Dárek od prarodičů tank

Anonymní
27.12.24 17:56

Darek od prarodičů tank

Ahoj, mám takový dotaz. Máme jedno dítě 6 leteho kluka. Prarodiče jen z jedné strany, ti se ale temer vůbec nezajímají. Manžel je pozval na vánoce. Přijeli nastydnuti, přestože sami nemají rádi, když k nim chodí spolkové dítě, byť zdravé (ale mají strach z nemocí). Udělali jsme oběd, a rozdali dárky. Vůbec se tedy nesnazili hrát „na Ježíška ", přestože vědí, že my tuhle hru hrajeme. No a jako největší dárek byl tank na dálkové ovládání. Přitom jsem jim už kdysi říkala, že tyhle hračky doma nevedeme, syn je ani nemá rád. No u stromečku samozřejmě nebylo od syna nadšení. Děda ho donutil si s tím hrát. Kravál to dělá neskutečný. Já jim řekla můj názor. Ostatní nechávám na manželovi, ten se k tomu staví "ale prosimte…“. Mě jde především o nějaký respekt (jednak ta nemoc a ten darek).

Jak tohle řešíte v jiných rodinách? Me by třeba přišlo normální se rodičů zeptat co pro dítě koupit. Ale asi jsem z jiného vesmíru. Prý to není normální.

• Upravit

Téma je zamknuté a nelze do něj již dále přispívat

Reakce:

Velikost písma:
10881
27.12.24 18:10

Asi jsi z jiného vesmíru, protože udělat z tanku pro dítě takové haló 8). Bože :zed:

• načítám...
12929
27.12.24 18:13

Ne, není normální se rodičů zeptat, jako upřímně, co si to dovoluješ diktovat dospělým lidem, co mají dávat dítěti za dárky.

• načítám...
3134
27.12.24 18:14

Sice úplně nevím, jak bych reagovala já, jako citově zaangažovaná, ale z pozice třetí osoby ti radím - nech to plavat! Jak často se vídáte? Stojí ti dusno v rodině za to? Jak by to mělo podle tebe teď být vyřešeno - má manžel své rodiče sprdnout na tři doby? Normálně v klidu, až ti opadnou emoce, jim za nějakou dobu zavolej a popros je slušně, aby se před příštími Vánoci/narozeninami… s vámi dohodli, co dítě chce a potřebuje. Náhodou, tank na dálkové ovládání je pro spoustu malých kluků splněný sen, děda měl určitě sám radost. No a nachlazení - myslíš, že byste jim uspořádali náhradní Štědrý den, až budou zdraví? Asi ne, viď, tak vás prostě chtěli vidět. Jsou Vánoce, proboha, tak nějaké skryté křivdy hoď za hlavu :andel:

• načítám...
Anonymní
27.12.24 18:14

Chtěla jsem pro dceru pyžama. Aby měla do školky celé komplety a ne jen trička. Dostala jedno.

Jinak se do dárků moc nepletu. Stejně mě neposlechnou. No co, za pár měsíců budete třídit a tank půjde, pá.

• Upravit
Anonymní
27.12.24 18:21

Zakladatelko, taky jsem se vždy snažila korigovat dárky a ne vždy to vyšlo. U nás babička dávala hodně lego, ale jedno z dětí to nebavilo. Teprve po desáté odložené krabici lega to babičce došlo a začala se domlouvat.

@Sany80s píše: Více

Taky jsem diktovala. Třeba z důvodu, aby se něco nesešlo několikrát, nebo aby nekoupili něco, na co se bude jen prasit. Přijde mi škoda, že vyhodí peníze za něco, co dítě neocení. Pak to dělá zle na obou stranách, babička je smutná až naštvaná, že si s tím dítě nehraje a dítě je smutné taky.

• Upravit
21866
27.12.24 18:22

Děda asi celé dětství toužil po takovém darku a tak to bral jako radost pro vnuka. Netušil, že matka dítěte je kadrovačka.

Ta anonymni s pyzamem. To nemůžeš fiteti koupit pyžamo i bez vánoc. Pribuzni snad chtějí dávat dětem hračky a mile dárky, ne to, co ty si nadiktuješ.

• načítám...
1239
27.12.24 18:23
@Anonymní píše: Více

Mám kolem sebe dost babiček a dědečků, takže to vidím i z druhé strany. Někteří nesmí vnoučeti koupit nic, co rodiče, tedy zpravidla matka dítěte (tatínkům to bývá jedno), neschválí. Nejlépe, aby dali peníze, že si mladí nakoupí dle svého uvážení. Ti prarodiče to těžce nesou, chtějí koupit dárkek podle sebe.
Moje mamka se taky občas netrefila, buď to nenadchlo dítě nebo jsme rostli my dospělí ( zpravidla u zvukových hraček). Přesto jsem jí do ničeho nemluvila a dnes by bychla ráda, kdyby tu s námi byla, i kdyby přinesla kdovíco, važ si toho, že děti ještě nějaké prarodiče vůbec mají a neřeš blbosti.

Příspěvek upraven 27.12.24 v 18:25

• načítám...
22047
27.12.24 18:23

Jestli se tímhle způsobem – jako nevychovaný spratek – chováš běžně, tak se asi nijak zvlášť nedivím, že se tchánovci “nezajímají” :roll:

• načítám...
9017
27.12.24 18:25

Můj kluk by skákal radostí do stropu. Co jezdí, to je jeho.

• načítám...
718
27.12.24 18:27

Jsi citlivka a místo toho, abys byla ráda, že jsou všichni pospolu, tak řešíš dárky víc, jak všichni ostatní. Evidentně i dítěti byl tank buřt, zatímco ty z toho děláš druhou světovou.

Tak příště jim dej seznam, co koupit, co by mohlo být pro něj dobré a je to. Zakazovat druhým umí každý Ňouma, vymyslet (když už ) něco za ně, originálního, aby byly spokojene všechny strany, to je umění!
Naprosto neoprávněný emoční výlev z tvé strany. Příští rok bys měla ubrat, dárky prožíváš víc jak tvůj syn - nepřijde ti to trochu na hlavu, což?… :nevim:

Příspěvek upraven 27.12.24 v 18:31

• načítám...
10881
27.12.24 18:27
@Kelsey1 píše: Více

Přesně.
Zakladatelko. S čím si teda tvůj kluk hraje? 8)

• načítám...
1239
27.12.24 18:28

Pyžama ať si kupují rodiče, ne? Prarodiče chtějí zpravidla koupit hračku.

• načítám...
1392
27.12.24 18:31

Darovanému koni… vůbec bych to neřešila, prostě dali tank, tak má tank. Vždyť je to jedno. Ty jsi jim „kdysi“ říkala, zní dost ošemetně. Já si teda nepamatuju všechno, co mi kdo kdysi říkal.
To že byli nastydlí si nevyberou, když jsou pozvaní na Vánoce - ty se asi neodloží o týden, než budou zdraví, tak prostě přijeli i tak. Vůbec bych neztrácela čas a náladu nějakou averzí.
Jediné, co by mě zamrzelo, by bylo, že kazí „hru na Ježíška“.

• načítám...
10881
27.12.24 18:31

Všechny ty blikající, plastové hračky se zvukovými a světelnými efekty, jsou pro děti TOP, pro rodiče hrůza…

• načítám...

Téma je zamknuté a nelze do něj již dále přispívat

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky

Ikona - Lucie Machová

Mgr. Lucie Machová