Dávám jméno Samael

Napsat příspěvek
Velikost písma:
19388
20.9.18 07:38

Hlavně je praštěný, že se ptáš tady. Kdybys byla vnitřně rozhodnutá, tak to nezakladas a trapně se tu neobhajujes. Nic ve zlém. Nejsi o tom jménu přesvědčena. Možná proto bys ji dítěti dávat neměla

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
21311
20.9.18 07:42

@warita má, asi proto je častější Liliana než Lilith. Lilith byla údajně první žena, která se ale odmítla podrobit Adamovi a raději se oddala demonum a je jedním z nich. Ale na rozdíl od toho Samaela se Lilith v Bibli nezmiňuje, pokud si to pamatuju dobre.

Příspěvek upraven 20.09.18 v 08:17

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
19388
20.9.18 07:43

@warita no nemá, už to tu bylo zmíněno. Ono víc záleží na karmickym zatizeni. Lilith bych si zvolila jako umělecký jméno, někam do bordelu

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
21593
20.9.18 07:43

Ona podle me spis podvedome sonduje, jak lehke ci tezke to bude lidi ve svem okoli presvedcit, ze to jmeno je OK.

Naprosto nechapu totiz ten uvodni prispevek, ze chce vedet, co si lidi o tom jmenu mysli a kdyz ji to lidi reknou, tak se hned to nich agresivne pousti.

Zakladatelko, ja se normalne exotickych jmen v diskuzich zastavam, nemam rada ani nacionalizmus ani mysoidni sed davu. Nicmene tohle jmeno je fakt otres. Pokud tohle neni jenom provokace a opravdu mas v planu to jmeno dat, zamysli se jeste jednou.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1240
20.9.18 07:47

Jo tak já musím všude hláskovat jak příjmení, tak adresu (název ulice). V podstatě když se někde čte seznam a před čítající se zadrhne, vím, že jsem na řadě. V 1.tride (ne-li později) jsem si opisovala příjmení z razítka, nešlo mi to zapamatovat. Takže nedostatkem jedinečnosti ve opravdu netrpím… V dnešní době chce být spousta lidí originálních a to je dobře. Dali jsme dětem jména, která se nám líbí nejvíc, ač jsou jedny z nejdávanějších a ve školce je nikdo nemá, ač podle statistik by jich měla být plná třída :-) Naopak co dítě, to originál :D
Moc jsem ale nepochopila důvod založení diskuze. Takovy výkřik do tmy… Vyberete pro většinu lidí rozporuplné jmeno, potřebujete se pochlubit na emiminu a úvodní příspěvek zakončíte „jen do mě“. To většina lidí udělá a dozví se, že jsou hloupí a omezení. :think: Takže za mě byste měla být v klidu, že se vám splnil předpoklad. Dítě si přeci můžete pojmenovat, jak chcete. Plést se bude a výklad taky nezaměnite. Bude s tím žít vy a vaše dítě. A to nemyslím nijak zle, jen konstatuji, že tak to prostě je. :mavam:

Příspěvek upraven 20.09.18 v 09:33

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4523
20.9.18 08:01

Jméno je to pěkný, mě se líbí. Na hlaskovani bych se vykašlala, já jsem vyvdala příjmení, které musím vysvětlovat úplně pokaždé, u doktorů mě snad nikdy nezavolaji správně, syna ve školce si zapsali špatně a už se to nějak nezvládají preucit… A nehrozí se z toho. Jako ano, nebaví mě to, ale jsou i horší věci. Nicméně mně by hodně vadil význam jména. Normálně na to nehraju, ale tady je to jasný a do očí bijící. I kdybych nebyla věřící, pricilo by se mi takto pojmenovat dítě. Ale zase nevím, jak bych se zachovala, kdyby si jeden že synu dovedl jako budoucí ženu třeba tu Lilith. Ona za to nemůže, kdyby byla normální slušná holka tak proč ne. Adam a Eva se taky běžně dávají, na prvotní hřích nikdo nemyslí.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7740
20.9.18 08:18
@chaela píše:
Jméno je to pěkný, mě se líbí. Na hlaskovani bych se vykašlala, já jsem vyvdala příjmení, které musím vysvětlovat úplně pokaždé, u doktorů mě snad nikdy nezavolaji správně, syna ve školce si zapsali špatně a už se to nějak nezvládají preucit… A nehrozí se z toho. Jako ano, nebaví mě to, ale jsou i horší věci. Nicméně mně by hodně vadil význam jména. Normálně na to nehraju, ale tady je to jasný a do očí bijící. I kdybych nebyla věřící, pricilo by se mi takto pojmenovat dítě. Ale zase nevím, jak bych se zachovala, kdyby si jeden že synu dovedl jako budoucí ženu třeba tu Lilith. Ona za to nemůže, kdyby byla normální slušná holka tak proč ne. Adam a Eva se taky běžně dávají, na prvotní hřích nikdo nemyslí.

