Poradna pediatra
Mudr. Jiří Havránek
Ahoj, mám asi velice hloupou otázku-ale nejsem si jistá. Naměřila sem malé teplotu v zadečku 38,2 a nevim jestli se ještě má odečítat nějaký stupen? Jestli jí mám dát čípek nebo ne…Klubbe se jí zoubek takže je to asi z toho…
Odecti pul stupne. Pak ma jen zvysenku, cipek zatim netreba.
Při měření v zadečku se odečítá 0,5 stupně, takže má 37,7…ještě bych počkala, jestli tedy nepláče bolestí…protože pokud to není od zoubku, teplota do 38st by se srážet neměla, aby tělo nastartovalo imunitní systém
Tak po odectu ma jen zvysenou ale pokud vis ze se klube zub muzes dat treba nurofen sirup, zklidnia utisi bolest
Ne, nedávat. Má 37,7 °C. Teplota má svůj léčebný význam, tlumit se má až nad 38. I těch 38,2 bych váhala a čípek nedala, pokud by teplota ještě dál nestoupala. Předpokládán, že je klasicky nemocná..
JJ, děkuju za rady. Myslim si že je to od zoubků protože rýmu ani kašel nemá, jen je tedy pěkně mrzutá…
A ještě se se chtěla zeptat- mate zkušenost s gelem Mundisal na zoubky? Manželovi to poradil kolega v práci, že to dávali prckovi…
@Martina 25 ne, telo pak zapasi s nemoci to dele, teplota ma svuj vyznam..
Nam tenhle ani calgel nepomohl ale kdyz ho to hodne trspilo byl plactivej a v noci nespal davala jsem ten nurofen a vzdycky se mu ulevilo.
Mundisal gel, Calgel, ještě budou určitě další značky, cena kolem stovky a pomáhá to. Ne samozřejmě, že by to okamžitě a totálně umrtvilo, ale když si trochu dáš na jazyk, brní to a trochu to znecitliví.
Po odečtu nemá ani horečku, na srážení máš ještě velkou rezervu.
Odecist pul stupne, cipek podle stavu - jestli je neklidna a place, dala bych.
Davam cipek az kdyz fakt hori, ale i tak dokaze delat hrozny humbuk, ale ve vetsine pripadu staci vlaznejsi sprcha a vice odpocinku, ted je zrovna nemocny, horecky odeznely, ale nastoupil kasel a ryma a to je mnohem horsi, aspon u nas, jinak jsme nemocmi vsichni 3
a ty gely na zoubky… Musela jsem mu tim potrit vzdycky cele patro a i mne to dost pomahalo, dokonce i na zanet
Ale ženy nepleťe si horečku při nemoci, viroze a zvýšeou teplotu při bolestivým růstu zubů… jo když jde o nemoc je zvýšená v ormě a nic se nedávcá aby se tělo s nemocí lépe vyrovnalo, pokud ale dítě trpí při růstu zubů, má zvýšenou, apř. nechce moc jíst, je nevrlé, špatně spí tak se čípek, nebo sirup (doporučuju nurofen, v příbaláku se i uvádí že semá užívat i při růstu zubů) podává a nic tím zakladatelka nezhaní, dítěti se uleví…