Poradna pro neplodnost, reprodukční medicínu a genetiku
MUDr. Kateřina Veselá Ph.D.
Já bych darovala, ale pokud vím, tak tam jsou nějaká rizika… ![]()
Neřekla bych, že přímo „půlka tebe“. Vem si, kolik si to vajíčko veme z maminky, z čeho roste, jak je vyživováno a z jedné malé buňky jen díky té mamince vznikne miminko.
Nebude to čistě tvoje půlka ![]()
Darovala bych. Zvazila bych zdravotni rizika. Mam 14mesicni dceru a nas vztah je myslim z vetsi casti tvoren tim, co jsme spolu zazily, nez tim, ze je geneticky moje
@sabinab píše:
Doktorka ptala jestli nechci darovat vajíčka že jich mám hodně pěkně nachystaných. Chtěla by jsem pomoc ale na druhou stranu přémýšlím o tom žé někde bude půlka mě. Jak na to máte názor?
Za mě ano, váhala bych až u embrya…
já se syndrom PCO končím s hyperstimulačním syndromem, takže kvůli tomu to neudělám,,ale prošla jsem ivf procesem a tahle pomoc ostatním je veliká ![]()
Já bych asi také nedarovala. Přišlo by mě divný, že nevím kde jsou „moje“ děti, jak vyrůstají, kdo se o ně stará a jak, apod.
@sabinab píše:
@Nainuva ale něco tam ze mě bude. Proto si nejsem jistá
Ja bych nedarovala. Brala bych to tak ze nekde beha me dite.Moje vajicka jsou jen moje a tak to zustane. ale kazdeho vec. Navic se musi pichat injekce do bricha a ja se bojim jehel
@sabinab Já i kdyby sem mohla, tak bych do toho nešla. Už protože bych měla špatný pocit, že někde běhá„moje“ dítě a za druhé jsou tam rizika.Moje známá na tom byla a rok trvalo, než přestala mít zdravotní problémy. Říkala, že to za ty prachy nestálo
@sabinab píše:
jestli k tomu přistupuješ takto, tak darovat nechoď…
![]()
darovala jsem a brala jsem to jako, že daruji buňky, které pomohou k tomu, aby byl někdo jiný šťastný…a na to aby z těch darovaných vajíček byl živý tvor, je ještě potřeba spermie a žena která donosí oplodněné vajíčko, a stím já už nemám nic společného, jen ten pocit že jsem to někomu umožnila a ten někdo je teď díky mě šťastný
@Katschuska To jo, ale geny to má tvoje-tedy i tvoje a to dítě ti může být podobné
Ale každý to bere jinak
@sabinab píše:
Pokud si nejsi jistá, nedaruj.
Já bych darovala.
@maminka189 píše:
" To jo, ale geny to má tvoje-tedy i tvoje a to dítě ti může být podobnéAle každý to bere jinak
víš když daruješ, aspoň tam kde jsem darovala já, si do karty píší jak vypadáš, a příjemkyně je v postatě podobný typ jako dárkyně…
než jsem darovala hodně jsem se doktorky na to vyptala…
Ale nejdůležitější je jak jsi s tím srovnaná v hlavě, asi to zní blbě ale je to fakt - moje dítě to není, zeptej se kohokoli kdo podstoupil umělé jak to bere on a jaký má na to názor…každopádně by člověk NEMĚL DAROVAT, pokud nad tím uvažuje tak že někde pobíhají „jeho“ děti
@Anonymní píše:
víš když daruješ, aspoň tam kde jsem darovala já, si do karty píší jak vypadáš, a příjemkyně je v postatě podobný typ jako dárkyně…
než jsem darovala hodně jsem se doktorky na to vyptala…
Ale nejdůležitější je jak jsi s tím srovnaná v hlavě, asi to zní blbě ale je to fakt - moje dítě to není, zeptej se kohokoli kdo podstoupil umělé jak to bere on a jaký má na to názor…každopádně by člověk NEMĚL DAROVAT, pokud nad tím uvažuje tak že někde pobíhají „jeho“ děti
Aha tak to jsem nevěděla
.Upřímně jsem se o to nikdy nezajímala. Darovat nemůžu tak proč taky ![]()
Jak byli ženy a muži spokojení s lékařskou péčí?
Narodilo se vytoužené miminko? Přečtěte si hodnocení všech českých center asistované reprodukce nebo přidejte vlastní.
Doktorka ptala jestli nechci darovat vajíčka že jich mám hodně pěkně nachystaných. Chtěla by jsem pomoc ale na druhou stranu přémýšlím o tom žé někde bude půlka mě. Jak na to máte názor?