Breno poradna - podlahové krytiny
Jiří Novotný
@Anonymní píše:
Když on je takový hodně zaneprázdněný. O jeho soukromí nevím nic, jen že pije kávu, víno. Nikoho se zeptat nemůžu, sice znám dost lidí kteří s ním tráví víc času, ale ptát se jich nechci, moc se nepratelime a je mi to hloupé.
pokud se moc nepřátelíte, tak mi připadá divné kupovat mu tak drahý dárek. I jemu to může být trapné
K těm vínům, jako jo, je to fajn, ale přijde mi že je to takový dárek univerzální. Ještě by to k tomu něco chtělo prostě.
Volil bych řešení brokovnice - více dárku a něco se trefí.
Dárkový koš - víno, kafe, nějaký zobání u toho atd.
Nic duchovního bych taky nekupovala, přijde mi to, jak kdybys programátorovi chtěla dát knihu o programování.
Dobré víno je ok. ![]()
@Anonymní píše:
K těm vínům, jako jo, je to fajn, ale přijde mi že je to takový dárek univerzální. Ještě by to k tomu něco chtělo prostě.
Pro člověka o kterým evidentně nic nevíš je to naprosto dostačující. A je úplně fuk jestli to je kněz nebo ne.
@Anonymní píše:
Zdravím. Potřebuji radu, Vánoce se blíží a s ním nakupování dárků
. Letos mě popadlo nějaké vánoční šílenství, chci dělat radost pěkným dárkem nejen svým blízkým, ale i jednomu knězi, kterého mám ráda, moc mi pomohl. Napadla mě láhev vína, ale ještě něco k tomu no. Něco duchovního? Co myslíte? Prosím anonym, chodí sem známí.
Myslím, že kněz k Vánocům od svých oveček nic nečeká.
Myslim si, ze duchovni maji trochu jine zebricky hodnot, tech par co jsem poznala jsou spolecensti lide, nejvetsi radost jim dela, kdyz maji jakysi dosah k lidem. Takze flaska vina plus pomoc s nejakou akci ve farnosti by jim udelalo asi nejvetsi radost:D prace je tam vzdycky jak na kostele ![]()
@Russet píše:
Myslím, že kněz k Vánocům od svých oveček nic nečeká.
Nač ten sarkasmus? Možná nečeká, ale proč mu neudělat radost
?
Kup mu mešní víno, lepší kávu a pokud budeš mít cukroví nebo dobrou buchtu na vánoce, dost se zavděčíš. Akorát počítej s tím že pokud jich je tam víc tak se to dává do placu, rozdělí se a společně posedí.
Clovek jako kazdy jiny…kdyz ho moc neznas, musis vybrat univerzalni darek. Prriklanim se k nazoru vice drobnosti:vino, kava, dobroty, muzes k tomu jeste -hlavolam, hra, kniha, diar, hrnek, rukavice, cepice, ponozky…
Jinak ho poznat(volnocasove aktivity) a podle toho vybrat, jeste je cas…
@Anonymní píše:
Nač ten sarkasmus? Možná nečeká, ale proč mu neudělat radost?
Protože je to v rozporu s kněžským stavem? Mají žít asketicky a ne nasávat a přijímat nějaké dary, to je v zásadě úplatek… Možná tu Bibli kup spíš sobě a hlavně si ji taky jednou přečti, než někoho fakt krutě urazíš…
Jediná rozumná alternativa je dát mu něco, co sama vyrobíš, upečeš atd. Nebo co je to za církev? Nějaká pseudo sekta, kde knězi nedodržují křesťanské zásady? ![]()
@Tomie píše:
Protože je to v rozporu s kněžským stavem? Mají žít asketicky a ne nasávat a přijímat nějaké dary, to je v zásadě úplatek… Možná tu Bibli kup spíš sobě a hlavně si ji taky jednou přečti, než někoho fakt krutě urazíš…Jediná rozumná alternativa je dát mu něco, co sama vyrobíš, upečeš atd. Nebo co je to za církev? Nějaká pseudo sekta, kde knězi nedodržují křesťanské zásady?
Jak kdyb kněží dodrzovali nejake zasady. Jako celek byla cirkev vzdycky nenazrana
@Tomie píše:
Protože je to v rozporu s kněžským stavem? Mají žít asketicky a ne nasávat a přijímat nějaké dary, to je v zásadě úplatek… Možná tu Bibli kup spíš sobě a hlavně si ji taky jednou přečti, než někoho fakt krutě urazíš…Jediná rozumná alternativa je dát mu něco, co sama vyrobíš, upečeš atd. Nebo co je to za církev? Nějaká pseudo sekta, kde knězi nedodržují křesťanské zásady?
Já že krutě urazila? Promiň, ale jestli máš problém s tím, že chci dát člověku, kterého si vážím dárek, tak ani raději do této diskuze nepřispívej. Kněz je taky člověk, takže nechápu tvoji poznámku o nasávání a nedodržování křesťanských zásad.
To víno je super a upleť mu šálu, rukavice nebo ponožky, jestli jezdí po farnosti, tak to uvítá. A bude to osobnější i když ten dárkový koš se mi zdá taky pěkný dárek.