Dát sirup Zodiac jen tak?

65
6.8.17 21:57

Dát sirup Zodac jen tak?

Zdravím. Prosím ó názor, či řadu.
Mám dvouletou dcerku, která má už zhruba od ledna, kdy byla topná sezóna, suchý nosík. Myslím tím to, že se ráno probouzí s plným nosem, ucpanym a dýchá pusou. Někdy, zřídkakdy, dýchá normálně. Pak se rozkycha a někdy kýchá i přes den, někdy ne. Ale spíš jo než ne. Proplachuji mořskou vodou. Byla jsem na ORL, kde pan doktor zkontroloval nosní mandle, ok, a hned napsal Mommox. Což obsahuje cortikoidy. Mě se dávat nechce do tak malého decka. Tak jsme šly k pediatricce, koukla a napsala Aerius. Dáváme ráno i večer 2ml týden a beze změny. Jediná změna je, že ustoupily potnicky. Objednala jsem malou na říjen na alergické testy. Pediatricka ale říká, že u tak malých dětí se zpravidla ještě testy nedělají, že se vše ještě může změnit a ten sirup by ji měl zklidnit sliznice. Má otázka zní. Jednak zda byste i přes to šli na testy a zda byste koupili sirup Zodac a zkusili dát, i když nám nikdo ještě nepotvrdil alergii a bereme aerius? Podotýkám, že jsem kojila skoro do dvou let a já sama jsem alergická s astmatem.
Díky
 Moly

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
34473
6.8.17 22:05

Zkus to. Naši třeba Aerius nezabral a Zodac dostala 3× a je klid.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
65
6.8.17 22:11
@terien Díky. A od té doby máte absolutní klid? Jakože už jste nic neřešili s doktorem? Je to moje prvni dítko a já jsem hrozná resitelka. Ale sama vím, co to je furt ucpaný nos.
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
34473
6.8.17 22:14
@Moly.1 píše:
@terien Díky. A od té doby máte absolutní klid? Jakože už jste nic neřešili s doktorem? Je to moje prvni dítko a já jsem hrozná resitelka. Ale sama vím, co to je furt ucpaný nos.

Jo úplný klid. Neměla ucpaný nos ale furt kašlala.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
22051
6.8.17 22:14

Moc tomu dotazu nerozumím. Pediatrička doporučila sirup Aerius - nyní změnila názor a doporučuje vyzkoušet Zodac?

Pokud ano, důvěřovala bych jí a léky změnila - občas je potřeba vyzkoušet více druhů antihistaminik, než se najde to pravé.

Pokud to nedoporučila a s lékem Zodac hodláš bez jejího vědomí sama experimentovat, pak ne, takovou věc bych rozhodně nedělala.

Co se testů na alergologii týče, rozhodla bych se až v říjnu - do té doby mohou problémy dávno ustoupit (nebo se naopak zhoršit).

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
65
6.8.17 22:19
@BohunkaP píše:
Moc tomu dotazu nerozumím. Pediatrička doporučila sirup Aerius - nyní změnila názor a doporučuje vyzkoušet Zodac?

Pokud ano, důvěřovala bych jí a léky změnila - občas je potřeba vyzkoušet více druhů antihistaminik, než se najde to pravé.

Pokud to nedoporučila a s lékem Zodac hodláš bez jejího vědomí sama experimentovat, pak ne, takovou věc bych rozhodně nedělala.

Co se testů na alergologii týče, rozhodla bych se až v říjnu - do té doby mohou problémy dávno ustoupit (nebo se naopak zhoršit).

Psala jsem, že nám doporučila jen aerius. Ktery nezabírá. A testy nám v podstatě zamítla. A já sama jsem alergicka, takže si nemyslím, že je to experiment. To už mi přijde horší do ní cpat ten mommox s cortikoidy. A do října se mi nechce čekat. Má chudák ten nos furt plnej

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
34473
6.8.17 22:21
@Moly.1 píše:
Psala jsem, že nám doporučila jen aerius. Ktery nezabírá. A testy nám v podstatě zamítla. A já sama jsem alergicka, takže si nemyslím, že je to experiment. To už mi přijde horší do ní cpat ten mommox s cortikoidy.
Úplně v klidu, nestane se vůbec nic když léky zkusíš změnit.
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
65
6.8.17 22:21
@terien píše:
Jo úplný klid. Neměla ucpaný nos ale furt kašlala.