Ono jde spíš o to, že jména Samael a Lilith jsou uctívány Satanisty. Proto to asi většině lidí přijde nepřijatelné.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4523
20.9.18 08:35

@Fíková ano, pro mě je to taky úplně pres čáru, ale to noc nemění na tom, že třeba ten Samael je pěkný jméno, nebo na tom, že ty děti nemůžou za to, že mají … rodiče. Doufám, že se nikdy nedostanu do situace, kde bych něco takového musela řešit.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3383
20.9.18 08:40

Já být kluk a takhle se jmenovat..za trest!

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1208
20.9.18 10:24

Tak teď sem si vzpomněla jak sme měli ve škole přednášku. Tehdy sme byli vybráni jako nejméně problémová třída :mrgreen: všichni to měli na háku je já sem ta psala dopis a ještě něco do školy. Pak přišla jedna z nich já jí řekla že mě to vůbec nezajímá. Tehdy vzala láhev a začala po mě stříkat svěcenou vodu a vřískat satanovo dítě a takový kecy. Já mokrá jak sviňa :mrgreen: :mrgreen: no nedovedu si představit ten cirkus být Lilith nebo Samael. :jazyk:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
19388
20.9.18 11:01

@Vosma29 a kdo vám dělal přednášku?!!!!?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1208
20.9.18 11:37

Já už nevím je to cca 20 let pryč. Snad to bylo v rámci společenských věd nebo tak.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
36
20.9.18 14:57
@g.sandova píše:
Seš praštěná. Tak ať je to aspoň Samael Svoboda, nebo Samael Skočdopole. Nebo Samael Snedlditetikasi. Hele,vje to úlet. Mně se moc líbila Lilith, ale uvedomuji si, že je to úlet.

Lilith je v plánu,ale teď vyšel chlapeček :-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
36
20.9.18 15:03
@terrka83 píše:
Já význam také neznala. Ale určitě bych dítěti jméno s takovým významem nedala. Napadá mě spousta důvodů, proč ne. Např. už jenom proto, že si třeba může najít v dospělosti holku, která bude (anebo její rodiče), silní křesťané. Představ si, že by jim domů přivedla kluka, který se tak jmenuje, co by na to asi řekli? A co když bude chtít svatbu v kostele? A to už nemluvím o té výslovnosti. Prostě podle mě mu způsobíte zbytečné problémy

No tak hádám,že v prostředí, v jakém bude vyrůstat, by do svatby v kostele pak nešel…jsme racionálně uvažující lidé v 21. století, takže nějaké věřící kravinky a svatby v kostele si myslím že nehrozí. Naštěstí jsme opravdu jedna z nejateističtějších zemí a žádné věřící tlaky na něho z okolí přicházet nebudou, tak si snad udělá zdravý názor na pohádky :-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
25897
20.9.18 15:06

@Eivys Takže si synka přivážeš na řetěz a nevypustíš, aby náhodou nezbloudil do nějaké křesťanštěji založené země :mrgreen: :mrgreen: , to se chudák nepodívá ani do zemí sousedících s ČR.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Ahoj, tati

• (5) + 5 recenzí

Petr, Ida a miminko

• (3.7) + 3 recenze