Právní poradna pro odškodnění a náhradu škody
Mgr. Petr Novák
Je pravda, že kdyby možná výrobci jako pojivo použivali kond. mléko a ne zbytečný tuk, jako když se dělají doma, tak by to bylo asi lepší
Delam si svoje - koupim vlocky - ovesny s klicky, spaldovy, pohankovy, smicham dohromady. Pres noc namocim pri pokojovce ve vode, vlocky jsou pak lepe stravitelne. Pri namaceni prisypu i ruzna seminka (lnene, sezamove, slunecnicove, chia atd) nebo i orechy (hlavne mandle, liskace, stridam to)
Rano prihazuju dle fantazie a co dum dal bud ovoce a rozinky (nemelo by se), nebo ruzny plody jako kustovnice, rakytnik atd
nesladim, chlapovi davam med.
nejhorsi jsou kupovany zapekany musli - plno cukru, sypky smesy jsou zase
osetreny - sireny.
EDIT vyjde z toho spis kase
zapomnela jsem napsat, ze se to kratce povari..
ale podobne muzete delat jahlovou, pohankovou, ryzovou…
Příspěvek upraven 01.08.13 v 20:21
Nekupoujum jím obyčejné vločky s rozinkama, ovocem a semínky
Já si též dělám svoje doma.
Na pánev hodím ovesné vločky a nasucho je oprančím do křupava. a pak si k nim přihazuju to, na co mám zrovna chuť - suš. ovoce, čerstvé ovoce, semínka… Teď ujíždím na kustovnici, čerstvých meruňkách a nastrouhaném jablku.
Jo a na všechno si dávám skořici, na tu mám po ránu mega velkou chuť. ![]()
Tak já zatím kupuji v obchodě. Hodně mě láká ten mixit, ale kvůli ceně si to nemohu dovolit. I ty ceny v obchodě jdou neustále nahoru. Mě na tom mixitu láká vlastní výběr chutí.
Musli teď v létě moc nejím. Jinak si kupuju to v průsvitném obalu, kde je vidět z čeho to je a paradoxně je to to nejlevnější - třeba tesco nebo něco maj i v Pennysu. Případně koupím vločky, rozinky a sušený banány nebo jiné ovoce. Nějaký mixity nebo podobný s. čky mi můžou víte co ![]()
@Haninac píše:
Delam si svoje - koupim vlocky - ovesny s klicky, spaldovy, pohankovy, smicham dohromady. Pres noc namocim pri pokojovce ve vode, vlocky jsou pak lepe stravitelne. Pri namaceni prisypu i ruzna seminka (lnene, sezamove, slunecnicove, chia atd) nebo i orechy (hlavne mandle, liskace, stridam to)
Rano prihazuju dle fantazie a co dum dal bud ovoce a rozinky (nemelo by se), nebo ruzny plody jako kustovnice, rakytnik atd
nesladim, chlapovi davam med.nejhorsi jsou kupovany zapekany musli - plno cukru, sypky smesy jsou zase
osetreny - sireny.EDIT vyjde z toho spis kase
Příspěvek upraven 01.08.13 v 20:21zapomnela jsem napsat, ze se to kratce povari..
ale podobne muzete delat jahlovou, pohankovou, ryzovou…
Proč by se neměly přidávat rozinky?
Objednala jsem nekolik baleni Mixitu jako darky k Vanocum. Nesetkalo se to s velkym uspechem a me osobne to vuuubec nechutnalo. Takze za me uz nikdy vic.
@Kelsey Hodím ovesné vločky na plech do trouby vyhřáté na 200 a opražím je tam - musím je co chvilku prohodit, aby se nepřipálily. Pak tam přidám ořechy a taky opražím, ale jen chvilku, rychle se spálí. Pak to vytáhnu, přidám tam sušené ovoce a med - ještě když je to horké. Nechám vychladnout a cpu se ![]()
Kupuju mixit kvůli tomu, že nejsou tučný a přeslazený. Chutnají mi a pak ještě ty, co mají v Marks and Spencer.
Kupuju v Makru po 2kg kyblíkách. Menší balení u nás nemá smysl.
@neumisa a jaké jsou ty velké z Makra? Nikdy jsem si jich nevšimla (asi málo koukám), mají více příchutí? Jo a jsou křupavý nebo ty dietnější
?