Dát děti tchýni?

Napsat příspěvek
Velikost písma:
Anonymní
21.2.14 13:11

Tyhle diskuse o tchýních a… atd. jsou v obecné rovině, tak nějak špatně. Každou rodinu tvoří několik různě „kvalitních“ lidí a je v ní spousty různých vztahů, mezi členy navzájem. Určitě jsou i cizí tchýně, ke kterým bych svoje dítka poslala a nemrkla okem a to i cizí a pak jsou v rodině tací, kterým bych je neukázala ani na fotce. Ne vždy, když se maminka bojí půjčit dítě, jde o zbytečnou paniku. Mám dvoje prarodiče (jak jinak) :mrgreen:, jedni mě vychovali (mám s nimi lepší vztahy, než s rodiči) a druhé, tak o těch jen píšu a je mě jasné, že z toho zase pár dní bude pěkná depka. V každém příspěvku tady je cítit osobní, vlastní zkušenost. Ale prvořadá by pro tu konkrétní maminku (tazatelku) měla být její vlastní zkušenost. A jestli pochybuje, tak půjčit dítě, jen aby zkusila, jestli někomu nekřivdí, protože tu některé ženy, prostě hájí ty své tchýně, nebo sebe? to je podle mě dost velkej hazard.

• Citovat
  • Upravit
15113
21.2.14 13:11

@G12 ne,nejspíš by tam přišel k nějakému nepěknému úrazu, vůbec neberou, že tam je, prostě na něj zapomenou, nebo nevím, nedokážou se mu věnovat. Děda čumí na televizi nebo, čte,.chrní, a máma jde třeba na hodinu telefonovat, než jí docvakne, kde asi ten kluk je. Stačilo když táta řekl, že veme kluka když tam byl s námi na králíčky, a prostě ho tam nechal, odešel. Samec mu málem ukousnul prst, dodnes má stopu na nehtu. Mojí dceru když byla malá, tříletá vzal na procházku a zakecal se, vůbec nevěděl, že odešla, zapomněl na ní, holka přišla sama domů. Apod.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
G12
21.2.14 13:12
@boball píše:
@G12 ne,nejspíš by tam přišel k nějakému nepěknému úrazu, vůbec neberou, že tam je, prostě na něj zapomenou, nebo nevím, nedokážou se mu věnovat. Děda čumí na televizi nebo, čte,.chrní, a máma jde třeba na hodinu telefonovat, než jí docvakne, kde asi ten kluk je. Stačilo když táta řekl, že veme kluka když tam byl s námi na králíčky, a prostě ho tam nechal, odešel. Samec mu málem ukousnul prst, dodnes má stopu na nehtu. Mojí dceru když byla malá, tříletá vzal na procházku a zakecal se, vůbec nevěděl, že odešla, zapomněl na ní, holka přišla sama domů. Apod.

aha, to slovo vidím prvně, proto se ptám

• Citovat
  • Upravit
15113
21.2.14 13:17

@berry4 Jasně no, já už mám vyzkoušeno. :mrgreen: Ale, taky by se mělo brát ohled na ty děti, já třeba jedny prarodiče milovala a těch druhých jsem se bála :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
pavlats
21.2.14 13:20

@berry4 @G12 Vy to ženente do opačného extrému. V něčem s vámi souhlasím, ale v něčem prostě ne. Jo a v bazénu jsme byly minulý týden, a lyže nebo brusle snad asi nejsou teď aktuální ne? Promiň ale na to abych s nima jela za sněhem někam na hory nebo do zahraničí nemám peníze. Ale to je fuk, taky jen hledáš důvody, abys obhájila zase tu svoji pravdu.
@RadkaCh Nejsem si jistá, jestli si dvou a půl leté dítě, dokáže představit, co to vůbec je jet na 14 dní z domova pryč přes půl republiky, aby se mohlo samo rozhodnout.

