Poradna porodní asistence
Bc. Vladimíra Toplaková
Co je špatného na Magdaleně?
Vidět ve školce na seznamu dítě „Madla“, asi bych se pousmála.
Nikdy bych nedala zdrobnělinu jinak běžně používaného jména.
Celý život se bude představovat „Madla - ne Magdalena, fakt Madla“.
Madla se u náš říká Marii..takže bych volila Marii nebo Magdu a pak jí dala přezdívku. Samo o sobě Madla je ujetý ![]()
@Anonymní píše:
Holky, potřebovala bych poradit - po dlouhých dohadech jsme se s partnerem shodli na jménu Madla pro holcicku (kluka už máme). Ale kamarádka mi psala, ať to jméno nedáváme, chudák malá atd. Vím, ze je bude naše rozhodnutí, naše dítě, ale co si myslíte vy??? Je to fakt úlet??? Jinak příjmení je české, trochu netypické a má tam Ř.
Musí to být fakt Madla? Nemůže to být normálně Magda? ![]()
A co Madlen? My mame ted miminko Marlen a starsi dcera ji rika Madlenka, jak jeste neumi R a moc se mi to libi:)
hele takhle, tuhle diskuzi jsem otevřela proto, že mě zajímalo, proč chceš holce koupit madla… Madla není plnohodnotné jméno a holce by se podle mě spíš smáli. Dala bych jí jméno, které se na Madlu dá zbrobnit, třeba tu Magdalénu.
No dala bych Madelin jako je treba Madeleine Albright. Madla v zakladnim tvaru je strasne vesnicky. “Medlin” se mi libi hodne.
Příspěvek upraven 15.09.18 v 20:55
Madla je moc pěkné jméno. Respektive volila bych variantu Magdalena, ať si pak případně může vybrat.
Madlén je jak pro hysterickou operetní zpěvačku.
@Anonymní píše:
Holky, potřebovala bych poradit - po dlouhých dohadech jsme se s partnerem shodli na jménu Madla pro holcicku (kluka už máme). Ale kamarádka mi psala, ať to jméno nedáváme, chudák malá atd. Vím, ze je bude naše rozhodnutí, naše dítě, ale co si myslíte vy??? Je to fakt úlet??? Jinak příjmení je české, trochu netypické a má tam Ř.
mám vnučku Madlu, přímo to má v rodném listě. Říkáme jí Madlenko. Moc jich prý v republice není.Nám se to líbí. ![]()
@smutná máma píše:
mám vnučku Madlu, přímo to má v rodném listě. Říkáme jí Madlenko. Moc jich prý v republice není.Nám se to líbí.
je otázka, jestli se to bude líbit i jí, až bude starší.
@vokishka se svým jménem může být nespokojený vlastně každý, nikdo si ho nevybíráme sám. Ty jsi se svým spokojená?
@Lalelale Přesně, taky mě zajímalo, o jaká speciální madla pro holky se jedná ![]()
Jméno Magdaléna/Magda je krásné a dá se jí říkat Majdo, Madlo, Madlenko…, ale samotné Madla mi přijde divné, nedala bych.
@smutná máma píše:
@vokishka se svým jménem může být nespokojený vlastně každý, nikdo si ho nevybíráme sám. Ty jsi se svým spokojená?
ani ne, ale je to běžné jméno, tohle je opravdu jméno jak z nějakého filmu. Mně třeba hned naskočí vesnická Madla, třeba fiml Madla zpívá Evropě ![]()