Poradna dětského psychologa
PhDr. Václav Mertin
Ahoj holky,prosím vás o radu.
Dcerka se mi začala před týdnem budit noc co noc.. okolo půl třetí ráno a řve a pláče že chce ňamy ňamy..dokud se nenají tak neusne.večeři má vždy velikou.Sní hlavní jídlo a pak má rohlík se šunkou nebo jogurt.
Vůbev nevím co s tím mám dělat.Nebo jestli je to normální?Zda třeba neroste?
Je drobnější postavy.. má 76cm a 9500g ( takže hubená - ale docela baští )
Už jsem hrozně unavená a nevím co s tím.trápím mě že se malá trápí a já se taky trápí protože pak jdu do práce a vlastně se ani jedna nevyspíme.
Díky za postřehy.
Že by růstový spurt?
No nevím, přiznám se, že bych dětem dala maximálně flašku s mlíkem, kdyby hrozilo, že řevem zbořej barák, ale já mám doma obříky a tudíž mi nedělá problém jim jídlo upřít.
Trochu se bojím, aby si tím nezačla zakládat na nějaký špatný návyk, aby se pak nenaučila v noci vymetat ledničku a z drobné holčičky se nestala oplácaná ![]()
Tohle se strašně těžko na dálku posuzuje. ![]()
Kdysi mi jedna maminka vyprávěla,jak její tříletý syn v noci pravidelně vylézá a vyžaduje papání.Dávala mu tedy do flašky výživu s trochou vody,aby to teklo.Pak byl spokojenej a spal.Je mu třiadvacet a tlustej není.Nevím,jak dlouho mu vydrželo jíst v noci,ale když šel z májky,flašku u huby měl ![]()
Naše malá 22 měsíců se taky začala ted budívat a huláká mnam mnam dokud jí to mlíko nedám. Je to tak 2× do týdne.
To pry delal muj manzel, kdyz mu jidlo nedali, sel do lednicky, nasel si termix a tak dlouho jednoho z rodicu pichal ruzkem do bricha, az se sitoval a dostal. Do 6 let byl skoro podvyziveny. Nevim, kdy ho to preslo (to nocni jedeni, ale urcite jeste pred skolou).
To stejne dela i synovec, je mu 5 a zatim ho to nepreslo. Taky je drobounky.
OT: Tvoje dcerka je opravvdu drobna. Synovi je 5 mesicu a ma hodne podobne miry.
A nemá holčička opravdu nějakou poruchu spalování? Jestli je takhle hubená i při tom večerním jídelníčku, tak jestli náhodou není porucha v metabolismu, to je divný, aby se budila hlady.
Majda měla na stejnou výšku minimálně o kilo méně a v noci nejí od sedmi měsíců.
Takže „jen hubeností“ to není.
A jak jí za celý den? Já když nestíhám přes den a doženu to večeří, je to stejně naprd, protože za hodinu mám zas hlad.
@Mišuna píše:
Syn to taky dělával,tak jednou za čtvrt roku pár dní za sebou a pak byl zas klid. Ale stačila mu flaška s mlíkem (ovšem poctivá třístovka).
On je naopak spíš nežravka, jí hrozně málo, je to hubeňour, ve dvou letech měl 12 kilo a cca 90cm.
ty blaho, tak to nas Pepino ma ve dvou letech 11.5kg a 86cm… On je fakt mrnous a hubenour. Ale pres den je schopny snist skoro tolik, jako ja…
A v noci se budi, ale vola „mama mama, mnam, mnam, tata tata, mnau, mnau“, protoze chce, aby ho nekdo vyndal a sel si s nim hrat… kdyz nikdo nejde (nebo se nekdo nechytne na to jeho mnam mnam), tak zase usne…
![]()
Máme synka 2 roky a měsíc a i když už dávno mlíko v noci nedostával, začal se před pár týdny v noci budit kolem půl třetí a nic než mlíko ho neutěší, má prostě hlad. Taky je to drobek, 80cm a 10kg
Nse se budila jednou za noc hlady (davala jsem flasku UM) do 20 mesicu, v te dobe mela kolem 11 kilo. Pak sama od sebe prestala, asi ji vyziva pak uz stacila. Takze ja bych asi netrapila dite hlady, ale mozna bych spis dala v polospanku UM / cajik / neco, aby se zase nenaucila, ze se v noci fakt probudi a naji neceho poradneho. Aby se z toho nestal zlozvyk ![]()
ahoj holky, potřebovala bych prosím radu. Máme dvouletou holčičku. Ne teda každou noc, ale dost často se budí kolem jedné a ham ham.....Je totiž fakt možné, že má hlad. Ráno když se vzbudí 250ml UM…kolem deváté ovoce nebo přesnídávka…to ovoce málokdy sní celé(dneska zrovna banán ano) a pak v poledne katastrofa, tak 4-5 lžic oběda (když jsme někde venku tak skleničku velkého příkrmu- tu sní vždy)odpoledne k svačině jogurt a pak když má kolem šesté večeři tak zase 4-5 lžic nebo kousků večeře a před usnutím zase 250ml UM. Věřila bych, že může mít hlad, ale jak to do ní dostat, aby se zasytila? Mě přijde, že nechce nic pevného, nebo jak to napsat…Možná i proto, jestli je to teda hladem spí v noci blbě, do půlnoci dobrý a pak do rána, kňourání, převalování, někdy řev a pak i to ham ham…nemáte někdo radu prosím?
Zkusila bych jí dát k večeři kaši nebo i do lahve případně. Možná bych za celý den přidala víc sacharidů - tj. pečivo, tu kaši… Ale spíš bych se snažila jí v noci říkat, že je noc a bude se spinkat, protože i když říká ham ham, tak to může být jen návyk na buzení a skutečný hlad to být nemusí.
Pokud jí něco v noci dáváš, tak se může najíst v noci a ve dne pak hlad nemá. Další metodou je zkusit nedávat to UM, možná se tím zasytí a pak nechce jíst pevnou stravu.
Chce to vyzkoušet.
Tak můžu se přidat k těm který to znají často se starám o chlapečka tedka je mu 8 a 2-3 let se taky takhle budil v noci že chce pít že má hlad no tak sme tedy vstávaly tak že sme mu daly pár piškotů nebo také mlíčko třeba s medem a už si ani nepamatuju jak ho to přešlo ..a tedka to je pořád huběnour
A tedy konečně začal jíst docela normálně a nerejpat se v jídle ![]()
Tak kaše u nás vůbec nejede…tak to fakt nevím…Ona právě to pečivo nechce…To víš, že jí v noci říkám, že je tma a že se spí a jí se ráno,ale …