Darovat vajíčka, ano či ne?

Mrs. S
15.11.13 19:39

Darovat vajíčka, ano či ne?

Doktorka ptala jestli nechci darovat vajíčka že jich mám hodně pěkně nachystaných. Chtěla by jsem pomoc ale na druhou stranu přémýšlím o tom žé někde bude půlka mě. Jak na to máte názor?

• Citovat
  • Upravit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
Sandra752
15.11.13 19:47

Já bych darovala, ale pokud vím, tak tam jsou nějaká rizika… :nevim:

• Citovat
  • Upravit
18223
15.11.13 19:49

Neřekla bych, že přímo „půlka tebe“. Vem si, kolik si to vajíčko veme z maminky, z čeho roste, jak je vyživováno a z jedné malé buňky jen díky té mamince vznikne miminko. :nevim: Nebude to čistě tvoje půlka :palec:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
zrzana2
15.11.13 19:54

Darovala bych. Zvazila bych zdravotni rizika. Mam 14mesicni dceru a nas vztah je myslim z vetsi casti tvoren tim, co jsme spolu zazily, nez tim, ze je geneticky moje

• Citovat
  • Upravit
Mrs. S
15.11.13 19:55

@Nainuva ale něco tam ze mě bude. Proto si nejsem jistá

• Citovat
  • Upravit
668
15.11.13 19:57
@sabinab píše:
Doktorka ptala jestli nechci darovat vajíčka že jich mám hodně pěkně nachystaných. Chtěla by jsem pomoc ale na druhou stranu přémýšlím o tom žé někde bude půlka mě. Jak na to máte názor?

Za mě ano, váhala bych až u embrya…
já se syndrom PCO končím s hyperstimulačním syndromem, takže kvůli tomu to neudělám,,ale prošla jsem ivf procesem a tahle pomoc ostatním je veliká :kytka:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
164

Já bych asi také nedarovala. Přišlo by mě divný, že nevím kde jsou „moje“ děti, jak vyrůstají, kdo se o ně stará a jak, apod.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1.zizi

Z moralnich duvodu bych do toho nesla…

• Citovat
  • Upravit
9452
15.11.13 19:58
@sabinab píše:
@Nainuva ale něco tam ze mě bude. Proto si nejsem jistá

Ja bych nedarovala. Brala bych to tak ze nekde beha me dite.Moje vajicka jsou jen moje a tak to zustane. ale kazdeho vec. Navic se musi pichat injekce do bricha a ja se bojim jehel

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5548
15.11.13 19:59

@sabinab Já i kdyby sem mohla, tak bych do toho nešla. Už protože bych měla špatný pocit, že někde běhá„moje“ dítě a za druhé jsou tam rizika.Moje známá na tom byla a rok trvalo, než přestala mít zdravotní problémy. Říkala, že to za ty prachy nestálo

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
15.11.13 20:02
@sabinab píše:

jestli k tomu přistupuješ takto, tak darovat nechoď… :! :! :!
darovala jsem a brala jsem to jako, že daruji buňky, které pomohou k tomu, aby byl někdo jiný šťastný…a na to aby z těch darovaných vajíček byl živý tvor, je ještě potřeba spermie a žena která donosí oplodněné vajíčko, a stím já už nemám nic společného, jen ten pocit že jsem to někomu umožnila a ten někdo je teď díky mě šťastný

• Citovat
  • Upravit
5548
15.11.13 20:02

@Katschuska To jo, ale geny to má tvoje-tedy i tvoje a to dítě ti může být podobné :think: Ale každý to bere jinak

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
mag
12870
15.11.13 20:05
@sabinab píše:

Pokud si nejsi jistá, nedaruj.
Já bych darovala.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
15.11.13 20:07
@maminka189 píše:
" To jo, ale geny to má tvoje-tedy i tvoje a to dítě ti může být podobné :think: Ale každý to bere jinak

víš když daruješ, aspoň tam kde jsem darovala já, si do karty píší jak vypadáš, a příjemkyně je v postatě podobný typ jako dárkyně…
než jsem darovala hodně jsem se doktorky na to vyptala…
Ale nejdůležitější je jak jsi s tím srovnaná v hlavě, asi to zní blbě ale je to fakt - moje dítě to není, zeptej se kohokoli kdo podstoupil umělé jak to bere on a jaký má na to názor…každopádně by člověk NEMĚL DAROVAT, pokud nad tím uvažuje tak že někde pobíhají „jeho“ děti

• Citovat
  • Upravit
5548
15.11.13 20:11
@Anonymní píše:
víš když daruješ, aspoň tam kde jsem darovala já, si do karty píší jak vypadáš, a příjemkyně je v postatě podobný typ jako dárkyně…
než jsem darovala hodně jsem se doktorky na to vyptala…
Ale nejdůležitější je jak jsi s tím srovnaná v hlavě, asi to zní blbě ale je to fakt - moje dítě to není, zeptej se kohokoli kdo podstoupil umělé jak to bere on a jaký má na to názor…každopádně by člověk NEMĚL DAROVAT, pokud nad tím uvažuje tak že někde pobíhají „jeho“ děti

Aha tak to jsem nevěděla :think:.Upřímně jsem se o to nikdy nezajímala. Darovat nemůžu tak proč taky :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Recenze center asistované reprodukce na eMiminu

Jak byli ženy a muži spokojení s lékařskou péčí?

Narodilo se vytoužené miminko? Přečtěte si hodnocení všech českých center asistované reprodukce nebo přidejte vlastní.

Poradna pro neplodnost, reprodukční medicínu a genetiku

Ikona - Kateřina Veselá

MUDr. Kateřina Veselá Ph.D.