Ale nemná cenu se tu dál dohadovat. Chtěla jsem znát názory ostatních, to se mi splnilo. Dost lidí se mnou souhlasilo, takže asi nebudu úplně divná. Ti co byli proti mě - některé příspěvky jsou pro mě důvodem k zamyšlení, některé rovnou hážu za hlavu, jako pro mne nereálné. Ale o tom to snad je ne?

• Citovat
  • Upravit
29577
21.2.14 13:27

@boball já taky měla babičku, kterou jsem znala od malinka, od narození a ta mi v srdci v podstatě zůstala víc, než máma. Protože mi taky víc dala…
A druhá babička, ta byla jen takové občasné „zpestření“, nebyla zlá, byla hodná, ale v podstatě mě s ní rodiče seznámili až v mých 5 ti letech, tam už jsem krom „zdvořilostních“ pobytů vztah v podstatě nenavázala.
Nešlo to :think:
Ohledy na děti každopádně, ovšem dle čeho posuzovatelné? Já osobně bych musela dědu už rovnou uzabít, jak tu holku pořád tahá jak kočku kotata ale… každá mince má dvě strany. Mě holka taky řve, když vidí prarodiče (u nás na domácí půdě ),drží se mě za nohy, dělá, že je nezná, než se rozkouká… Když přijedem k nim, ona pro změnu nepotřebuje nás :mrgreen:
Já prostě nevidím důvod, proč z nějakých indicií usuzovat dopředu, že by to nešlo, když se to ani nezkusilo. :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
15113
21.2.14 13:38

@berry4 Já to chápu, ale když to mají tak daleko, asi bych ještě taky počkala. Kdyby to bylo pár kiláků, je to něco jiného. Zrovna jsme se včera bavily se spolužačkou, jak jí její Pepan, dnes dvacetiletej kusan, vždy zničil rande nebo vinárnu. Její rodiče bydleli v přízemí, ona ve třetím. Děti znaly prarodiče odjakživa. Starší chodila ochotně, mladší vždy nasliboval hory doly a když mělo přijít na věc, ječel jak opičák, pak ho bába něčím uchlácholila, a když ona odešla, nebo jí přišla návštěva, hledali jí po hospodě, nebo si musela pro něj dolů, protože měl hysteráky až omdlíval. Já to neznala, moje děti byly vždy hodné a ochotné být všude, náš kluk taky, akorát u našich by to fakt nešlo. Ale vem si, že takové dítě odvezou tolik kilometrů pryč, nějak si to nedovedu představit. I když to už je asi extrém. Spíš by to chtělo až to půjde jet s nimi, nechat ho na noc, jen sami babičce a jít se někam bavit, no ale když bude miminko, tak to je bezpředmětné. Já si právě pamatuji, že když mně naši strčili někdy k tomu druhému dědovi, a to už jsem byla větší, do dnes si pamatuji ten pocit úzkosti. A to mi nic nedělal :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
29577
21.2.14 14:00

@boball paradoxně taky vozíme malou mimo, sice ne tak daleko, ale hodinu to dá… Každopádně skrze takové diskuse, jako je třeba tato, si já uvědomuji to štěstí, kdy jsem popřela všechny moje předsudky vůči tchyni a tchánovi, kdy jsem do té doby měla pocit, že i jejich pozdrav je špatně a dala věcem volný průběh a jednoho krásného dnes jsem jim svěřila mé dítě na víkend.
U nás konkretně se to vyplatilo na všech frontách, prarodiče jsou zlatí a i když věci nedělají přesně dle mých představ, neřeším, nepátrám, důležité je pro mne spokojené dítě. A to JE ve všech směrech, babí s dědou miluje.
Letos si ji berou na 14 dní v létě, kdy my s chlapem budeme tvrdě pracovat k moři. Aby nemusela dřepět přes den v MŠ, ale užila si prázdniny jinak.
Asi jim za to budu líbat nohy. Dělat to vůbec nemusí, platí ze svého, nabídli se sami. Beru to jako obrovskou pomoc.
Ale k některým věcem člověk musí dospět. Sám.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Tunrida
21.2.14 14:16

