Poradna porodní asistence
Bc. Vladimíra Toplaková
@mroe píše:
No neni, vsak jmenovat se Adolf po valce musela byt lahudka… je to jen jmeno, ze? ja nevim… kde zijes… v bubline?
MMCh, nedokazu si predstavit moc prijmeni, ke kteremu by se hodilo… ale to asi taky neni dostatecny argument, ze? K vasemu se jiste hodi…
Adolf po valce..ok, ale i to si myslim,ze lidi chapali vic nez dneska,ze o jmene to neni, ale Samael je snad byt jen kousek k tehle analogii? Byl to snad nejaky diktator, masovy vrah nebo podobne? Ja tedy nic takoveho z historie neznam.
@Eivys píše:
Adolf po valce..ok, ale i to si myslim,ze lidi chapali vic nez dneska,ze o jmene to neni, ale Samael je snad byt jen kousek k tehle analogii? Byl to snad nejaky diktator, masovy vrah nebo podobne? Ja tedy nic takoveho z historie neznam.
sama rikas, ze je to jen jmeno, tak jaka analaogie?
nejak ses do toho zamotala, ne?
To muzu tvrdit ja, ale ty mas prece jasno v tom, ze je to jen hezke jmeno, se Satanem to nema nic spolecneho… nebo ma?
![]()
@Eivys píše:
proč jsi tu diskusi založila? Tak si dej Samaela, dej si co chceš a nepolemizuj pořád o tom ![]()
@pe-terka píše:
proč jsi tu diskusi založila? Tak si dej Samaela, dej si co chceš a nepolemizuj pořád o tom
Tuhle otázku jsem si položila už několikrát. Založí diskuzi, požádá o názory a když je dostane, okamžitě začne na ostatní útočit ![]()
@Eivys píše:
jiste to deti ve skolce chapaly a vubec se malemu Adikovi nesmaly. Ale vubec.
@mroe píše:
sama rikas, ze je to jen jmeno, tak jaka analaogie?nejak ses do toho zamotala, ne?
To muzu tvrdit ja, ale ty mas prece jasno v tom, ze je to jen hezke jmeno, se Satanem to nema nic spolecneho… nebo ma?![]()
![]()
Satan je snad historicka postava, nebo nemam davat jmeno na zaklade nejakych pohadek kterym veri dospeli „rozumni“ lide? ![]()
@warita píše:
jiste to deti ve skolce chapaly a vubec se malemu Adikovi nesmaly. Ale vubec.
Tady opakuju..ma to snad neco spolecneho s historicky naprosto cistym jmenem Samael? Nebo uz je lidska degenerace tak daleko, ze nebudeme davat jmena kvuli nejakym vymyslenym pribehum na dobrou noc? A vsem, ja jen odpovidam, prvni utoky prisly na me, ja prece neutocim, jenom jsem chtela slyset racionalni duvody…bohuzel je to tu same „karmicke zatizeni jmena“, krestanska vymyvarna a pak skupina ktera by to nedala protoze si to nekdo neznaly bude plest..padne duvody opravdu. Jak rikam, zjistila jsem tu co jsem chtela, dekuji ![]()
Už jsi zakládala diskuzi na Samaela někdy v květnu, sama jsi v úvodním příspěvku psala, že se bojíš že se dítěti budou smát. Tak proč další diskuze? Nejspíš si sama tím jménem stále nejsi jistá a chtěla jsi tu slyšet jak je to hezké jméno. Mně by asi nějako extra nevadilo, že to jméno má spojení se satanem, ale opravdu to už na první pohled vypadá jako překlep.
edit. pardon, jen jsi diskutovala v diskuzi o jméně Samael.
Jmeno je otresny, ale lidi si zvyknou. Je mi u zadku jak se jmenuji cizi deti. Kdyz mi neci jmeno nejde pres usta, tak se tomu vyhybam a pro sebe si v duchu vymyslim prezdivku. Jinak ja mam fakt kamose, ktery je absolutne pragmaticky clovek, ateista a vzal si nakonec verici holku v kostele. Nikdo by to do nej nerekl, ale nechal se udolat.
@Eivys píše:
Tady opakuju..ma to snad neco spolecneho s historicky naprosto cistym jmenem Samael? Nebo uz je lidska degenerace tak daleko, ze nebudeme davat jmena kvuli nejakym vymyslenym pribehum na dobrou noc? A vsem, ja jen odpovidam, prvni utoky prisly na me, ja prece neutocim, jenom jsem chtela slyset racionalni duvody…bohuzel je to tu same „karmicke zatizeni jmena“, krestanska vymyvarna a pak skupina ktera by to nedala protoze si to nekdo neznaly bude plest..padne duvody opravdu. Jak rikam, zjistila jsem tu co jsem chtela, dekuji
ale to JE racionalni duvod.
Ty to vidis jako pohadky a iracionalni reakce. Ale 99% to vidi tak, jak zde uzivatelky rikaji. A muzes se vztekat jak chces, ze to neni pokrokove, ale svet se tomu neprizpusobi. Chapes? Lidi budou mit dale zaostale nazory a tve dite s tim bude muset zit.
Jestli doufas, ze se stane zazrak a cela spolecnost naraz zmeni nazor, deti prestanou byt krute a nabozensky zalozeni lide budou naraz ateisti, nebo ze snad satanizmus rijde do mody…tak v to bych byt tebou nedoufala.
Myslím, že jakákoliv diskuze tady je zbytečná, Když někdo „diskutuje“ jen se záměrem všem vecpat to, že jeho názor je ten správný a všuchni co ho nemají jsou bud
Celkově, že to píše někdo, kdo je schopen založit diskuzi ohledně jména pro jeho dítě a pak napsat, že nechápe proč někoho zajímá, co na to řeknou lidi.
Tohle už celkove zavání bud trollícím příspěvkem anebo někým, kdo si nevidí ani na špičku nosu, o dalších charakterových vlastnostech nemluvě.
@skorotehotna píše:
Myslím, že jakákoliv diskuze tady je zbytečná, Když někdo „diskutuje“ jen se záměrem všem vecpat to, že jeho názor je ten správný a všuchni co ho nemají jsou bud
- 1)lidé, tkeří neuvažují racionálně protože věří v Boha
- 2)omezenci, co nechápou, že některá jména prostě nejsou konvenční
- 3) primitivové, kterým se to bude plést
- 4)lidi, co mají předsudky
- 5)omezenci s křesžanským výkladem
- 6)nechápavci, že Samael je přece naprosto čisté a žádným příběhem nezatížené jméno
Celkově, že to píše někdo, kdo je schopen založit diskuzi ohledně jména pro jeho dítě a pak napsat, že nechápe proč někoho zajímá, co na to řeknou lidi.
Tohle už celkove zavání bud trollícím příspěvkem anebo někým, kdo si nevidí ani na špičku nosu, o dalších charakterových vlastnostech nemluvě.
Naprosto výstižné shrnutí, více netřeba dodávat
![]()