Aha. Díky moc za reakci.
:hug:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
34473
6.8.17 22:30

Teď koukám na název diskuse :mrgreen: to se ti povedlo :palec: :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
65
6.8.17 22:33
@terien píše:
Teď koukám na název diskuse :mrgreen: to se ti povedlo :palec: :mrgreen:

Já vím, ale nešlo mi to už opravit :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
22051
6.8.17 22:40
@Moly.1 píše:
Psala jsem, že nám doporučila jen aerius. Ktery nezabírá. A testy nám v podstatě zamítla. A já sama jsem alergicka, takže si nemyslím, že je to experiment. To už mi přijde horší do ní cpat ten mommox s cortikoidy. A do října se mi nechce čekat. Má chudák ten nos furt plnej

Jinak řečeno, chceš změnit lék za jejími zády.

Ach jo :-/… jak to říct zdvořile… ne, nedělala bych to. Buď své lékařce důvěřuji a pak nemůžu svévolně, bez jejího vědomí, měnit předepsanou léčbu – nebo nedůvěřuji a pak nemá smysl k ní docházet.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
65
6.8.17 22:45
@BohunkaP píše:
Jinak řečeno, chceš změnit lék za jejími zády.Ach jo :-/… jak to říct zdvořile… ne, nedělala bych to. Buď své lékařce důvěřuji a pak nemůžu svévolně, bez jejího vědomí, měnit předepsanou léčbu – nebo nedůvěřuji a pak nemá smysl k ní docházet.

Já nechci nic měnit za jejími zády. Já ji to řeknu. Jen mě zajímalo, co byste dělaly vy. A hlavně jsem psala, že ona nám alergologii zatim nedoporučuje. Ale znám ji a vím, že nic měnit nebude chtít a to mám malou nechat dal trápit až do rijna? Já sama vím co to je, nemoct se nadechnout nosem. A hlavně, ona není alergolozka…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
34473
6.8.17 22:46
@BohunkaP píše:
Jinak řečeno, chceš změnit lék za jejími zády.Ach jo :-/… jak to říct zdvořile… ne, nedělala bych to. Buď své lékařce důvěřuji a pak nemůžu svévolně, bez jejího vědomí, měnit předepsanou léčbu – nebo nedůvěřuji a pak nemá smysl k ní docházet.

Proč z toho děláš takový drama, je to antihistaminikum, nemůže se stát vůbec nic pokud lék změní bez rady doktorky. Já tam kvůli změně šla, dokonce bez dcerky, napsala recept a za 30 vteřin jsem byla venku. Úplně zbytečna cesta.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
34473
6.8.17 22:48
@Moly.1 píše:
Já nechci nic měnit za jejími zády. Já ji to řeknu. Jen mě zajímalo, co byste dělaly vy. A hlavně jsem psala, že ona nám alergologii zatim nedoporučuje. Ale znám ji a vím, že nic měnit nebude chtít a to mám malou nechat dal trápit až do rijna? Já sama vím co to je, nemoct se nadechnout nosem. A hlavně, ona není alergolozka…

Pokud ani změna léků nezabere tak bych asi zkusila ORL :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
65
6.8.17 22:48
@terien píše:
Proč z toho děláš takový drama, je to antihistaminikum, nemůže se stát vůbec nic pokud lék změní bez rady doktorky. Já tam kvůli změně šla, dokonce bez dcerky, napsala recept a za 30 vteřin jsem byla venku. Úplně zbytečna cesta.
:pankac:
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Poradna pediatra

Ikona - Jiří Havránek

Mudr. Jiří Havránek