Dárek od prarodičů tank

Téma je zamknuté a nelze do něj již dále přispívat

Velikost písma:
18675
28.12.24 09:30

@inkakřivák ja si zase dokážu představit, ze když jde s malými dětmi z nemoci do nemoci, mají konečně jakž takž zdrave na svátky a najednou jim tam naleze nachcipany sobecky důchodce, tak by me dost naštvali. Mama mi to taky udelala kdyz jsem mela novorozence. Prileze s rýmou k ani ne dvoutýdennímu a nemytýma rukama ho zacne osahávat. Samozřejmě se pak řešila novorozence s rýmou a byla pořádně vytočena. To samé jednu zimu, kdy byly děti nonstop nemocné. Ale to by nesměli být staří zahleděni sami do sebe a furt jen ‘ja chci a mam právo videt vnoucata’

• načítám...
Snorlaxik
28.12.24 09:30

@kocourGarfield a šel na vojnu, nebo mu to maminka nedovolila?

• Upravit
80139
28.12.24 09:31

Mohli, nezeptali, netrefili se. Ale to dítě z toho nějaké drama nedělá, že? Jen matka.

• načítám...
80139
28.12.24 09:32

@hospodki A tady je novorozenec a dítě nonstop nemocné a ti prarodiče tak nachcipani? Asi jsem četla něco jiného.

• načítám...
kocourGarfield
28.12.24 09:33

@inkakřivák Ale tak nevíš. Psala jsi, že by jsi to neřešila. Já ze slušenosti ano. Na obě strany. Protože pro tebe je to lehké pokašláváni, pro ně to může být týden bez spánku ( a u nás v reálu je i s blbou rýmou ). Já si taky chtěla těch pár dnů volna užít jinak …. ( manžel už včera byl v práci ).
A je přeci úplně jedno jestli mají novorozence.
Prostě něco mam, ze slušnosti se optám, když s těmi lidmi budu trávit X hodin v místnosti.

Příspěvek upraven 28.12.24 v 09:36

• Upravit
18675
28.12.24 09:34
@inkakřivák píše: Více

Princip stejný. Male deti, častá nemocnost a sobecky důchodce. Uz si to nepamatuješ s ohledem na aktualne jinou životní etapu, ale taky jsi byla mlada a kdyz ti nekdo chrchla na sotva uzdravené dite, tak to proste nastve

• načítám...
Anonymní
28.12.24 09:35
@inkakřivák píše: Více

Tady je jen dítě, které bere léky na imunitu. Prarodiče přes celý rok za ním nepřijdou, nezavolaji, přestože se dítě ptá. Když jim zavoláme, vůbec se o dítě nezajímají a celý hovor se vede o vnoucatech od dcery. Její vnoučata, přesto, že jim je kolem 10 let a víc neustále hlídají, nás se ani nezeptaji. My hlídání nemáme, prázdniny pytlikujeme na HO. Ale v pořádku. Mají právo vidět vnouce kdykoliv.

• Upravit
Snorlaxik
28.12.24 09:37
@Anonymní píše: Více

A napadlo tě, nejdřív se zamyslet sama.nad sebou, proč tobě dítě nehlídají? Když by měli hlídat, dáš jim dítě, bez soupisu toho, co smí/nesmí/musí dělat, jíst hrát si atd? Ne o při hlídání musí dodržovat striktně nějaký tvůj bláznivý seznam, viz hračky :roll:

• Upravit
kocourGarfield
28.12.24 09:39

@Snorlaxik Ne nešel, šel na civilku, pokud Tě to moc zajímá …. A chtěl to tak sám.

• Upravit
Anonymní
28.12.24 09:39
@Snorlaxik píše: Více

Dítě jim dám se slovy "vaše hlídání, vaše pravidla ". Dítě je vychovane, není divoké, poslechne. Ale ok, hlídat nemusí, v pořádku. Vztah s vnoucetem si tvoří oni.

• Upravit
kocourGarfield
28.12.24 09:40

@Snorlaxik A co udělala tak hrozného? Vadí jí tank který vadí i druhým rodičům ( tam mají zkaz to kupovat ), kde děti normálně hlídají. Čili tank nebude problém. Čti pořádně.

• Upravit
80139
28.12.24 09:41
Čili tam je zakopaný pes. Nejde o dárek, nejde o tradice - ale dceři hlídají a nám ne. To je smutné.
  • načítám...
21961
28.12.24 09:42

A kdy jim to dítě dáváš, když o příspěvek víš píšeš, že se celý rok nevidíte, nezavolaji, nepohlidaji :think: takže naráz už i hlídají?

• načítám...
5098
28.12.24 09:42

Ja te vlastne chapu, taky jsem mela tyhle. predstavy. Ze jako zbrane a ze nevhodne hracky pro dite. No, tak jak to tak byva, ono se ty predstavy proste casem obvykle zmeni. Syn ma 7 let a jo, nejvic ho bavi strilet s pistoli do terce :nevim: Zaroven si o valce povidame a je uplne zhnuseny tim, co se deje, ze si lidi ublizuji atd. Takze tam nevidim spojitost, ze bysme ho snad ucili nasili. Kdyz to tak vezmes, na detskych akcich taky byva strileni z luku - to je taky zbran, ktera by mohla zabijet :nevim: Podle me to hrotis.

Na nemoc nemam nazor. Ja jsem clovek, co tohle neresi. Mozna proto, ze mam dobrou imunitu a malokdy s nemoci lehnu. Maximalne mivam dva dny rymu. Deti pred nemocema nechranim, podle me si tim i v ramci imunity stejne musi projit. Kdyz to neni deda, chytnou to ve skole, v MHD…

Jo a darky. Tohle podle.me deti nevnimaji. Jsou schopne mit doma. Jeziska. i dostavat darky k Vanocum od jinych lidi nebo videt, ze se lidi obdarovavaji. Vzdyt to uslysi vsude, lidi si o tom povidaji, vsude reklamy…Kazde prumerne rozumne dite brzy pochopi, ze lidi si davaji darky k Vanocum (a pripadne k nim jeste chodi Jezisek nebo ne). Proste uz mas averzi a hledas. mouchy i tam, kde nejsou :kytka:

• načítám...
Snorlaxik
28.12.24 09:44
@kocourGarfield píše: Více

Takže ho ta výchova ovlivnila.

• Upravit

Téma je zamknuté a nelze do něj již dále přispívat

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky

Ikona - Lucie Machová

Mgr. Lucie Machová