@pavlats a ta čtyřletá ti taky odpovědět nedokáže? Tak můžeš třeba začít jen tou starší. My (rozuměj mě, bráchu a sestřenice podobného věku) taky jezdili k babičce nakonec odděleně nebo společně jen na pár dní, protože jsme dělali děsnej brajgl a rvali jsme se :lol:
Zkus se jí zeptat, jestli by chtěla jet na víkend s babičkou a s dědou. Že by šli třeba na nějaký býlet.

Ty říkáš, že chceš počkat, až bude chtít sama jet k babičce na prázdniny. Mně ale nějak asi nedochází, jak s tím může přijít, když jí to vlatně nenabídnete, že by tam mohla zůstat.

Jo s jen tak mezi řečí. Moje tchyně si někdy před hodinou vzala mého syna k sobš domů a já si pro něj pojedu večer na kaši a na koupání. Já teda pozoruju už teď v 8 měsících, že malýho to se mnou doma taky pořád nebaví a je pro něj hodně zábavný, když se mu věnue někdo jinej. A já (až zvednu zadek ze židle :oops: ) si půjdu doma pořádně uklidit. :nevim:

• Citovat
  • Upravit
15113
21.2.14 14:16

@berry4 Tak mně to povídej, moje tchýně včera akčně přijela a vzala si kluka na celý den, já byla ráno u kámošky pak u holiče, v poledne s manželem na obědě, pak jsem si uvařila na dnešek. Večer když malej přijel, říkal že to bylo plíma :lol: a já mu říkám pro mně to bylo ještě víc príma. To že tam vždy sežere bonbonů a čokolád které ani čokoládama nejsou, nad tím už musím přihmouřit oko. Já ráda dítě půjčuji. Spíš jsem tím myslela, že někdo je úzkostlivej, ale jsou i případy kdy to fakt tak hladce nejde.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Tunrida
21.2.14 14:50
@pavlats píše:
@berry4 @G12 Vy to ženente do opačného extrému. V něčem s vámi souhlasím, ale v něčem prostě ne. Jo a v bazénu jsme byly minulý týden, a lyže nebo brusle snad asi nejsou teď aktuální ne? Promiň ale na to abych s nima jela za sněhem někam na hory nebo do zahraničí nemám peníze. Ale to je fuk, taky jen hledáš důvody, abys obhájila zase tu svoji pravdu.
@RadkaCh Nejsem si jistá, jestli si dvou a půl leté dítě, dokáže představit, co to vůbec je jet na 14 dní z domova pryč přes půl republiky, aby se mohlo samo rozhodnout.Ale nemná cenu se tu dál dohadovat. Chtěla jsem znát názory ostatních, to se mi splnilo. Dost lidí se mnou souhlasilo, takže asi nebudu úplně divná. Ti co byli proti mě - některé příspěvky jsou pro mě důvodem k zamyšlení, některé rovnou hážu za hlavu, jako pro mne nereálné. Ale o tom to snad je ne?

Ale o tom to přece taky je. Nemusíte všechny výleta a akce pro děti financovat a organizovat jen vy sami. Vždyť do koho jiného mají vaši rodiče investovat svůj čas a peníze než do svých vnoučat :nevim:

• Citovat
  • Upravit
17247
21.2.14 16:23
@G12 píše:
@pavlats
no máš svoji pravdu, přes kterou nejede vlak, tak si holt děti nechej doma a nikam je neposílej. dost jednoduché řešení

nenapsala bych to lépe, ale nechtěla jsem se hádat. Já myslela, že zakladatelka chtěla radu. Očividně jen chtěla přitakat, ale to nám nenapsala. Já myslela, že chce všechny názory ne jen ty co se jí hodí do krámu :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
pavlats
21.2.14 18:14

