Poradna pediatra
Mudr. Jiří Havránek
Ahoj, prosím o tipy na vhodný dárek ke 4.narozeninam, mám pocit, že dcera už snad vše má, tak budu ráda za jakékoliv doporučení, třeba objevím něco, co by se jí mohlo hodit..
Povahou je to typická holčička, ráda kreslí, tvoří, má ráda všechny hračky i překvapení, hraje si se vším, co zrovna dostane..
Nějaké lego? Friends apod co mají pro holky. To musí bavit snad každé dítě, má sv tom jak hraní s panenkama, tak skládání a muze si to pak přestavět podle vlastní fantazie. Jinak na to tvoření jsou fajn třeba barvy na sklo, foukací fixy atak. Záleží co doma máte no ![]()
Budu cynik, ale pokud vše má, tak velký černý pytel a 3/4 toho vyhodit.
A ke konkrétnímu tipu, Lego Friends můžete kupovat následujících cca 8 let. Jejich cca 20 nových sad ročně zbaví člověka problémů, co kupovat.
U nás se osvědčil cestovní domeček od Playmobilu, tahá ho všude sebou, v červnu měla 4 roky:
@eela píše:
U nás se osvědčil cestovní domeček od Playmobilu, tahá ho všude sebou, v červnu měla 4 roky:https://www.playmosvet.cz/…aymobil-5167
Děkuji, to vypadá dobře ![]()
Taky máme čtyřleťačku a protože všechno má, kupovali jsme hlavně věci, co potřebuje:
sadu růžových osušek
růžové botičky crocs (děti v nich chodí na terasu)
růžovou kalkulačku z Pepco (tu sice nepotřebuje, ale bude se jí líbit
)
gumičky do vlasů
od prarodičů dostane
lego duplo s Hello Kitty (resp. ono to není duplo, ale jiná značka, ale kostičky jsou kompatibilní)
odrážedlo
Kromě toho u nás frčí Kouzelná Beruška a Černý kocour, takže jsme sehnali sponky, gumičky a jojo s maskou.
Z hraček, se kterými si doma opravdu hraje, je top duplo (klasické lego ještě nedává), lahvový domeček pro panenky baby born surprise a různá miminka. Loni jsme kupovali plaváčka Baby Born, panenka nejen hezky vypadá, ale fakt parádně plave, s tou si hrajeme i ostatní v rodině
. Jinak vždy balíme třeba i sušené ovoce či různé křupky, naposled dostávala i sprchový gel či mýdla nebo dětskou voňavku.
Lego Friends mi připadá poměrně malé na tak malé dítě, v tomhle věku jsme kupovali Duplo, mají spoustu sad, dcera u toho zůstala fakt hoodně dlouho, až tak kolem 10 let jsme začali kupovat Friends a Playmobil. Jinak jakoukoliv výbavu na panenku, oblečky, vaničku, krmení, postýlku, kočárek, kuchyňku. Puzzle pro malé děti, knížky, skládačky.
@ZuzaM od 4 let je klasické lego v pohodě. Moje děti ho skládají od 2 let, baví je víc jak Duplo
dvouletý si skládá podle sebe, šestiletý zvládá sám už ty nejsložitější stavebnice.
My jsme na 4 roky kupovali kolo. Za 2 dny se naučila bez koleček, takže teď už litá o sto šest ![]()
Lego Friends, panenka miminko (babyborn apod.) + doplňky (jsou toho mraky), domeček pro panenky, kostým (Frozen apod.).
Z creativních různé ty nalepovací mozaiky, korálky, zažehlovací korálky, plastelíny a modelovací hmoty
Z edukativních/rozvojových společenské hry, puzzle, knížky, sešity pro předškoláky, domácí tabule, magnetické mozaiky, audiopohádky.
Věci na sport (inline brusle, kolo, koloběžka, nějaká venkovní hra ala kroket, terč na házení takových těch samopřichycovacích balonků, plavací pomůcky - pěnová žížala, rukávky, pás, brýle).
Příspěvek upraven 26.08.21 v 12:52
@ZuzaM Starší přesedlal na city mezi 4.-5. rokem (od 8 chce už spíš technika), mladší chtěla friends už od tří let. ![]()
@Svistice píše:
Lego Friends, panenka miminko (babyborn apod.) + doplňky (jsou toho mraky), domeček pro panenky, kostým (Frozen apod.).Z creativních různé ty nalepovací mozaiky, korálky, zažehlovací korálky, plastelíny a modelovací hmoty
Z edukativních/rozvojových společenské hry, puzzle, knížky, sešity pro předškoláky, domácí tabule, magnetické mozaiky, audiopohádky.
Věci na sport (inline brusle, kolo, koloběžka, nějaká venkovní hra ala kroket, terč na házení takových těch samopřichycovacích balonků, plavací pomůcky - pěnová žížala, rukávky, pás, brýle).
Příspěvek upraven 26.08.21 v 12:52
Děkuji za tipy, myslíš, že ty sešity pro predskolaky už mohou být od 4? Ona je zarijova, takže ji škola vychází až za 3 roky a co jsem se na to dívala, tak mi to pro ni přijde zatím celkem těžké 🤔
Moc všem děkuji za tipy, tím, že jsem sama nevěděla a ještě se mě ptají její prarodiče a tety, jsem za velké množství tipů vděčná a aspoň jim to mohu prerozdelit ![]()
@Beckyttine5 píše:
Děkuji za tipy, myslíš, že ty sešity pro predskolaky už mohou být od 4? Ona je zarijova, takže ji škola vychází až za 3 roky a co jsem se na to dívala, tak mi to pro ni přijde zatím celkem těžké 🤔
Jsou různé s různě „těžkými“ úkoly. Ale stíny, co tam nepatří, bludiště, obtahování, vybarvování, hledání rozdílů, zakroužkování stejného počtu čtyřleté dítě zvládne. ![]()
Já to vždycky brala selektivně a opakovaně jsme se třeba k nějakému sešitu vraceli.