Dává si věci na obličej

389
19.12.11 07:11

dává si věci na obličej

Ahoj holky, chtěla jsem se zeptat na jednu věc. Náš malý (5 měsíců) si od malička, resp. od té doby co umí pracovat s ručičkama, dává plenky, deky, šátky na obličej. Chvilku si to ocucává a pak si to přehodí přes pusu, roztáhne ruce, začne kopat nohama a kňourat. Ze začátku jsem si myslela, že si to tam hodí náhodou a nemůže se toho zbavit, ale poslední měsíc jsem si všimla, že když ho to přestane ´bavit´tak si to sundá a hraje si dál. Vím, že některé děti s plenkou přes obličej spávají, náš prcek dřív taky tak spával, ale teď už si ji sám v noci oddělá. S manželem jsme se smáli že dělá že se bojí, ale teď přemýšlím, proč to dělá, jestli si tak jenom hraje, nebo jestli to nemá nějaký hlubší význam. Asi je to prkotina, ale nějak mě to zajímá:-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
11689
19.12.11 07:21

náš malý to dělá, když je unavený :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2535
19.12.11 07:41

ahoj, tak to my máme přes obličej pořád něco, já myslim že ten náš prcek si tak prostě hraje, protože když je schovanej, přesně jak píšeš, ruce nohy o 106 pak si to sundá, my na něj kuk a je to pro něj děsná sranda, takže si myslim že fpohodě =)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3959
19.12.11 08:43

Adam si dává dokonce i přes hlavu polštář, má ho danej za hlavou, spíš jen tak na okrasu, ještě na něm nespí a tak se pro něj vždycky natáhne, dá si ho na obličej a usne..asi je to normální.. :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
17014
19.12.11 08:46

Malej si tam dává taky plenku sám a to když je unavenej, nebo chce blbnout, protože na něj děláme bububu kuk a jemu se to líbí. dcera to dělala taky, asi to ti prcci potřebujou :mrgreen: :palec:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
zichisek
19.12.11 09:02

Tak u nás je to taky normální.S plínkou spí od miminka, teď je jí skoro 16 měsíců a stejně spí s ní, přilepí si ji k obličeji a hotovo.Nebo pokud chce jít spát tak si ji donese a pro mě je to jako signál.Nic neobyčejného bych v tom neviděla.Dcera měla období, kdy spávala i se třema, jednu přes obličej a jednu v každé ruce…

• Citovat
  • Upravit
5468
19.12.11 09:09

Syn to taky dělal, dokonce skoro do dvou let nespal jinak, než s plyšovým slonem hozeným na obličeji, musel ho tak mít v kočárku, v postýlce, dokonce i v autě… nejhorší bylo, když jsme někde byli s kočárkem, on takhle spal a pořád za mnou někdo chodil a říkal „a neudusí se to dítě?“ :zed: :zed:
Myslím, že je to úplně normální :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8384
19.12.11 09:21

ahoj nas malej ani tak ne, jako segry malej ten spinka i s rucickou pres oblicej :-D
ale asi to mame v rodine, ja i segra spime s polstarem na hlave a mamka s rukou pres oblicej :-D
clovek ma pocit ze je takovej zachumlanej nebo jak bych to rekla…

tak bud je ot tvymu malymu prijemny a citi se tak dobre a nebo si takovym zpusobem hraje :-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6096
19.12.11 09:23

Náš prcek - tři a půl měsíce to dělá taky, akorát sundat si to teda neumí. Já si zase dělám srandu, že páchá harakiri.. :lol:
Ale proč to dělá, to nevím..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5226
19.12.11 09:28

Naše první dcera měla od narození plenu a vydrželo jí to do čtyř let :D když jsem se to snažila odbourat,tak si začala kousat nehty,tak jsem jí plenku vrátila.
Ted máme čtyřměsíční holčičku a taky má plenku na obličeji a v postýlce ještě další dvě,do každé ruky jednu,bez toho neusne :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
389
19.12.11 09:51

Nejde o to, že s plenkou spí, ale že to takto dělá přes den. Nemám pocit že by se mu chtělo spát, ale asi si tak fakt hraje, ale jako dost zvláštní hra:-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6096
19.12.11 09:55
justina20 píše:
Nejde o to, že s plenkou spí, ale že to takto dělá přes den. Nemám pocit že by se mu chtělo spát, ale asi si tak fakt hraje, ale jako dost zvláštní hra:-)

Mně taky s plenkou nespí, nikdy jsem mu to na obličej nedávala, ale sám si to tam nahrne a pak taky začne kňourat, tak mu to sundám, páč to sám neumí..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
389
19.12.11 10:22

AHOJ, jsem taky z červencové diskuse:-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5226
19.12.11 10:26
justina20 píše:
AHOJ, jsem taky z červencové diskuse:-)

Ahojky :mavam:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1425
19.12.11 21:18

Ahoj, náš Adámek to dělal taky, vždycky si hodil plínu přes obličej, u toho kopal nožičkama a mával ručičkama a čekal, až mu to z obličeje sundáme a strašně se u toho smál. Takže stráááášná sranda. :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Sleep & play

• (2.8) + 293 recenzí

Babylove ubrousky

• (4.3) + 288 recenzí