Dárek od prarodičů tank

Téma je zamknuté a nelze do něj již dále přispívat

Velikost písma:
Snorlaxik
28.12.24 08:50

To dítě tyhle hračky nemá asi rádo kvůli tobě, že. Protože to moc hrotíš a bojí se tvé reakce, kdyby náhodou ukázalo radost z daného dárku. přijde mi totálně ujetý, aby se prarodiče museli ptát hyperprotektivní matky, co smějí dát svému vnoučeti za dárek.

• Upravit
80153
28.12.24 08:55
@Sany80s píše: Více

Já se rodicu ptám. A to jsou děti větší. Co koupit, jestli vědí. Ne jestli mi dovolí, ale co vubec koupit.

• načítám...
Anonymní
28.12.24 09:13

Díky všem za komentáře. K darkum- nikomu nic nediktuju, je mi úplně jedno co kdo přinese. Tank mi vadí z podstaty věci, že je to zbraň. Válku máme temer za okny a učit dítě, že zbraň je hračka mi přijde dost mimo. Tchyně to komentovala, že u dcery měli zákaz takové hračky kupovat (pro její děti), tak že se budou realizovat na našem.

Ohledně hry na Ježíška- hrajeme ji, stejně jak ji hrají všichni rodiče ze školky vč učitelek. Přijít na vánoce do rodiny s malým dítětem a začít vykládat tady jsme vám k vánocům koupili atd mi přijde neslušné ať je to je to. To že je někdo o 40 let starší z něj nedělá panaboha aby ničil tradice a radost malému dítěti.

A s tou nemocí- jsou to asi 3 roky, kdy byla poslední covid zima. Šli jsme k rodičům na návštěvu, všichni otestovani, syn do školky nechodil, já chodila do práce, ale všude jsem nosila respirator, manžel pracoval z domu. A děda predemnou zavřel dveře, že mě nepustí, že když chodím do práce, tak že určitě něco mám. Protom jsme všichni byli otestovani atd. Nic nám nebylo. No a za dva roky je běžné, že děda přijde nemocný na návštěvu a ani se neomluvi.

• Upravit
718
28.12.24 09:18
@Anonymní píše: Více

Přijdeš mi švihlá, opravdu. Zakazovat dítěti tank, protože válka, a co vodní pistole, taky zakážeš v létě?
Fakt chudák dítě, tvoříš mu podvědomě trauma už jen z tvého úzkostného smýšlení :roll:

A to, že v době covidu všechno všichni, hlavně stáří, hrotili, protože masirka způsobila fakt paniku a strach…a teď když ta masirka skončila, tak už nejsou zas tolik ve stresu, tě nenapadlo? Proto to mají tak jak mají?

Čím dál víc si říkám, že nejsi mentálně v pořádku :roll:

Příspěvek upraven 28.12.24 v 09:19

• načítám...
Snorlaxik
28.12.24 09:18

Chudák kluk s takovou matkou. Přesně těmito zákazy z něj vychováš buď totálního neschopu, co nebude schopný ochránit svou rodinu nebo naopak magora, co v budoucnu propadne zbraním a násilím. Co takhle konečně pochopit, že zbraně, tanky a pod. Jsou naprosto normální součástí dětství a naučit dítě s nimi zacházet? Do muzeí, hradů, zámků, kde může být vidět nějaká zbraň, mu zakazuješ, aby ho to náhodou nezaujalo?

• Upravit
kocourGarfield
28.12.24 09:20

@Snorlaxik Moje mama taky nechtěla, aby můj bratr dostával jako malé dítě zbraně ( třeba postol ), tank by se ji taky moc nelíbil. A vyrostl z něj úplně normální chlap.

Jako na tanku co je potřeba naučit dítě zacházet? Tomu dítěti je 6.

Každý může mít svůj názor ne?

Navíc pokud dobře čteš, tak dotyční tcháni to měli u druhého dítěte z rodiny zakázané, tak mu to nekupovali.

