Poradna pro neplodnost, reprodukční medicínu a genetiku
MUDr. Kateřina Veselá Ph.D.
Ahoj, já jsem tam vajíčka sice nedarovala, ale přijímala jsem je, takže o tom vím dost. Pokud ti řekli že maturitu nepotřebují tak ne, přece by si z tebe nedělali dobrej den
Na schůzce s paní která měla dárcovství na starost nám i říkala že některé maturitu nemají, jestli na tom trváme, někomu je to fakt jedno, hlavně když je žena zdravá a budou mít miminko co nejdříve. Tak držím palce ať to jde vššchno hladce.
Ahoj, zítra jdu na první schůzku do Gennetu, nevíte jak trvá dlouho to genetické vyšetření? a jaké ještě dělají? a ještě se tam prý vyplňuje dotazník, nevíte co v něm tak je? A co jste si napsali do výdajů? Odevzdávali jste ho hned? díky moc
jsem z toho nervozní.
Já na první schůzce byla minulý týden. Je to zhruba na hodinku. Na tu genetiku tě budou asi objednávat, jestli nebudou mít plno a nejsi objednaná, mudr je tam jen v úterý.
Jinak tam přijdeš, vyplníš pár papírů hned na recepci, počkáš na doktora. Ten s tebou udělá další dotazníky, rodinnou anamnézu a podobně. Pak tě vyšetří, udělá UTZ a domluvíte se na další termín.
Je potřeba vědět, kdy jsi měla poslední menstruaci.
Ještě se s tebou domluví, jestli chceš vzít krev na odběry hned nebo až při další návštěvě naráz.
Pak tam jdeš 1.-3. den menstruace na další odběry. Podle výsledků z odběrů se postupuje dál.
Nic to není, já tam byla i s dítětem a v pohodě jsme to zvládli. Je tam dost milý personál
@Granda píše:
Já na první schůzce byla minulý týden. Je to zhruba na hodinku. Na tu genetiku tě budou asi objednávat, jestli nebudou mít plno a nejsi objednaná, mudr je tam jen v úterý.
Jinak tam přijdeš, vyplníš pár papírů hned na recepci, počkáš na doktora. Ten s tebou udělá další dotazníky, rodinnou anamnézu a podobně. Pak tě vyšetří, udělá UTZ a domluvíte se na další termín.
Je potřeba vědět, kdy jsi měla poslední menstruaci.
Ještě se s tebou domluví, jestli chceš vzít krev na odběry hned nebo až při další návštěvě naráz.
Pak tam jdeš 1.-3. den menstruace na další odběry. Podle výsledků z odběrů se postupuje dál.
Nic to není, já tam byla i s dítětem a v pohodě jsme to zvládli. Je tam dost milý personál
Díky. No já jsem objednaná zítra na 9,říkala, že mě prohlídnou a myslela jsem, že i tu genetiku. Takže celkově tam půjdu 4 krát? A ještě jsem chtěla vědět co píšete do těch výdajů? říkala vám něco o penězích? A myslíte, že trvá dlouho než najdou příjemkyni? díky
@Anonymní píše:
Díky. No já jsem objednaná zítra na 9,říkala, že mě prohlídnou a myslela jsem, že i tu genetiku. Takže celkově tam půjdu 4 krát? A ještě jsem chtěla vědět co píšete do těch výdajů? říkala vám něco o penězích? A myslíte, že trvá dlouho než najdou příjemkyni? díky
já tam půjdu minimálně 4×, myslím, že určitě víckrát. Ptala jsem se, jak dlouho to trvá, než se vajíčka budou odebírat a prý záleží podle toho, zda najdou příjemkyni. Pokud je delší prodleva mezi ukončenými testy a začátkem odběru vajíček, dělají se prý znovu.
K financím mi řekl, že po ukončení odběru vajíček dostanu náhradu ve výši 23 tisíc korun. Nic vím mi k tomu neřekl…
Jak dlouho to trvá, než najdou příjemkyni fakt nevím, taky by mě to zajímalo.
Víckrát? já myslela, že poprvé udělají testy a prohlídku, pak když je ta menstruace, když se na sadí hormony a pak když se odebírají vajíčka. Ach jo, mam z toho docela nervy. A mám si sebou vzít kartičku pojišťovny nebo ještě něco? v tel.mi nic neřekla. Jen jakou mám krevní skupinu, a ta je AB negativní a jsem chudokrevná, tak doufám, že tam nejsou nějaké překážky.
@Anonymní píše:
Víckrát? já myslela, že poprvé udělají testy a prohlídku, pak když je ta menstruace, když se na sadí hormony a pak když se odebírají vajíčka. Ach jo, mam z toho docela nervy. A mám si sebou vzít kartičku pojišťovny nebo ještě něco? v tel.mi nic neřekla. Jen jakou mám krevní skupinu, a ta je AB negativní a jsem chudokrevná, tak doufám, že tam nejsou nějaké překážky.
