Dárky pro kolegy

Napsat příspěvek
Velikost písma:
6445
17.12.19 11:15

Caje, kavu, darkove zabalene belgicke pralinky, male lahvicky s likery nebo destilaty, svicky. Ale pro 20 lidi mi to prijde prehnane. My si davame jen s par kolegynema, davat vsem jako povinne se nikdy neosvedcilo.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1059
17.12.19 11:15

Ahoj my mame tajneho Jeziska… kdybych mela davat kazdemu neco tak se z toho asi zblaznim…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
11923
17.12.19 11:18

Jo a já jsem loni dostala od kamarádky takový malinká voňavá mejdlíčka, zabalená v takové látkovém pytlíčku. Někdo to někde vyrábí, moc hezké a krásně to voní. A jsou mejdlíčka do skříně. Tak jsme si je dali do skříně a voní to krásně celý rok. To by mi třeba udělalo radost jako drobný dárek.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
144
17.12.19 11:19
@Šáruší píše:
no to jo no, ale u nás se dávají do té krabičky zhruba 4 pralinky, jedna ta pralinka stojí do 15korun, krabička 10, takže je to takové malé, velmi hezké, za cca 60,–. A dobré, sní se to. Krém na ruce taky sem tam dostávám, rovnou to posílám dál, popřípadě vyhazuju, protože to nikdo nechce a stojí to taky tak. Ty pralinky se alespoň sní. A když jsi v kolketivu, kde je zvykem dávat každý každému, tak prostě těžko můžeš přijít s tím, že je to ptákovina a vyhazování peněz, pojďme to zrušit. Pak stejně minimálně 50-100 za jeden ten dáreček dáš, levněji se snad nedá koupit nic.

Tak u nás v práci krémy na ruce frčí. Tady ho chce každá ženská :D…když přijede obchoďák a přiveze krémy tak tu ženský jásaj… Právě, to je kolektiv, co je i docela dost dobrá parta a prostě se to tady takhle dělá už x let. Takže přece to nebudu kazit…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
22783
17.12.19 11:29

Takhle velký kolektiv bych asi vyřešila něčím doma dělaným - perníček plus přání nejspíš. Nebo nějaká ozdobička doma vyráběná (což nevím, jestli by teda chlapi zrovna ocenili :oops: ), případně z trhů. Protože i těch 60-100 korun, jak tu někdo píše - když to člověk vynásobí 20 - upřímně, ne, nechtělo by se mi za dárky pro kolegy utratit víc než třeba za ty pro manžela :oops:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
22783
17.12.19 11:31

Jinak krémy na ruce nebo vtipně ozdobený propisky jsou super nápad :) I ty krémy by se možná vešly do nějaký rozumný částky (ale ne nějaký „hogo fogo“, holt něco obyč z DMka třeba) a pokud bych si byla jistá, že je lidi využijou…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
11169
17.12.19 11:35

Tak to je masakr, 20 dárků? Běžné je dělat tajného Ježíška, nebo jsme třeba dělali to, že každý donesl jeden dárek a pak se rozdaly na Vánočním večírku. Každý si odnesl jeden dárek. Byly to vždy knihy, to byla podmínka.

Jinak letos jsem v nové práci, je nás 18. Pro každého jsem vyrobila perníček se jménem a zabalila do celofánového pytlíčku s mašlí. S nejbližšími kolegyněmi si dáme dárek (tedy 4 drobnosti musím připravit). To mi přijde tak akorát.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
26747
17.12.19 11:35

No ty kráso, vy zapomínáte, že těch devatenáct lidí nemá vesmírné nápady, takže se ti sejde 15 krému na ruce, deset čajů, deset pf perníku, 15 svíček a 10 čokolád :lol: to je fakt hustý :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
26747
17.12.19 11:40

A jinak trochu „originality“, v dm mají prskavky ve tvaru stromečku, hvězdičky…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
53518
17.12.19 11:41
@terryuiu píše:
V každé firmě, kde jsem doposud dělala se to řešilo „Secret Santou“. Člověk si z klobouku vytáhne jméno kolegy a koupí mu dárek - podle toho, co má ten člověk rád. To jako máte kupovat 20 dárků pro 20 kolegů? 8o

Rozhodné lepší varianta než kupovat 20 pracholepů a dvacet jich získat. A když jsou v kolektivu chlapi, výběr je ještě těžší.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6654
17.12.19 11:42

Jezda jesteze delam mezi samyma chlapama, kteri maji dost svych starosti, aby vymysleli darky pro manzelky a nejaky davani darku mezi sebou nas ani nenapadlo :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
16209
17.12.19 11:45

My jsme kromě tajného Ježíška v jedné práci měli fajn systém, že byla na oddělení kasička, do které měl od ledna každý hodit každý měsíc kovovou padesátikorunu. Nikdo to nekontroloval (většinou jsme házely první poradu v měsíci, ale když někdo neměl, tak kdykoliv jindy), nebylo třeba hlídat, vždycky tam v prosinci byla odpovídající částka (tzn. cca 600,–Kč na osobu), většinou i víc (protože např. jsem si nebyla jistá, jestli jsem tam házela, tak jsem hodila ještě jednou, nebo tam pro tyto sklerotické účely byla sem tam dvacka znamenající „na 90% jsem tam hodila, ale radši tam přihodím dvacku“ :mrgreen:.
Za cca 300,–Kč se udělal balíček (to měla na starosti každý rok v prosinci jedna dvojice - nakoupit, zabalit, případně komplet objednat), za zbylých cca 300,–Kč si každý měl koupit to, co mu udělá radost. Pak byla slezina nad cukrovím, rozdaly se balíčky a každý se pochlubil, co si koupil. Říkalo se tomu „vánoční spoření“, ta pajda měsíčně nikoho nebolela a odcházelo se s hodnotnými dary. Ale to jde udělat jen tam, kde není velká fluktuace a lidi si sedí a dohodnou se.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
22783
17.12.19 12:19
@Bubla Bůčková píše:
A jinak trochu „originality“, v dm mají prskavky ve tvaru stromečku, hvězdičky…

To je super tip :palec:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1702
17.12.19 12:29
@terryuiu píše:
V každé firmě, kde jsem doposud dělala se to řešilo „Secret Santou“. Člověk si z klobouku vytáhne jméno kolegy a koupí mu dárek - podle toho, co má ten člověk rád. To jako máte kupovat 20 dárků pro 20 kolegů? 8o

My nemusíme, ale chceme. :lol: To je smutné, dávat jen 1 dárek… :,(

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
26747
17.12.19 12:36

Hele a co petardy? :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...