Poradna dětského psychologa
PhDr. Václav Mertin
Učila jsem od školky po současnost v ZŠ. Keramiku, sošky, andílky, hrníčky a jiné lapače prachu ne. Za mě ani kytky ne. Hned po konci školního roku odjíždím na celé prázdniny pryč. Nejraději mám cokoliv ke konzumaci (sladkosti, čaje) nebo např. sprchové gely.
Kúpila by som čokoládu alebo kľudne aj sviečku, to sa spotrebuje, keramiku a lapače prachu radšej nie ![]()
Kdyby se me nekdo pokusil obdarovat keramikou, vyrazim mu zuby (nejsem ucitelka). luxusnejsi bombonieru nebo lahev povazuju za adekvatni situaci - da se snist nebo poslat dal. pokud neznam cloveka natolik osobne abych mu dala dar fakt na miru, tyto dva mi pripadaji v ramci bezneho spolecenskeho konsenzu vhodne. ja treba nepiju vino, ale jak to ma nejaky chudak co to donesl jako pozornost tusit. neco donesl jako gesto, ja ocenim to gesto, vyrizeno. osud dane lahve nemusi darce zajimat, obdarovany se s tim nejak popasuje. totez plati pro alergiky na med v pripade medu a diabetiky v pripade cokolad.
Já se vetřu s dotazem, když je školka s nepřetržitým provozem (přes léto normálně funguje, jenom jsou spojené třídy), dáváte taky na „konci roku“ nějakou pozornost. U nas se jede pořád dál, ale syn bude většinu prázdnin chybět, tak nevím jestli se vůbec hodí něco nosit, když pro ně ten rok vlastně nekončí jako třeba ve škole ![]()
@Kriss Tina píše:
Já se vetřu s dotazem, když je školka s nepřetržitým provozem (přes léto normálně funguje, jenom jsou spojené třídy), dáváte taky na „konci roku“ nějakou pozornost. U nas se jede pořád dál, ale syn bude většinu prázdnin chybět, tak nevím jestli se vůbec hodí něco nosit, když pro ně ten rok vlastně nekončí jako třeba ve škole
Já jsem nedávala. Budu dávat až když bude dítko končit.
@Kriss Tina mne treba prijde divny davat na konci skolniho roku.
Takze davam na Vanoce. Letos dostaly domaci marmelady, loni susene ovoce z mixitu
V minule skolce davalo cast rodicu na vanoce, cast na konci roku. Ted mi prislo, ze na vanoce nikdo nedaval, ale končil s dochazkou o par dni driv.
Vlastne asi dam v jeslich, tam zacal druhej chodit az po Vanocich.
@Ornwen já dávala na vánoce svíčky, ale mám ze školy zažité že se na konci roku nosí učitelce kytka, nebo nějaká pozornost, akorát syn je ve školce první rok, tak nevím jak to chodí ![]()
Naše paní učitelky jsou fajn kreativní, vymýšlí s dětmi pořád nějaké super vyrábění. Jsou takové akční a vypadá že je to zatím baví
Mě právě napadlo, jestli by nebylo užitečnější ji třeba udělat nějaký kreativní balíček?
různé vychytávky a samozřejmě k tomu třeba nějakou lepší čokoládu
co si o tom myslíte?
Objevila jsem nakonec skvělou, užitečnou věc (podle mě) Jedna paní vyrábí mýdélka. Balení obsahuje asi 4 menší mýdla různých tvarů + jelení lůj a vypadá to moc hezky. Takže asi dárek mám ![]()
@Kriss Tina když se dcera loučila a zrovna měla uč nemocenskou, nechala jsem u kolegyně, ale s kytkou by to nešlo, dávala jsem balíček medu a marmelády domácí
Každý rok kupuji z ateliéru Kudlicka ručně vyráběné Andelky… Jsou úžasné… Samozřejmě nekupuji každý rok to samé, ale mají plno variant a je to ruční práce… Doufám, že nedělám reklamu… Asi to i tak může vypadat, pac paní se jmenuje Zuzka jako já
ale nedělám…
Teď se mi vybavilo mnoho inzerátů na fb, kdy dámy nabízejí své ruční práce, jako dárek pro učitelky
Třeba ten stromek šěstí či co to je
(stromek z drátů s korálky).. Neříkám, že to není těžké, ale to bych vážně dostat nechtěla.. Asi jako tu keramiku ![]()
Já bych udělala mini balíčky.. U nás se tam asi 4-5lidí střídá včetně školnice a kuchařky atd, vzala bych sprchvé gely čokolády oříšky a třeba vína a udělala balení po 4věcech a obdarovala každého.. Takhle neí možné, že někomu z toho balení všechno nesedne
Taky nás to letos čeká i když jede školka i přes prázdniny ![]()
Ja davam do skolky balicky Just, ktere udelam, pani ucitelky byly vzdy velmi mile potesene
Mala jde v zari do predskolaku, tak dostanou latkova srdicka a Just ![]()
Máte doma předškoláka nebo prvňáčka?
Přidejte recenzi své školce, sdílejte zkušenosti a pomozte ostatním rodičům s výběrem.
PDF ke stažení a tisku zdarma.
Omalovánky, spojovačky, doplňovačky a další. Trénink zrakového vnímání i logického myšlení pro vaše dítě.