobyt v ČR (žije v cizině i s budoucí manželkou), a kamarádovi k penězům přidáme večeři (žijí v USA, svatba je v Praze, a budou tu po svatbě ještě týden, tak jsme se rozhodli, že pořídíme nějakou večeři o více chodech, takovou novomanželskou romantiku prostě).
A ta večeře, pokud na tom nejste finančně nějak moc dobře se dá pořídit např. na slevomatu za pár korun…
No vidis, mas vyreseno
Ja bych na to moc netlacila, taky jsme si rekli o penize, staveli jsme dum a byli jsme vdecni vsem, co nam vyhoveli ![]()
@Sněženka25 píše:
A proto mi byl za svědka brácha a kamarádky si nemusely závidět
No ty finanční dary jsou fakt nejlepší a líbí se mi, když jsou darované nějak vtipně nebo originálně…např.**1. my dostali takovou tu sadu „V případě nouze rozbij sklo“ a tam byla bankkovka složená jako svatební šaty, druhá bankovka složená jako košile s kravatou, dále tam byla placatka s alkoholem, vývrtka, dudlík, doutník, platíčkko ibalginu, pytlíček kafe atd…takže takhle můžeš sestavit něco jí na míru a darovat penízky i nějaký věcný dar.
2. kámoška dostala dřevěnou truhličku a v ní byly zlaťáky - strašně moc čokoládových penízků a mezi tím i normální kovové desetikoruny, dvacky, padesátikoruny**
Na tohle si musíš být hodně jistá, že to nevěsta a ženich ocení - zmačkané bankovky například sama nesnáším. A tu jakoby truhlu jsme ke svatbě dostali - jen to byl odpadkový koš ve tvaru prasete
a v tom kupa papírků a pak 200euro v padesáticentech a jednoeurech… popravdě, kdyby nám dali pěkné přání, i kdyby bez peněz, budu raději… doteď se nám to doma válí, a používáme max. na zaplacení WC.
Jak říkám, na to musíš sakra vědět, že to novomanželé ocení ![]()
…Jak říkám, na to musíš sakra vědět, že to novomanželé ocení
To asi u všeho, pokud člověk nedá přání s bankovkou, ale to je zas podle mě nuda ![]()
@Sněženka25 píše:
A proto mi byl za svědka brácha a kamarádky si nemusely závidět
A proto mi byla za svědka ségra (a já jí). Kamarádky přicházejí a odcházejí, sestra zůstane ![]()
S tou truhličkou je to prima nápad, taky jsme takovou dostali.
Jinak když chce peníze, nehrotila bych to dalšíma blbinama. Klidně jen peníze do obálky, k tomu nějaké pěkné přání, nejlépe vlastnoručně vyrobené, to je oosobní dost ![]()
A co se týká té hotovosti, tak myslím, že kamarádi si nemusejí dávat po pěti, deseti tisících, ale stačí i tisícovka nebo 500,– rozměněných do „zlaťáků“ ![]()
@Bejbyy píše:
To asi u všeho, pokud člověk nedá přání s bankovkou, ale to je zas podle mě nuda
Možná nuda, ale takový klasika… to je asi nejmíň škodlivé. ![]()
Já dávám portréty novomanželů, respektive sama kreslím - „živím“ se tím. Tím líp pro mě samozřejmě, utratím jen za rámeček, jinak prodávám za tisícovku. Je to podle fotografie a vždycky to udělalo ohromnou radost.
Vzhledem k tomu, že všechny kamarádky jsou akorát ve vdavku-chtivém stavu, ještě určitě využiju
je to originální a osobní…prostě to vždycky chytlo u srdíčka…na svatbě jsou všichni naměkko i tak, takže radost udělá každopádně ![]()
Ahojky.
:
Ale netušila jsem, jak mě to nakonec opravdu zasáhlo..
Nikdy jsem dřív neřešila, kdo je lepší a horší kamarád, ale s ní se znám už 11 let a vše jsme si vždy říkaly, byli jsme fakt nej. A teď to prostě ve mě nějak vyhaslo. O víkendu jsme byli spolu na vejletě - i s tou její svědkyní a ještě s pár lidma a někdo se jí tam zeptal, jestli ta její svědkyně je její nejlepší kámoška. A ona řekla, že má více nejlepších kamarádek. Takže to bylo i pro mě docela přijatelný, ale nejspíš jsme se stejně trochu od sebe odcizily
Druhá věc, co mě mrzí je, že už asi nikdy nikomu nepůjdu za svědka.. 

vím, že je to stále omílané téma… Ale začnu trochu jinak
Mám kamarádku, která má v srpnu svatbu. Pořád jsem byla přesvědčena, že jí půjdu za svědka. Prostě jsem nás dvě považovala za nejlepší kamarádky. Myslím si, že ona nás také. Ale jelikož ona dále studovala, natož já šla hned po maturitě pracovat a pořídila si rodinu, tak ona si našla na škole další kamarádku, se kterou si ve škole navzájem pomáhaly. A tak jí prej v nějakou slabou chvilku při státnicích poprosila, zda jí půjde za svědka. Mě to pak i řekla. A řekla mi, že asi udělala chybu, že poprosila jí, a ne mě. Snažila jsem se zachovat co nejchladnější hlavu a řekla jsem jí, že mi to nevadí, že ta její druhá kamarádka bude určitě báječná svědkyně atd atd… Myslím, že jsem to zahrála do autu a kamarádka si se svým výběrem svědka doufám už nedělá starosti
No to je jedno, jen to chtělo ze mě ven
Teď k jádru věci. Co mám koupit novomanželům?? Nejsme momentálně v dobré finanční situaci. Ona řekla, že dary nechce, že spíš peníze. Chci jí dát teda peníze + ještě něco navrch, nějakou osobní věc. A netuším co…