Dcera (6měsíční) je líná

IamSherlocked
17.6.13 15:07

dcera (6m) je líná

Zdravím, zakládám diskuzi abych se zeptala na radu. Dcera má 6 měsíců a od asi 4,5 měsíců se umí sama otáčet na bříško. No „umí…“. Když se to učila tak ji to bavilo, hodněkrát se sama bez pomoci otočila, ale teď se jí vůbec nechce. Snažím se ji motivovat, pomáhat, lákat na hračky, na zvuky, na kočku… nic nepomáhá. Akorát vytočí hlavu div si ji nezlomí, začne se smát ale na bříško bez pomoci jsem ji už skoro měsíc nedostala :,( Nemá někdo podobnou zkušenost či radu jak dobře miminko motivovat nebo jak nejlépe ji pomoci k otáčení? děkuji

• Citovat
  • Upravit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
31594
17.6.13 15:21

Dala bych jí na zem na koberec, pěnové puzzle či něco měkčího, aby kdyby se nějak přetočila blbě z břicha na záda, aby se nebouchla do hlavy a nechala bych ji být. Pokud by ani tak po týdnu až dvou nejevila naprosto žádný zájem se otočit, začla bych asi zvažovat rehabku. Ale teď už bych jí nepomáhala, nijak výrazně nemotivovala, pokud dítě chce, tak si vždycky nějakou motivaci najde.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
IamSherlocked
17.6.13 15:25

Nevím jestli jsem to napsala srozumitelně, mluvím o otáčení ze zad na bříško, naopak to ještě neumí vůbec. Jinak doma leží na hrací dece často, má tam hračky, prostor k vlastní hře. Na chvíli se dokáže sama zabavit, ale otáčet se ne a ne :( V příštím týdnu jdeme k dr. tak se s ní domluvím. Děkuji

• Citovat
  • Upravit
11689
17.6.13 15:30

@posibilities Já tě trošku uklidním ju :) Malý jedno a to samé, přetáčet se začal až v 6,5 měsících pak to šlo ráz naráz, každý měsíc uměl další věc v 11 měsících už chodil ve 12 běhal, je motoricky moc šikovný. Musím tedy podotknout, že za doktorkou bych ale šla, mi jsme kvůli tomu cvičili cca 1 měsíc vojtovu metodu, nevím zda to bylo z ní nebo ne. Holčička je ještě maličká a jestli máš taky takové skokové dítě, těm to chvilku trvá a pak se nestačíš divit ze dne na den to umí.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5052
17.6.13 15:55

Starší dcera se otáčela jen za časopisem. Začala později a udělala to 2× do týdne, na bříše vždy hrozný řev. Pak si sedla, lezla atd… Otáčení a válení sudů se u nás nekonalo. Línější a opatrná je pořád i teď ve 4,5letech. Teď leží na břiše pořád a listuje v časopisech a knížkách :mrgreen:.

Mladší válí sudy jako ďábel od 4m a je věčně poblitá jak dělá psí kusy na břiše.

Pokud je dle dr v pořádku tak to neřeš a užívej si klidné mimčo ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
13119
17.6.13 15:58

Já mám zkušenost, že dokud se dítěti matka věnuje, tak neudělá nic. Až když si ho nikdo nevšímá a ono se začne nudit, tak začne zkoumat a cvičit např. to otáčení

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5052
17.6.13 16:02
@ynax píše:
Já mám zkušenost, že dokud se dítěti matka věnuje, tak neudělá nic. Až když si ho nikdo nevšímá a ono se začne nudit, tak začne zkoumat a cvičit např. to otáčení

na tom něco bude :think:

na mladší nemám tolik času a jede jako blesk

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
31594
17.6.13 16:38
@posibilities píše:
Nevím jestli jsem to napsala srozumitelně, mluvím o otáčení ze zad na bříško, naopak to ještě neumí vůbec. Jinak doma leží na hrací dece často, má tam hračky, prostor k vlastní hře. Na chvíli se dokáže sama zabavit, ale otáčet se ne a ne :( V příštím týdnu jdeme k dr. tak se s ní domluvím. Děkuji

jo, já to chápu. Jenže když tam dítě necháš a půjdeš si po svým, tak může být na břichu jak blesk a stejně tak rychle se může nějak blbě převážit a břinknout se do hlavy, máme doma plovoučky a to je hned. Nebouchla se nějak třeba při tom otáčení? Druhorozený se bál otáčet pak na ty záda na zemi, protože se několikrát bouchnul a přesně poznal, kdy je na tvrdém a kdy v ohrádce na matraci.

Jinak prvorozený se otočil až v 7m. Ale tam byl trochu problém, chodili jsme měsíc na rehabky a vojtili, ale ani tak se v 6m neotáčel, otočil se až on chtěl. Zas bylo dobrý, že se začal točit na břicho a hned zase na záda, takže odpadla fáze, kdy se dítě přetočí a po chvíli řve, že chce na záda.

A občas děti něco zapomenou, když se naučí něco jiného, časem svoji dovednost zase objeví.
Fakt ji nech být, děti se rozvíjí nejlíp, když kolem nich naházíš zajímavé předměty, proložíš to křupkama a nevšímáš si jich ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Lo
6285
17.6.13 20:10

@ynax :potlesk: :potlesk:
Tak u nás - mám téměř 4 měsíčního - bude mít v neděli..
Zrovna někdy minulý týden jsem ho stále motivovala hračkou, at se překulí na bok, ukázala jsem mu snad všechny hračky, co má..nic!
Tak jsem se na něj vykašlala a sedla si k počítači..on stále na zemi, pak kouknu a on na boku a kouká na cosi na zdi 8o 8o tak ho prostě dám na zem a on třeba 10 minut jen tak leží a pak se začne převalovat, zatím umí jen na boky, pokud se převrátí dál na bříško, řve, jelikož neumí vytáhnout ještě ruku pod tělíčkem..ale dělá to jen když ho nemotivuju..nechápu, ale je to tak :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
IamSherlocked
17.6.13 20:11

Děkuji za reakce. Dcerku nechávám samotnou na hrací dece, ale z místnosti neodcházím. Sama si hrát vydrží chvilku. Dřív se semtam sama otočila na bříško pro hračku, ale teď vůbec. S doktorkou to proberu, ale doufám, že si dává jen nějakou „pauzu“ a že to nic neznamená (Nedovedu si představit cvičit s ní vojtovku protože se semnou pere i u přebalování :) )

• Citovat
  • Upravit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Sleep & play

• (2.8) + 293 recenzí

Babylove ubrousky

• (4.3) + 288 recenzí

Pure