Dávám jméno Samael

Napsat příspěvek
Velikost písma:
rokris
21.9.18 01:23
@mroe píše:
Mas pravdu, je krasne, dej ho, omezenci si zvyknou. Proc by ses mela podrizovat? Je to tvoje dite… to tobe podekuje, az ponese nasledky tveho pocitu nadrazenosti a vyjimecnosti, proti nam deb..um, omezencum a primitivum.
Ja nevim, co chces slyset? Ano, jsi uzasna, kdyz si stojis za svym, jdes hlavou proti zdi, predsudkum, blbosti… akorat jsem nepochopila, proc jsi zalozila tuhle diskusi?Lide vybiraji detem jmena, ktera se jim libi. A casto to o nich neco i vypovida… preber si to, jak chces.

Asi tak.

• Citovat
  • Upravit
998
21.9.18 04:47

Taky mě to napadlo, když mi bylo 12 a měla jsem období uctívání temných sil. :P Někdo z toho vyroste a někdo ne, to je v pořádku. Ale jestli je dobré tím trestat dítě, to si úplně nejsem jistá. :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10185
21.9.18 05:24
@Eivys píše:
Lilith je v plánu,ale teď vyšel chlapeček :-)

Ty jsi prostě ještě nevyrostla z puberty a nechceš si to přiznat. Nějak ti nedochází, že ta jména nevybíráš pro panenky nebo pro štěňata, ale pro dítě, které s tím bude žít celý život. Můj táta má hodně neobvyklé jméno, v republice jsou jenom dva nositelé, je mu už 75 a trpí tím celoživotně, kdekoli se musí představit celým jménem, tak pokaždé slyší: Jak že bylo to křestní jméno? A často následují další podivené a nevěřícné poznámky. Hele, ono bude chlapečkovi stačit, že nebude tak průrazný a celoživotně pubertální jako ty a bude mít od tebe celoživotně zaděláno.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
21.9.18 05:49

Přesně tak, stačí, aby tvůj chlapeček nebyl průbojný po tobě, může to být třeba tiché dítě. Každý asi neví význam toho jména, ale stačí jedno dítko ve školce a škole, které s tím přijde a strhne všechny. A už si dovedu představit ty přezdívky a to, jak mu budou říkat. To jméno jsem také včera řekla u tchánovců, kteří jsou také silně věřící, a ti teda hned věděli význam. Hned se mě ptali, za co se chce ta maminka, která toto plánuje, dítěti pomstít. Tchánovec dokonce nadhodil, že by si myslel, že toto dítko vzniklo nemanželsky nebo ze znásilnění 8o 8o 8o No rozhodně bych tomuto své dítě vědomě nevystavila. Anonym proto, že jsme to včera probírali a chodí tady část mé rodiny, tak ať hned neví moji přezdívku

• Citovat
  • Upravit
21.9.18 09:05
@mroe píše:
Mas pravdu, je krasne, dej ho, omezenci si zvyknou. Proc by ses mela podrizovat? Je to tvoje dite… to tobe podekuje, az ponese nasledky tveho pocitu nadrazenosti a vyjimecnosti, proti nam deb..um, omezencum a primitivum.
Ja nevim, co chces slyset? Ano, jsi uzasna, kdyz si stojis za svym, jdes hlavou proti zdi, predsudkum, blbosti… akorat jsem nepochopila, proc jsi zalozila tuhle diskusi?Lide vybiraji detem jmena, ktera se jim libi. A casto to o nich neco i vypovida… preber si to, jak chces.
:potlesk:

PS.
Klidně dej jméno jaké chceš, chtělas názory. A tohle je reálná zkušenost.

Jinak v té stejné firmě napsali všechny africké řecké i finské varianty jmen správně.

Problém nastal jenom proto, že se to příjmení podobá na něco, co lidi znají ;) pokud jsi připravena kontrolovat údaje i v těch databázích, o kterých nevíš, tak do toho… :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
36
21.9.18 16:56
@Anonymní píše:
Přesně tak, stačí, aby tvůj chlapeček nebyl průbojný po tobě, může to být třeba tiché dítě. Každý asi neví význam toho jména, ale stačí jedno dítko ve školce a škole, které s tím přijde a strhne všechny. A už si dovedu představit ty přezdívky a to, jak mu budou říkat. To jméno jsem také včera řekla u tchánovců, kteří jsou také silně věřící, a ti teda hned věděli význam. Hned se mě ptali, za co se chce ta maminka, která toto plánuje, dítěti pomstít. Tchánovec dokonce nadhodil, že by si myslel, že toto dítko vzniklo nemanželsky nebo ze znásilnění 8o 8o 8o No rozhodně bych tomuto své dítě vědomě nevystavila. Anonym proto, že jsme to včera probírali a chodí tady část mé rodiny, tak ať hned neví moji přezdívku

Na tyhle krestanske predsudky se snad neda ani nic rozumneho rict.. Jinak tedy chapu ze vetsina matek dava jmena a vychovava deti v tom, aby moc nevybocovaly, aby nahodou nemely neobvykle jmeno, protoze co kdyby ho nekdo spletl :zed: a proste celkove ala „co by rekli lidi“. Je to smutne. No, z tematu mam co jsem chtela, diky vsem za prispevky :-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
35330
21.9.18 17:25
@Eivys píše:
Na tyhle krestanske predsudky se snad neda ani nic rozumneho rict.. Jinak tedy chapu ze vetsina matek dava jmena a vychovava deti v tom, aby moc nevybocovaly, aby nahodou nemely neobvykle jmeno, protoze co kdyby ho nekdo spletl :zed: a proste celkove ala „co by rekli lidi“. Je to smutne. No, z tematu mam co jsem chtela, diky vsem za prispevky :-)

