Dávám jméno Samael

Napsat příspěvek
Velikost písma:
32125
19.9.18 16:49

@Eivys A proč se tady teda ptáš? Dostáváš přesně ty dementní odpovědi, protože to prostě lidi komolit budou. A proč by lidi neměli mít rozhled? To musí znát každý každou blbost, aby u tebe nebyl dementní? Já jsem tohle třeba nikdy neslyšela, nezajímá mě to, ale když budeš pořádně artikulovat, tak ti to jméno třeba budou lidi rozumět.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
36
19.9.18 16:50
@vulpes píše:
nejvíc směšné je, když někdo nedokáže ani pojmenovat svoje dítě, aniž by se zeptal na názor jakési skupiny cizích lidí

Já se neptám, jestli ho mám dát..jenom zkoumám,jak jsou/nejsou většinoví lidé otevření, nebo naopak omezení křesťanským výkladem jmen :-) Zatím to vychází jasně..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
32125
19.9.18 16:53

@Eivys Já to jméno neznám, jména cizích dětí mě nezajímají, pojmenuj si svoje dítě jak chceš, tvoje věc.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
36
19.9.18 16:54
@Monchichik píše:
@Eivys A proč se tady teda ptáš? Dostáváš přesně ty dementní odpovědi, protože to prostě lidi komolit budou. A proč by lidi neměli mít rozhled? To musí znát každý každou blbost, aby u tebe nebyl dementní? Já jsem tohle třeba nikdy neslyšela, nezajímá mě to, ale když budeš pořádně artikulovat, tak ti to jméno třeba budou lidi rozumět.

Příjde mi to velice dobře vyslovitelné a srozumitelné :-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
21311
19.9.18 16:55
@Eivys píše:
Já se neptám, jestli ho mám dát..jenom zkoumám,jak jsou/nejsou většinoví lidé otevření, nebo naopak omezení křesťanským výkladem jmen :-) Zatím to vychází jasně..

Jak jinak chceš vyložit jméno Samael? Skutečně mne to zajímá

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1327
19.9.18 16:59

Křesťanské, nekřesťanské, to by mě asi až tak netrápilo - i když teda zrovna démona? :D ale ok, jméno je to zvláštní. Je blbé, že je tak blízko Samuelovi. Sama jsem to četla 2×, jestli to není překlep. Já mám cizí jméno a jako malá jsem se styděla ho lidem říct, raději jsem odpověděla: „Já nevím, jak se jmenuju.“ Věř, že s tím bude mít v budoucnu spíš problémy a to všude, i na úřadech „Opravdu Samael? Není to Samuel?“

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
32125
19.9.18 17:00

@Eivys No to možná jo, ale jestli je význam jména takový, jak tady píšou, tak bych ho nedala, ať se to vyslovuje sebelépe.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Kobliha51
19.9.18 17:05
@Fíková píše:
A sestřička bude Lilith? :lol:

Tipuju, že další dítě bude Adolf.

• Citovat
  • Upravit
36
19.9.18 17:06
@Tichošlápek píše:
Jak jinak chceš vyložit jméno Samael? Skutečně mne to zajímá

No kdyz se oprostis od tech nabozenskych zvastu,tak je to proste silna a nezavisla osobnost ktera ma vlastni nazor a nenecha se prejet „bohem“,zastrasit a nezklapne ocas a nebude ticho.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
36
19.9.18 17:11
@Tichošlápek píše:
Jak jinak chceš vyložit jméno Samael? Skutečně mne to zajímá
No kdyz se oprostis od tech nabozenskych zvastu,tak je to proste silna a nezavisla osobnost ktera ma vlastni nazor a nenecha se prejet „bohem“,zastrasit a nezklapne ocas a nebude ticho.
@Kobliha51 píše:
Tipuju, že další dítě bude Adolf.

A Adolf je nejak spatne jmeno? Jenom proto ze se tak jmenoval jeden debil?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
35329
19.9.18 17:12
@Eivys píše:
No kdyz se oprostis od tech nabozenskych zvastu,tak je to proste silna a nezavisla osobnost ktera ma vlastni nazor a nenecha se prejet „bohem“,zastrasit a nezklapne ocas a nebude ticho.

Mne nabozenske zvasky nezajimaji. Ale dite, ktere bude kazdemu muset vysvetlit, ze neni Samuel, ale Samael, te bude za vyber jmena milovat…at je vyznam jakykoli.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5585
19.9.18 17:14
@Fíková píše:
No, hlavně je to původní jméno Satana. :mrgreen:
:palec: První, co mě napadlo :mrgreen:
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
21311
19.9.18 17:17
@Eivys píše:

Ale to jméno je hebrejské původem z bible. To nezmenis. A to, ze bude cely život muset vysvětlovat, ze se skutečně píše s A a ne U taky ne. Mne rodiče taky v záchvatu originality dali jméno, které se od bezne formy liší jedním písmenem. Neskutečně to otravuje život a měnit si ho nechci, protože by se jich to dotklo. Trochu přemýšlet o tom dítěti to chce. A ne o sobě a originalitě

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
36
19.9.18 17:17

@mroe Myslim ze lidi maji usi a Samael opravdu neni tak nepochopitelne a nezname,aby se to pletlu s uplne jinym pismenem,duvod proc jich neni vic a Samuelu je jako sracek je jenom tim krestanskym vykladem.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
25897
19.9.18 17:18

@osvc A nomen est omen, jak pravil klasik. Chudák dítě.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Ahoj, tati

• (5) + 5 recenzí

Petr, Ida a miminko

• (3.7) + 3 recenze