Poradna pediatra
Mudr. Jiří Havránek
Tak určitě dám přednost mimince co to nemá jednoduchý, parkrát do roka takhle likvidujem není problém v předávání pokračovat
No, my ji bohužel doma nemáme a ted si jí nemůžu dovolit koupit novou
Je hezké, že tak myslíš na kamarádku
![]()
@BrunoKri píše:
Ahoj, tak opět probírám hračky a oblečeni no a je mi líto to zase vyhodit. Takže pokud tady jsou maminky nebo víte o někom komu ještě udělají radost a nevadí že nejsou nové pište. Jsem z Brna
Ahoj, než se ti tu alespoň trochu movité matky poperou o vláčkodráhu, tak bych ti poradila, aby jsi na netu našla v blízkosti azylový dům, dětský domov, mateřské centrum, vše vzala a případně odnesla tam. Pokud opravdu nechceš za nic peníze, tak tam uděláš stopro radost a v Brně myslím nebude problém…případně charita - fara, tam také určitě budou vědět, kde jsou potřební ![]()
@kozisek tam jsem kdysi volala a ne přímo mi řekli, že mají zájem o nové věci takže jsem to nechala být. Tak nějak naivně očekávám, že se ozvou ty maminky co na tom nejsou zrovna dobře…
@BrunoKri Já jsem před necelým měsícem nesla dva velké pytle oblečení do místního MC, kde proběhla prodejní akce a výtěžek jde na nemocnou holčičku, bylo docela příjemné vidět, že to „naše“ oblečení atd. zrovna někdo kupoval a přišlo to na dobrou věc, sama jsem zase nakoupila dětem, i když nic nepotřebují. Hračky berou také vždy. Nevím, tady je třeba MC zrovna pod oblastní charitou, matky z azylového domu tam mají přístup…případně to můžeš odvést do humanitárního kontejneru…my to tak děláme, po miminku jsem narvala teď kamarádce, na prodej mě neužije, trh je přesycen ![]()
@CokeLady tak za těch 500 mi to přijde zbytečný mít to tady v krabicích a čekat jestli se někdo ozve. Takže asi si myslím špatně, že jsou miminy co uvítají když občas dostanou co mi už neužijem…
Hracky, odrazedla apod. jsem uz davala postupne do kojenaku, do motolske nemocnice, materskeho centra, hernicky, a radi jsou kolikrat i ve skolce..samozrejme krom plysaku, to neni zajem nikde..
@CokeLady tak k doktorce nosíme jen ty blbiny z vajíček atd berou si to děti místo obrázků, donesla jsem tam i knížky kostky a dlouho to tam nezůstalo… Tak mám pocit že v tom Brně je to divný, všude chtějí nový věci
@BrunoKri
Tak já jsem taky z Brna a nepotřebné hračky jsem zatím dala do herničky v naší městské části, do herničky v Sokole, do školky a k dětské dr. Ale kdyby někdo poradil ještě nějaké možnosti, jak pomoct potřebným, tak bych byla ráda. Taky moc nechci ztrácet čas nafocením a popisováním a stejně bych ty hračky nejspíš prodala jen za pár korun. ![]()
Příspěvek upraven 18.05.14 v 16:12
@BrunoKri Prosím neměla by si nějaké oblečení na dítě? Velikost 92 a 116 ![]()
Příspěvek upraven 18.05.14 v 16:17
@CokeLady píše:
nemyslíš to špatně, spíš naivně, fakt se ozvou lidi, co na to prachy maj, ale proč to nevzít… co třeba do nemocnice nebo k pediatrovi do čekárny? Tam by byl takovje klid, kdyby se haranťata zabavily s vláčkama…
Nejsou všichni takový, a zrovna tady na emimi je dost rodin, který peníze nemají. A o penězích to přece není, pokud si to někdo vezme pro děti co je na tom špatnýho? Pokud to nevezme za účelem dalšího prodeje. u nás se taky chodí od výplaty do mínusu, taky jsem si chtěla napsat o panenku a vláčky a neudělala jsem to jen proto, že jsem čekala komentáře typu: bacha ozvou se ti jen zazobaci co si to můžou jít s fleku dnes koupit do hračkárny. A o to jsem fakt nestála.
@katsha no pravě z toho bych zblaznila všechno popisovat atd, jak už jsem psala k doktorce i do čekáren jsem dávala jen to vždycky rychle zmizelo a tak jsem si myslela že tahle cesta bude lepší no vypadá to že ne.
@AstraG píše:
Nejsou všichni takový, a zrovna tady na emimi je dost rodin, který peníze nemají. A o penězích to přece není, pokud si to někdo vezme pro děti co je na tom špatnýho? Pokud to nevezme za účelem dalšího prodeje. u nás se taky chodí od výplaty do mínusu, taky jsem si chtěla napsat o panenku a vláčky a neudělala jsem to jen proto, že jsem čekala komentáře typu: bacha ozvou se ti jen zazobaci co si to můžou jít s fleku dnes koupit do hračkárny. A o to jsem fakt nestála.
Ale to si neber osobně, v dnešní době si lidé moc vyskakovat nemůžou celkově, ale opravdu má člověk obavu (můj chlap říká pořád, že jsem v tomhle naivní…).
Beru to tak, že pokud má rodina domov a jsou spolu, tak je to pořád lepší než v tom azyláku, domově, ráda podpořím MC…rozhodně nikoho nesoudím…nicméně jsem teď nedávno také byla svědkem toho, že „sbírka“ byla uspořádána na „nepravou“ ![]()
@maminka189 tak tu 116 bych měla, ale menší nee věci neschovávám. Ale jsou holčiči