Krmení dětí kaší Nominal

Napsat příspěvek
Velikost písma:
337
15.3.17 14:16
@AnnElli píše:
Ja to vařím od oka :D naliju jen horkou vodu, nevarim, a sypu aby to bylo tak akorat, ani moc husté ani řídké. A male to moc chutná, dávám ji to asi od 6. měsíce. A ja to snidam s ni každé rano ;)

Dělala jsme stejně - převařenou vodu a množství kaše od oka, aby se mi líbila konzistence. synovi jsme dávala cca od 6. měsíce. Tehdy jenom rýžovou kaši. Kaše (i jiné - hlavně ovesnou) má rád dodnes (jsou mu 4r).

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
283
15.3.17 14:18

@Evvcaa Já vařím hlavně jáhlovou, amarantovou, rýžovou, kukuřičnou. Klasickou pšeničnou nedělám vůbec. A kaše dělám taky od oka, zalívám jen horkou vodou, jsou instantní…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2299
15.3.17 15:35

Taky si je obcas dame, kdyz nemam cas varit domaci, jednou za cas se nic nestane. Zalivam horkou vodou a necham odstat, at se poradne nasakne, hlavne pohankove to trva dele.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
959
15.3.17 16:39

Mě přímo výrobce napal: Dobrý den,
na základě informací se kterými pracujeme a ze kterých vycházíme ( např.
Rndr. Petr Fořt Csc.) je možné s nemléčnými přikrmy začít ideálně od 8-10 měsíce.
Většina pediatrů ale zastává názor, že je možné s nemléčnými příkrmy začít od 6-7ého měsíce,
nebo, a to je důležité, je-li dítě schopné sedět s oporou a koordinuje aktivně pohyby hlavičkou, tedy dříve.
Kaše Nomina obsahují kontrolované a kvalitní suroviny a za sebe i své děti je mohu doporučit. ideální k prvním příkrmům jsou kaše s menším obsahem vlákniny, tedy jáhlová, nebo rýžová, ale problém by neměl mít kojenec ani např. se špaldovou nebo pohankovou kaší.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
239
18.3.17 03:01

Děkuji všem a v kolik je dáváte večer? Já chci začit mezi 17:30 - 18 a před spaním nakojit. Včera jsem dělala poprvé a měla jsem ji řídkou, asi budu muset přidat ;-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
611
12.9.17 17:27

Dobrý den. Jdu si zase pro radu :-) Začala jsem dceři (ukončený 6. měsíc) dávat 2× - 3× týdně rýžovou kaši. Různě ji to vždycky ochutím ovocem, nebo jen tak samotnou a moc ji to chutná. Tak se chci zeptat, můžu zkusit dát už i pohankovou či jáhlovou? Není to brzo? Maso-zeleninu baští už skoro 2 měsíce. :mavam:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
611
12.9.17 17:27

Vloženo 2×

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
19198
12.9.17 17:42

@Kattii Dávám tyhle kaše (i pohankovou a jáhlovou) od 5. měsíce a malé moc chutnají.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
959
12.9.17 20:49

@Kattii četla jste můj příspěvek výše?
Mě přímo výrobce napal: Dobrý den,
na základě informací se kterými pracujeme a ze kterých vycházíme ( např.
Rndr. Petr Fořt Csc.) je možné s nemléčnými přikrmy začít ideálně od 8-10 měsíce.
Většina pediatrů ale zastává názor, že je možné s nemléčnými příkrmy začít od 6-7ého měsíce,
nebo, a to je důležité, je-li dítě schopné sedět s oporou a koordinuje aktivně pohyby hlavičkou, tedy dříve.
Kaše Nomina obsahují kontrolované a kvalitní suroviny a za sebe i své děti je mohu doporučit. ideální k prvním příkrmům jsou kaše s menším obsahem vlákniny, tedy jáhlová, nebo rýžová, ale problém by neměl mít kojenec ani např. se špaldovou nebo pohankovou kaší.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
201
3.10.17 10:53

My dáváme od 6,5 měsíce, naší holčičce strašně chutnají, nejvíc večer, míchám je s um aby měla ještě další mléčnou dávku a přidám někdy banán a podobně, nebo s tím trochu zahustím nějaké zeleninové jídlo s masem. Začali jsme s rýžovou, jáhlovou a kukuřičnou a už papá i čirokovou a naprostá spokojenost.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
982
17.10.17 14:29

Koupila jsem dneska kaše Nominal čiroková a láhodná, ve které je quinoa, čirok, celozrnná rýže a lněná vláknina. Myslíte, že mohu tyto kaše dávat 10 měsíční dcerce? Nevím zda děti čirok, celozrnou rýži atp. mohou už v 10 měsících nebo raději počkat cca až po roku. Děkuji za rady.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
563
17.10.17 14:41
@Isia píše:
Koupila jsem dneska kaše Nominal čiroková a láhodná, ve které je quinoa, čirok, celozrnná rýže a lněná vláknina. Myslíte, že mohu tyto kaše dávat 10 měsíční dcerce? Nevím zda děti čirok, celozrnou rýži atp. mohou už v 10 měsících nebo raději počkat cca až po roku. Děkuji za rady.

Ja osobne bych s temito kasemi pockala. Dala radeji jahlove, vicezrne, kukuricne atd a do toho ovoce nebo zeleninu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
201
20.10.17 15:45

@Isia také jsem koupila tu lahodnou a nedáváme jí - asi nejvíc kvůli tomu lněnému semínku a celozrnné rýži a s čirokovou máme dobrou zkušenost asi od 7,5 měsíce

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1
16.11.17 12:28

instantní kaše

Milá maminko, nejde o sople, ale dle legislativy pokud je u kaše označení pro kojence od xx měsíce, musí suroviny použité na výrobu, splňovat určitá kritéria- např. i množství pesticidů- tedy nesmí obsahovat žádné anebo v minimálním neznatelném množství. To je informace nesmírně důležitá. Pokud výrobci napíší pouze dětská a nespecifikují věk nebo je to věk od tří let, věřte mi, že to nikdo nekontroluje a není na to žádná legislativa. Dále bych vám doporučila necpat dětem kaši a už vůbec ne instantní, pak jsou děti oobézní v pozdějším věku, zkuste se spíše řídit radami výživových poradkyň a tím, co vařily naše babičky.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Taurielka
23.1.18 10:44

@dapinka tak ja nevím, ptala jsem se naší babičky a ta už v 7. měsícich krmila knedlikama. To nevim jestli je zrovna příklad zdravé výživy ???? všechny zahušťují omáčky jiskou (ja teda taky) a na večeři dávaly krupičkovou kaši.

• Citovat
  • Upravit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

1 Good Sleep

• (4.7) + 729 recenzí

2 Pokračovací mléko

• (5) + 213 recenzí

3 batolecí mléko