Příspěvek upraven 28.12.24 v 09:22

• Upravit
80153
28.12.24 09:22

To je nejmenší problém - u nás naděluje Ježíšek, ale babička nám chtěla udělat radost, tak koupila taky.
Nemocní - neberu nachlazení jako nemoc. Když nemám teplotu a jsem schopná se hýbat, tak jaká nemoc.
A hračky z kluka vojáka neudělají. To by muj syn musel být maminka, vzhledem k těm panenkám, které vždycky choval. A kupodivu není. Prostě přestaň hystercit a je.

• načítám...
278

Ano, ale před 3 rokmi a covid. Před 3 rokmi byl každý starší člověk (nejenom) z covidu a z možnosti nakazy vyděšený. Dnes už se z nachlazení naštěstí nedělá věda. Neřeším ho u sebe ani u jiných a co vidím v okolí, tak je to stejné. Ve vztahu k rizikovým skupinám (velmi staré osoby, novorozenci, těžce nemocní) samozřejmě se budu chovat i v případě nachlazení jinak.
Srovnáváš dvě velmi rozdílné situace. Přijde mi, že na tchánovce máš svůj jasný metr.
K Ježíškovi - řeším tak, že dárky nosí Ježíšek, ale zároveň říkám, že dárky si samozřejmě můžeme dávat i sami mezi sebou.

• načítám...
Snorlaxik
@kocourGarfield píše: Více

A už musel řešit nějakou krizovou situaci? Dokázal by v případě války bránit svou rodinu nebo by zbaběle utekl?

• Upravit
17384
28.12.24 09:24

Dárek je pro děti, ne? takže jestli mají radost děti, je to v pořádku…

• načítám...
kocourGarfield
28.12.24 09:25

@inkakřivák Já třeba považuji za slušnost se optat, když někam lezu nachlazena, zda to dotyčným nevadí.

Syn byl v prosinci ve školce asi 4 dny, po týdnu má opět rýmu …. Oba s manželem u toho pracujeme, čeká nás náročný leden pracovně. Týden opět v noci nespíme, protože naše poslední dítě spí hrozně i bez nemoci …. Tak pro někoho nuda, pro někoho noční opruz.
Já se třeba našich ptala, zda jim to nevadí, že dorazíme s rýmou.

• Upravit
kocourGarfield
28.12.24 09:26

@Snorlaxik No je mu 40 a řekla bych že zvládl mnohé. Fakt z něj domácí zákaz zbraní v dětském věku neudělal zbabělce, protože v 6 letech neuměl ovládat pistol.

• Upravit
80153
28.12.24 09:27
@azaleila píše: Více

Tak. Amen. Naše nejmladší vnučka zbožňuje jakýkoliv ruzovy oflitrovany kus oblečení. Příšerné. Nesnáším to. Ale pod stromeček ji to koupím. To nadšení je k nezaplacení.

• načítám...
80153
28.12.24 09:29

@kocourGarfield Záleží, co jim bylo. Přijeli nastydnuti - to muže být zelená rýma, ale taky jen lehké pokašlávání. Asi tak. A podle těch dalších stížnosti bych spíš tipovala to druhé. Prostě všechno špatně.

• načítám...
kocourGarfield
28.12.24 09:29

@inkakřivák Tak tady ale ten kluk z toho radost neměl. :nevim: Takže zřejmě dárek k prdu. Ale tak hlavně že dědeček si splnil sen a koupil vnukovi tank. Já bych to taky neřešila stylem, že bych někomu něco zakazovala. Ale přijde mi to zbytečné. Mohli se optat a vykomunikivat dárek tak, aby z něj mělo radost hlavně to dítě.

Příspěvek upraven 28.12.24 v 09:31

• Upravit

Téma je zamknuté a nelze do něj již dále přispívat

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky

Ikona - Lucie Machová

Mgr. Lucie Machová