Tak kartičku pojišťovny snad nosíš sebou, ne?
Ahoj maminky,
také jsem se rozhodla darovat vajíčka v Gennetu, už mám za sebou první konzultaci i odběry během menstruace a čekám na výsledky. Chtěla bych se zeptat, zda je tu někdo, kdo už toto všechno přímo v Gennetu Archa v poslední době podstoupil? Nějaké disuze ohledně dárcovství v Gennetu tu jsou, ale už starší a přijde mi, že se to dost mění. Máte někdo zkušenost jak probíhá ta genetická konzultace (vždy v úterý)? A ještě by mě zajímali konkrétní případy jak dlouho jste čekali než našli vhodnou příjemkyni, zajímalo by mě jak dlouho může celý proces trvat. Díky
@peta h píše:
Ahoj maminky,také jsem se rozhodla darovat vajíčka v Gennetu, už mám za sebou první konzultaci i odběry během menstruace a čekám na výsledky. Chtěla bych se zeptat, zda je tu někdo, kdo už toto všechno přímo v Gennetu Archa v poslední době podstoupil? Nějaké disuze ohledně dárcovství v Gennetu tu jsou, ale už starší a přijde mi, že se to dost mění. Máte někdo zkušenost jak probíhá ta genetická konzultace (vždy v úterý)? A ještě by mě zajímali konkrétní případy jak dlouho jste čekali než našli vhodnou příjemkyni, zajímalo by mě jak dlouho může celý proces trvat. Díky
Na příjemkyni se nečeká, těch je dost! To mě říkala sestra. Já byla taky na odběrech a genetické konzultaci. Pokud máme zdravé dítka, tak bysme měly projít. Akorát mě zjistili zvýšenou hladinu štítné žlázy, což by vadit nemělo!
Ahojky, mám dotaz na ty, které už darování podstoupily. Byla jsem schválená a dostala termín na darování vajíček. Vůbec nezvažuji, zda jsem neudělala chybu to ne, znám spoustu lidí, které to potřebovali, proto to dělám. Nicméně jsem dostala termín, který je pět dní před přijímacími zkouškami na VŠ (rozhodla jsem se dálkově doplnit vzdělání kvůli práci). Proto mě zajímá, jak jste se první dny po darování cítili? Jak dlouho trvá, než se člověk zotaví, zda má nějaké bolesti, komplikace, musí ležet apod? Moc děkuji za odpověď.
Ahoj holky tak jsem se taky rozhodla darovat vajíčka a pomoct těm, kteří to potřebuji
na první konzultaci jsem objednaná 24.4.2013 a měla by jsem mít přímo i 1-3 dny menstruaci takže by se prej mohli udělat i všechny odběry jedním vrzem. Návíc se mě sestra ptala zda chodím na preventivní vyšetření a uplně náhodně jsem byla před dvěma týdny takže si mám sebou vzít i kopii výsledků ze stěrů. Říkala že tim pádem by se při první konzultaci doplnilo prakticky vše podstatné. Tak jsem sama zvědavá jak dlouho bude proces trvat a kolikrát pojedu na vyšetření atd.. Budu dojíždět ze Zlína takže by bylo lepší to naplanovat tak aby jsem nemusela hrkat tam a zpět
taak darování zdar a podělte se zase o své zážitky
![]()
Tak já už jsem předschválená, ale brzdí mě to štítná žláza
! V úterý jdu na kontrolu a v pátek do gennetu. Tak doufá, že ponesu dobré výsledky
!
Ahoj holky, máte některá zkušenosti z Gennetem v Praze? V pondělí si jedu pro stimulační léky a 17 října na samotný odběr, ale vůbec nevím co od toho čekat. Některé tady píšou děsivé pocity jiné že je to v pohodě. A ještě jsem se chtěla zeptat jak tam vyplácejí tu odměnu.
Ahojky, já akorát teď stimuluji, ale ne v Gennetu - ale v Motole. Dnes mám poslední injekci Pregnyl a ve středu jdu už na odběr. ![]()
No každopádně se cítím teď jak v 9.měsíci těhotenství
Jsem unavená, pobolívá bříško. Každopádně jsem ráda, že veškeré injekce jsou za mnou - vždy než jsem si ji píchla, tak jsem se půl hodiny rozmýšlela ![]()
Jak byli ženy a muži spokojení s lékařskou péčí?
Narodilo se vytoužené miminko? Přečtěte si hodnocení všech českých center asistované reprodukce nebo přidejte vlastní.
Maminky, ve středu jdu na konzultaci ohledně darování vajíčka do Gennetu Archa: Má někdo s tím zkušenost? A s touto klinikou? Volala jsem tam, jestli potřebuji maturitu a bylo mi řečeno, že ne. Ale zase jsem někde četla že ano, tak nevím
?!