Poradna pediatra
Mudr. Jiří Havránek
Hezký den. Jdu si spíš pro radu. Malý mi dnes vstával v 5. V půl 9 si šel lehnout a vstával ve čtvrt na 11. Dali by jste ještě spát. Nevím, jak bych ho měla alespoň do 6ti udržet při vědomí ????????
@kolka01 Nechala bych to na dítěti. Pokud by bylo odpoledne protivné, tak bych ho vzala do kočárku na procházku, buď si jenom odpočine nebo se prospí.
Já bych určitě dala. Můj 13m syn tak kolikrát vstává teprve po noci
Pak jde spát v jednu tak na hodinu a půl. Večer chodí spát teda později, tak v 9.
Dceři je rok a chodí spát ve 20 hod. a budí se mezi 7-8 ranní. A přes den spí hoďku a půl dopoledne a hoďku odpoledne, jinak by to nedala a nevydržela do večera. Záleží jak to máte nastavený
Uvidíš odpoledne, když bude unavený, dej ho spát. Pokud dopoledne běžně takhle nespává, může to být třeba počínající viróza, kdy dítě prostě potřebuje spát víc, aby se tělíčko se vším popralo.
No právě že normálně mi vstává kolem sedme, spát chodí po obědě ve 12 a vstává mezi půl druhou a půl 3 a pak se jde v 7 koupat a spát. Ale takhle mi docela překazil plány a přemýšlím, jak to udělat. Jakmile ho dám spát třeba ve 4,tak tu s ním budu šaskovat minimalne do 10ti ![]()
Od roka jsem davala dceru jen po obede, ale spala 12:30-16h, az do 3.5let, to bylo super
. V noci spala od 20h do 7h.
Záleží na tom, v kolik je zvyklý chodit spát. Mně syn nespal po obědě, ale před obědem, vždycky mezi půl jedenáctou a dvanáctou, někdy dřív, když dřív vstával. Ale chodí spát nejdéle v sedm. Já vše přizpůsobuji tomu, aby měl pravidelné večerní usínání. Když bývá protivný, tak se jdeme projít v kočárku i teď ve dvou letech. Přes den už normálně nespí, ale občas si odpočine, někdy tedy usne, když vstane moc brzy.
@Aduš8 no právě že vstává kolem sedme a jde spat ve 12 po obědě. Ale tím, že dnes se vstávalo v 5 a spal od půl 9 do čtvrt na 11,tak fakt nevim. Vim, že asi řeším blbostí, ale taková jsem já 😭
Malý má rok a spí cca do 6. Pak jde na hodinu v deset a pak o půl třetí a spí cca do 4. Večer jde v sedm normálně spát. Klidně bych ho dala.