Krmení dětí kaší Nominal

Napsat příspěvek
Velikost písma:
3HE
22413
13.6.12 20:26

Tak s kaší do flašky ti neporadím… já kojím ještě teď (dcera má dva roky), takže nás flaška obešla… čaj začala pít rovnou z hrníčku. Kaši jsem dávala lžičkou. S kaší do flašky to po pár pokusech „vychytáš“, kolik čeho dát, aby to bylo husté akorát :lol: Ale pokud to aspoň trochu půjde, zkus si připravit kaši z obiloviny a ne instantní - extrudovanou - v téhle je živin opravdu málo… dítě se sice zasytí, ale živin moc nedostane :( Inst. si nechej na dny, kdy nestíháš :D :mavam:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1322
13.6.12 22:07

Já bych uvařila kaši Nominal ve vodě a pak tam přidala UM - tedy jen ten prášek, takže to řídké být nemůže ne? Prostě bych v tom rozmíchala trochu prášku UM.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
972
14.6.12 07:55

Já už jsem na to přišla, už to mám taky na lžičku. Přišlo mi to až podezřele jednoduché, jenom smíchat UM s kaší v sypkém stavu a pak to zalít vodou, furt jsem nad tím bádala, ale je to fakt tak :mrgreen:. Díky moc všem za rady! Já tu kaši ani nevařím, jen ji zaliju teplou vodou a rozmíchám, tak je to i na tom obalu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
33
19.11.12 09:53

Dávkování

Ahoj maminky, obnovuji diskuzi ohledně kaší Nominal. Mám 8měsíční mimi, zatím máme 2 příkrmy - oběd a odpolední svačinku, zbytek kojení. Chtěla bych zavést večerní kaši a rozhodla jsem se pro kaše Nominal. Koupila jsem si též UM, které chci do kaše zamíchat (na radu lékařky). Vůbec ale nemám s UM zkušenost a hlavně nevím, jaké množství kaše připravit. Mohly byste mi prosím poradit s dávkováním? Myslím, kolik lžic kaše a kolik UM jste dávaly? Děkuji

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Run
20807
19.11.12 17:33

No já teda dělám pro roční, ale dělám prostě podle oka.. Teď už z mléka, předtím ze Sunaru.. Prostě si připrav UM podle návodu (u sunaru je to jedna odměrka na 30 ml) a přisypávej kaši dokud se ti konzistence nebude líbit.. Dělám ze 120 ml vody, tak když začínáte, tak udělej třeba ze 30 ml.. Nevím jakou máš, já si koupila tu Super a ta teda malý vůbec nejela - jsou z ní moc cítit ty obiloviny.. Příště koupím jen nějakou jednodruhovou..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
972
19.11.12 20:02

@katka81 Já dělám takto: 150 ml převařené vody ochlazené na poživatelnou teplotu. Do toho nasypu cca 4 odměrky kaše Nominal, pořádně rozmíchám a pak přisypu zhruba stejné množství UM (odměrky používám ty z balení UM). Míchám, dokud kaše nezhoustne, pokud se mi zdá řídká, dosypu suroviny, pokud hustá, přiliju trochu vody. Nejraději mám kaši jáhlovou, dobrá je taky pohanková, ale po ní má ta kaše takovou našedlou barvu. Nicméně chuťově je taky dobrá. Jinak ty kaše houstnou postupně, takže po připravení nechej na chvíli odstát.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
33
20.11.12 07:42

Díky moc, dneska večer vyzkoušíme :-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1803
18.3.14 20:01

Ahoj, myslíte, že je lepší tedy dávat kaše Nominal (příprava ve vodě) nebo ještě ty nemléčné od Hami, či Nestlé pro 18.mes.dítě???

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
24798
18.3.14 20:08

Nikdy jsem Hami a spol. nedávala. Dávám Nominu, rozmíchám ve vodě, pak tam rozmíchám ještě UM prášek. Máslo, ovoce a je to.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6942
18.3.14 20:13

Já dávám Nominu s ovocem a dokojím.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Lizzi
18.3.14 20:26

@evulkanov já dávám normální krupičku už od roka z mlíka :nevim:

• Citovat
  • Upravit
2760
18.3.14 20:52

Taky dávám Nominu do normálního mlíka asi od 15měsíců @evulkanov a proč ve vodě??

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Run
20807
18.3.14 20:59

Myslím, že má ABKM, ne? Nominal je zdravější a levnější ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1803
18.3.14 21:19

@verrru jj, podezreni na ABKM. tak proto ve vodě nyní…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
972
18.3.14 21:22

Ony ty Nominalky jsou dost bez chuti, rozmichane ve vode jsou samy od sebe dost hnusne - ale to ty nemlecne „znackove“ asi taky. Ja jsem je malemu delala do mleka bez laktozy, ale on ma intoleranci, to je jine nez ABKM, tak nevim…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

1 Good Sleep

• (4.7) + 729 recenzí

2 Pokračovací mléko

• (5) + 213 recenzí