Poradna dětského psychologa
PhDr. Václav Mertin
@Ivule7 píše:
Objevila jsem nakonec skvělou, užitečnou věc (podle mě) Jedna paní vyrábí mýdélka. Balení obsahuje asi 4 menší mýdla různých tvarů + jelení lůj a vypadá to moc hezky. Takže asi dárek mám
Já vyrábím mýdla a taky jsem si myslela, jak je to skvělý praktický dárek, že to přeci používá každý, tak jsem jimi obdarovávala kdekoho, ale popravdě jsem časem zjistila, že se to spoustě lidí stejně jen válí doma, protože třeba používají jen sprchové gely a podobné věci, takže se u nich i mýdla stala takovými pracholapy, jako třeba svíčky…
Snad nic není univerzální dobrý dárek, musí člověk dotyčného znát. ![]()
@klamonožka
V balení jsou asi 3 malé mýdla na ruce, tak to určitě spotřebují ![]()
Už se nad tím taky zamýšlím, co letos koupím. Za kolik nakupujete dárek pro jednu učitelku? Kytičku určitě budu kupovat, ale ještě nevím, jakou. Do školky jsem kupovala vždycky nějakou kvetoucí v květináčku. Do školy mám zažité, že jedině klasickou do vázy. Nebo je to teď jinak?
@Sára 1 píše:
Už se nad tím taky zamýšlím, co letos koupím. Za kolik nakupujete dárek pro jednu učitelku? Kytičku určitě budu kupovat, ale ještě nevím, jakou. Do školky jsem kupovala vždycky nějakou kvetoucí v květináčku. Do školy mám zažité, že jedině klasickou do vázy. Nebo je to teď jinak?
Já jsem se rozhodla pro umělou, ve které jsou zabudované sladkosti (vybrala jsem Ferrero rocher) kytička vypadá jako živá, je opravdu nádherná. A balení mýdélek. Celkově to vychází asi na 350kč pro jednu. Budu kupovat pro dvě učitelky. Ještě jsem chtěla přiobjednat vyšívané srdíčko s nápisem, ale to už by vycházel jeden dárek na 450kč, což už je dost. Takže nechávám jen takhle.
Ono žádná výhra nejsou ani ty čokolády a bombošky. Stalo se mi u nás ve školce dvakrát, ještě v době, kdy tam dcera chodila, že jsem od učitelek dostala jako poděkování bombošku, kterou vytáhly ze skříně,,,v obou případech byla už prošlá. Tenkrát jim klekla tiskárna a tak jsem jim v práci kopírovala nějaké materiály a jedna úča si dodělávala VŠ, tak jsem jí z naší knihovny nosila knížky,,,no a jak říkám, dostala jsem za to dvě prošlé bomboniery, předpokládám, že je původně dostaly od rodičů a měly jich zřejmě plnou skříň. Mydýlka teda taky nedávám, přemýšlím podle sebe, používám jen tekuté, nemám ani mýdlenku, nevím ani na čem bych je v koupelně přechovávala než je vymydlím. Mám pár mydýlek v prádle, ale nic moc.
@Kriss Tina dávali jsme vždy na konci roku kytičku a to i přes to, že děti pokračovaly dalších 14 dní o prázdninách. Je to proto, že do toho konce roku jsou tam ty učitelky, pak už bychom se nemuseli trefit na učitelku, která syna měla po celý rok.
Jinak větší dárek jsme dávali, když dcera školku opouštěla a nyní také budeme dávat větší dárek, protože bude školku opouštět syn. Letos budu dávat i malou pozornost kuchařkám, protože se celou dobu o děti (nejen o syna, ale i předtím o dceru) staraly a ředitelce.
@Anik píše:
Ono žádná výhra nejsou ani ty čokolády a bombošky. Stalo se mi u nás ve školce dvakrát, ještě v době, kdy tam dcera chodila, že jsem od učitelek dostala jako poděkování bombošku, kterou vytáhly ze skříně,,,v obou případech byla už prošlá. Tenkrát jim klekla tiskárna a tak jsem jim v práci kopírovala nějaké materiály a jedna úča si dodělávala VŠ, tak jsem jí z naší knihovny nosila knížky,,,no a jak říkám, dostala jsem za to dvě prošlé bomboniery, předpokládám, že je původně dostaly od rodičů a měly jich zřejmě plnou skříň. Mydýlka teda taky nedávám, přemýšlím podle sebe, používám jen tekuté, nemám ani mýdlenku, nevím ani na čem bych je v koupelně přechovávala než je vymydlím. Mám pár mydýlek v prádle, ale nic moc.
Tak pak to vychází jen na tu kytku
a to ještě tu řezanou, ta za chvíli odkvete/zvadne a dá se vyhodit.
Máte doma předškoláka nebo prvňáčka?
Přidejte recenzi své školce, sdílejte zkušenosti a pomozte ostatním rodičům s výběrem.
PDF ke stažení a tisku zdarma.
Omalovánky, spojovačky, doplňovačky a další. Trénink zrakového vnímání i logického myšlení pro vaše dítě.