Ale prosim te, ty delas, jako by nebyly spousty jmen, i neobvyklych a pritom hezkych… vybocovat se da ruzne. Tys vybrala kontroverzni a jeste takove, ktere se bude plest… tak co jsi cekala? Tak to mas.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5808
21.9.18 18:20
@Eivys píše:
Na tyhle krestanske predsudky se snad neda ani nic rozumneho rict.. Jinak tedy chapu ze vetsina matek dava jmena a vychovava deti v tom, aby moc nevybocovaly, aby nahodou nemely neobvykle jmeno, protoze co kdyby ho nekdo spletl :zed: a proste celkove ala „co by rekli lidi“. Je to smutne. No, z tematu mam co jsem chtela, diky vsem za prispevky :-)

Tak osobne jsem spokojenejsi, ze moje dite pozitivne vybocuje chovanim a urcitym nadanim… Polovina prispevku tady ani neresi Samaela, jako jmeno, ale tboje duvody a jejich prezentaci… Ve vysledku si lidi muzou rikat, co chcou, neni vec ke ktere by aspon nekdo nemel potrebu se vyjadrit, to mas dost zmatene dojmy a spis si domyslis vyznamy podle tveho vzorce, nez to, co je tady fakticky napsany…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
rokris
21.9.18 18:34
@Gosi píše:
Tak osobne jsem spokojenejsi, ze moje dite pozitivne vybocuje chovanim a urcitym nadanim… Polovina prispevku tady ani neresi Samaela, jako jmeno, ale tboje duvody a jejich prezentaci… Ve vysledku si lidi muzou rikat, co chcou, neni vec ke ktere by aspon nekdo nemel potrebu se vyjadrit, to mas dost zmatene dojmy a spis si domyslis vyznamy podle tveho vzorce, nez to, co je tady fakticky napsany…

Pravda. A toto se mi zdá především provokativní diskuze. Napadlo mě, že založím taky jednu. O tom, kolik lidí se nechá při výběru jména ovlivnit. A nakonec své dítě pojmenuje podle doporučení lidí na netu. Tyto diskuze nechápu.

• Citovat
  • Upravit
1240
21.9.18 20:31

@Eivys Mně se líbí, když někdo vybočuje. Ale tím, že něco umí nebo ví. Že by mi imponoval blbec, byť s originálním jménem, to se mi ještě nestalo.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
rokris
21.9.18 21:10
@Nika079 píše:
@Eivys Mně se líbí, když někdo vybočuje. Ale tím, že něco umí nebo ví. Že by mi imponoval blbec, byť s originálním jménem, to se mi ještě nestalo.

Jistě, vybočovat jménem není žádná zásluha.

• Citovat
  • Upravit
10185
21.9.18 21:17
@Eivys píše:

Ty až jednou možná dospěješ a dojde ti, že tenhle pozérský postoj, který tu předvádíš, je jen jedna velká trapnost, tak tě čekají dva scénáře. Ten horší je, pokud to jméno synkovi opravdu dáš, tak si za to pak budeš nadávat, protože ať ti to teď připadá že jsi děsně originální a „vybočuješ“, tak až budeš opravdu dospělá, uvidíš to jinak a ten,kdo tím otřesným jménem bude za tvou nebetyčnou nesoudnost trpět, bude tvůj syn. Druhý scénář je lepší, když si to rozmyslíš a to jméno mu nakonec nedáš, tak si pak budeš říkat - ještě že jsem mu ho tenkrát, když jem byla ještě tele nevyzrálý, nedala.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
rokris
21.9.18 21:22
@Denisa56 píše:
Ty až jednou možná dospěješ a dojde ti, že tenhle pozérský postoj, který tu předvádíš, je jen jedna velká trapnost, tak tě čekají dva scénáře. Ten horší je, pokud to jméno synkovi opravdu dáš, tak si za to pak budeš nadávat, protože ať ti to teď připadá že jsi děsně originální a „vybočuješ“, tak až budeš opravdu dospělá, uvidíš to jinak a ten,kdo tím otřesným jménem bude za tvou nebetyčnou nesoudnost trpět, bude tvůj syn. Druhý scénář je lepší, když si to rozmyslíš a to jméno mu nakonec nedáš, tak si pak budeš říkat - ještě že jsem mu ho tenkrát, když jem byla ještě tele nevyzrálý, nedala.
:kytka:
  • Citovat
  • Upravit
36
21.9.18 22:32
@Denisa56 píše:

Ja ale nerekla ze ho davam aby vybocoval,jen je to proste pekne jmeno, to lidi tady pisou ze bude vybocovat,ze si ho budou plest a podobne,jde o to,ze k zadnemu jmenu by se nemelo pristupovat jinak nez k jinemu,jmeno je jmeno a neni na nem nic spatneho,ne?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
35330
21.9.18 23:01
@Eivys píše:
Ja ale nerekla ze ho davam aby vybocoval,jen je to proste pekne jmeno, to lidi tady pisou ze bude vybocovat,ze si ho budou plest a podobne,jde o to,ze k zadnemu jmenu by se nemelo pristupovat jinak nez k jinemu,jmeno je jmeno a neni na nem nic spatneho,ne?

No neni, vsak jmenovat se Adolf po valce musela byt lahudka… je to jen jmeno, ze? ja nevim… kde zijes… v bubline?
MMCh, nedokazu si predstavit moc prijmeni, ke kteremu by se hodilo… ale to asi taky neni dostatecny argument, ze? K vasemu se jiste hodi…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Ahoj, tati

• (5) + 5 recenzí

Petr, Ida a miminko

• (3.7) + 3 recenze