Dárky pro 2 holčičky z rozvedené rodiny?

2
16.3.14 11:13

Dárky pro 2 holčičky z rozvedené rodiny?

Zdravím Vás,
obracím se na Vás s dotazem co pořídit holčičkám (7 a 9 let) jako dárek. Jsou to dcery mého známého, v létě s námi pojedou na vodu, máme naplánovanou Zoo atd. ale já ty holčičky vůbec neznám. Navíc co jsem pochopila, jejich matka je „očkuje“ proti každé ženě v tátově životě.
Na jednu stranu si je nechci kupovat, ale zase na druhou stranu je mi blbé se s nima vidět (seznámit) a nic jim nedat. Už jsem jim koupila celkem velká plyšová zvířátka co mají rády, ale zase se bojím co na to řekne jejich matka, až se jí holky pochlubí že odemně dostaly velký plyšáky. Nechci abych vypadala jako „teta“ co si je snaží koupit…
Jinak nápady jako čokoládu jsem zavrhla, protože tu mají zakázanou od matky, stejně jako ostatní sladkosti.

Jinak ještě pro úplnost mého dotazu, s jejich otcem nic nemám, je to dlouholetý rodinný přítel, který si dcery před nedávnem vybojoval do střídavé péče a tím spíš nechci něco s jeho holkama pokazit.

Za nápady děkuji.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
11117
16.3.14 11:14

Tak bud se zeptat tatinka nebo neco neutralniho. treba knizky jsou fajn, v tom veku by holcicky mely potesit.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
44197
16.3.14 11:16

Knížky, společenskou hru.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
26574

@Augina Přijde mi to trochu zvláštní, když s ním nic nemáš a máš potřebu tak velkým dětem kupovat hračky.
Nevím jak velké plyšáky, ale asi by bylo lepší, aby zůstaly u tatínka, když je má ve střídavé péči. Plyšáci jsou nejotřesnější dárky, promiň :mrgreen:

Osobně bych tedy nekupovala nic, maximálně nějakou drobnost-knížku? Nedává mi to smysl.

Příspěvek upraven 16.03.14 v 11:16

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4214

@Augina jako kdybys psala o jednom chlapovi a jeho bývalé, které znám :think: jak přes kopírák. Je dobře, že si jim ty zvířátka koupila a jejich mamce to může být uplně jedno.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5813
16.3.14 11:19

Tak já bych to hlavně nechala na „poslední chvíli“ protože u těchoto holčiček se to mění ze dne na den, ale jak už se tu zmiňovaly knížky, nebo já našim neteřím (stejný věk) teď kupovala nehtové studio nebo mýdlovou laboratoř :-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14856
16.3.14 11:22

Já myslím, že plyšáci bohatě stačí, i když to je dárek za trest :mrgreen:

případně bych koupila taky nějakou společenskou hru, nebo míčovou na ven. Já ale nejsem moc zastánce dávat dárky jen tak, když se s někým vidíš. podle mě i ta ZOO je dostatečná, nebo zmrzka, či sladkost…gumový medvědi třeba, dkyž ne čokoláda.

Dost si na to ty zvyknou a pak je těžký přestat.

Tátova přítelkyně nás taky na začátku zahrnovala dary, ale nic jí to nebylo platný, prokoukla jsem ji, proste mi dost nesedí, dary nedary, líp by udělala kdyby nebyla tak příšerná a nedávala nám nic :nevim:.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
846
16.3.14 11:26

Já bych asi koupila nějaký náramek. Ti velcí plyšáci- no nevím. Ale stejně mi připadá, že si je chceš koupit :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1101
16.3.14 11:55

Ahoj mě to přijde pèkný, že jim chceš něco dát nebrala bych to jako kupování…Koupila bych nějakou společenskou hru a nebo knížky. A i kdyby jsi s tatínkem něco měla je to jen vaše věc on je volný a ty se nemusíš stydět za to, že jsi si našla chlapa co má děti.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5453
16.3.14 12:03

Tak plysaci nevim nevim, meho syna v tomhle vekuburcite plysaci nezajimaly.Ve svem okoli mam ted dve deti ve veku 8 let a je to totez. Plysak asi neni moc dobry napad :nevim:.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2
16.3.14 12:06

Děkuji za názory a rady.
Kupovat si je nehodlám, spíš nechci aby se holky cítily odstrčeně. Mám svojí dceru a manžela a vzhledem k tomu kolik času společně budeme trávit (my 3 dospělí a naše 3 děti), nechci aby holky měly pocit že naše dcera je protěžovanější. A plyšák mi přišel jako dobrá volba, už jen pro to, že se k němu můžou holky přitulit.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
16.3.14 12:18

Já miluji plyšáky do dnes :palec: Podle mě je to od Tebe pěkné a věřím, že jsou tu pořád lidičky, kteří rádi nezištně dělají radost. Jen s tím dárkem neporadím, vůbec nemám páru co takhle velká děvčata chtějí a po čem touží. Ale asi nic nepokazíš nějakou parádou, gumičky, sponečky, korálky, čelenky - teda pokavad nemaj sestřih ala holá hlava :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7240
16.3.14 12:26

Tak já se přiznám, že bych dárky nedávala žádné a když, neutrální - třeba čokoládu dohromady, nějakou lepší, velkou. Plyšáky určitě ne, to mi zavání spíš podplácením. :nevim:
Děti jsou chytré, určitě je taky napadne, že teta, která jim dává plyšáky jen proto, že s ní někam pojedou, v tom že bude něco víc. Já bych podala ruku, představila se s tím, že s nimi pojedu na dovču, dala max. čokoládu a šmitec. Ať si to holky v hlavinkách přeberou a hlavně ať si uvědomí, že o nic nejde, jsi pro ně cizí člověk, ne teta, co patří k taťkovi a vnucuje se k nim.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
31281
16.3.14 12:34

Tak jsem na tom s názorem stejně jako některé ostatní - podle mě je dávání dárku „jen tak“ při seznámení jistý druh podplácení…
Navíc holky jsou už docela velké a naopak bych se bála, aby si nemyslely něco ve smyslu „zase další tátova baba, co si myslí, že když nasype dárek, tak si z ní musíme sednout na zadek“ :nevim:
Podle mě by naprosto postačilo, kdybys na ně byla milá a třeba jim na nějakým výletě koupit stejný mls jako své vlastní dcerce ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
17.3.14 19:04

Ahoj, já bych té starší koupila nějakou knížku a ta mladší by se možná potěšila projektoru noční oblohy. Vřele Ti doporučuji nákup na *** nalezneš tam kopu knížek a také zajímavých dárků nejen pro děti ale pro každeho a máš to za jedno poštovné. Zkus porozhlédnout lze Ta také něco osloví. Přeji hodně štěstí :-)

Příspěvek upraven administrátorem 17.3.2014 19:52 - reklamní odkaz

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Breno poradna - podlahové krytiny

Ikona - Jiří Novotný

Jiří Novotný