@Vesmilka Než něco takového napíšeš, tak buď tak hodná a přečti si všechny moje příspěvky. Je mi jasné, že se mnou nebudou všichni souhlasit a rozhodně jsem to ani nečekala a psala jsem jasně, že i ty negativní reakce jsou pro mě důvodem k zamyšlení. Snad jen kromě toho Turecka a toho dání holek k tchánovcům až přivezem mimčo domů. S tím naprosto nesouhlasím a to jsem sem taky napsala. Vše ostatní beru, to jsem taky napsala. Tak nevím, proč taková reakce od Tebe, že jsem chtěla jen přitakání, to není pravda.

• Citovat
  • Upravit
Kobliha51
22.2.14 01:01
@pavlats píše:
@Vesmilka Než něco takového napíšeš, tak buď tak hodná a přečti si všechny moje příspěvky. Je mi jasné, že se mnou nebudou všichni souhlasit a rozhodně jsem to ani nečekala a psala jsem jasně, že i ty negativní reakce jsou pro mě důvodem k zamyšlení. Snad jen kromě toho Turecka a toho dání holek k tchánovcům až přivezem mimčo domů. S tím naprosto nesouhlasím a to jsem sem taky napsala. Vše ostatní beru, to jsem taky napsala. Tak nevím, proč taková reakce od Tebe, že jsem chtěla jen přitakání, to není pravda.

Nic si z nich nedělej. Babička s dědou si vůbec nedovedou představit, co to je, starat se týden o dvě tak malé děti, jako máš ty. Něco jiného je starat se o jedno dítě a něco jiného, mít na starost děti dvě. A už vůbec nechápu, proč @berry4 omílá donekonečna pořád jednu a tu samou věc. Když je jejímu dítěti u prarodičů dobře, tak fajn, ale každý to tak mít nemusí. Tím, že ti napíše pětkrát, jak je to úžasné, neřeší vůbec nic. A ty to taky neřeš. Pěkně si nech holčičky doma, jsi šikovná, když to zvládneš. Nenech se do ničeho zatlačit a udělej si to tak, jak budeš chtít. A až uznáš za vhodné, že by tam děti mohly nějakou dobu být, tak tam buďte někdo s nimi, aby si lépe zvykaly. Ono si to všechno nějak sedne. A nenech si nasadit do hlavy, že když od malička nedáváš děti z baráku, tak že jsi špatná matka. :mavam:

• Citovat
  • Upravit
Tunrida
22.2.14 11:23
@Kobliha51 píše:
Nic si z nich nedělej. Babička s dědou si vůbec nedovedou představit, co to je, starat se týden o dvě tak malé děti, jako máš ty. Něco jiného je starat se o jedno dítě a něco jiného, mít na starost děti dvě. A už vůbec nechápu, proč @berry4 omílá donekonečna pořád jednu a tu samou věc. Když je jejímu dítěti u prarodičů dobře, tak fajn, ale každý to tak mít nemusí. Tím, že ti napíše pětkrát, jak je to úžasné, neřeší vůbec nic. A ty to taky neřeš. Pěkně si nech holčičky doma, jsi šikovná, když to zvládneš. Nenech se do ničeho zatlačit a udělej si to tak, jak budeš chtít. A až uznáš za vhodné, že by tam děti mohly nějakou dobu být, tak tam buďte někdo s nimi, aby si lépe zvykaly. Ono si to všechno nějak sedne. A nenech si nasadit do hlavy, že když od malička nedáváš děti z baráku, tak že jsi špatná matka. :mavam:

No to máš pravdu. Babičky nemají vůbec páru, co to je :mrgreen: No jo senilita je děs :mrgreen: :zed:

• Citovat
  • Upravit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Chrastítko Špendlík

• (4.6) + 67 recenzí

Dudlík Perfect

• (4.7) + 53 recenzí

BABY NA UCPANÝ NOS 50 ML