Dávám jméno Samael

Napsat příspěvek
Velikost písma:
19.9.18 19:13

Já narazila hned na začátku tvého příspěvku a přečetla jméno jako Samuel. Až po dovětku, že dáváš neobvyklé jméno jsem to přečetla znovu, protože si říkám, co je tak na Samuelovi neobvyklého. Popravdě se mi nelíbí jméno Samael ani Samuel. Působí na mě jako jména pro metrosexuála.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
32615
19.9.18 19:16

@Eivys No já to vidím tak, že ti, kteří znají význam toho jména si budou myslet, že nejsi normální a ti, kteří význam jména neznají , ti budou rozumět Samuel :D Běžně je mi úplně jedno, jak si kdo svoje dítě pojmenuje, ale občas se pobavím, viz Donatelo Versace Stojka :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
603
19.9.18 19:19
@Eivys píše:
Jsem a prave chci vedet jaci jsou tak bezne lidi ve vztahu ke jmenum..predsudky a tak..zatim mi davate slusne zapravdu ????

No, tak jsi se o tom přesvědčila, fajn - a co z toho vyvodíš za závěr?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1804
19.9.18 19:47

Rikala bych mu Samuel, protože bych si myslela, že jenom neumíš ty nebo dítě mluvit. S ohledem na to, že jsme křesťan, bych se takovému jménu vyvarovala.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
36
19.9.18 22:06
@skorotehotna píše:
Rikala bych mu Samuel, protože bych si myslela, že jenom neumíš ty nebo dítě mluvit. S ohledem na to, že jsme křesťan, bych se takovému jménu vyvarovala.

Kdyz jsi krestanka a to jmeno tim padem znas, tak proc by sis myslela, ze je to Samuel?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1804
19.9.18 22:20

@Eivys
To jméno neznám. Resp do teď jsem neznala. A myslela bych si to proto, protože by mě v životě nenapadlo ze někdo muže pojmenovat dítě Samael.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
36
19.9.18 22:25
@skorotehotna píše:
@Eivys
To jméno neznám. Resp do teď jsem neznala. A myslela bych si to proto, protože by mě v životě nenapadlo ze někdo muže pojmenovat dítě Samael.

Kvuli tomu jednomu pismenu? To si o Samuelovi mysleli pred padesati lety taky..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1804
19.9.18 22:30

@Eivys ano, kvůli tomu jednomu písmenu

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
35533
20.9.18 06:25
@skorotehotna píše:
@Eivys ano, kvůli tomu jednomu písmenu

Vidis, samej blbec… :mrgreen: ja to slysela taky poprve a za primitiva se tedy nepovazuju. Jen me asi zajimaji trochu jine veci.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1350
20.9.18 07:11

Já význam také neznala. Ale určitě bych dítěti jméno s takovým významem nedala. Napadá mě spousta důvodů, proč ne. Např. už jenom proto, že si třeba může najít v dospělosti holku, která bude (anebo její rodiče), silní křesťané. Představ si, že by jim domů přivedla kluka, který se tak jmenuje, co by na to asi řekli? A co když bude chtít svatbu v kostele? A to už nemluvím o té výslovnosti. Prostě podle mě mu způsobíte zbytečné problémy

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
19388
20.9.18 07:28

Samael zní krásně, stejně jako Lilith. Symbolika strašná. Než bych jméno dala, zjistila bych si karmický zatizeni jména. Podle toho bych se rozhodla

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
21311
20.9.18 07:32

@terrka83 to jsem se ji pokusila taky nastínit. Ze by měla myslet na to dítě a ne na svoji zajímavost. Ale zbytečná snaha.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
21593
20.9.18 07:34

Jmena Samael se nezastavam, jmeno to je naprd, ale co se tyka vysvetlovani jak se pise, tak v zahranici je dost bezne, ze kazdy musi sve jmeno hlaskovat a kupodivu to nikomu nevadi.

Ja mam prijmeni, ze se bez hlaskovani prakticky neobejdu a ze bych kvuli tomu nejak trpela se rict neda.

Ze se takova prkotina u nas v CR tak silene proziva je pro mne neochopitelne.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
19388
20.9.18 07:35
@Eivys píše:
Jsem a prave chci vedet jaci jsou tak bezne lidi ve vztahu ke jmenum..predsudky a tak..zatim mi davate slusne zapravduPříspěvek upraven 19.09.18 v 20:18

Seš praštěná. Tak ať je to aspoň Samael Svoboda, nebo Samael Skočdopole. Nebo Samael Snedlditetikasi. Hele,vje to úlet. Mně se moc líbila Lilith, ale uvedomuji si, že je to úlet.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
21593
20.9.18 07:36
@g.sandova píše:
Samael zní krásně, stejně jako Lilith. Symbolika strašná. Než bych jméno dala, zjistila bych si karmický zatizeni jména. Podle toho bych se rozhodla

Lilith je prece ulne normalni jmeno, ne? Ani nevim, ze to ma mit nejaky blby vyznam.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Ahoj, tati

• (5) + 5 recenzí

Petr, Ida a miminko

• (3.7) + 3 recenze