Poradna pediatra
Mudr. Jiří Havránek
Dobrý večer,
byly jsme s dcerou na menší operaci, hospitalizace trvala 4 dny, kdy dcera ( 9 měsíců )musela mít sundané náušničky…Je možné, že dírky do týdne zarostly? Náušnička ne a ne nejde nasadit, hlavně kvůli strachu dcery, že jí zase chce někdo něco dělat, neudržíme jí ani dva a když už se to podaří, ztroskotá akce,,nasazování,, na tom, že náušnička neprochází skrz!!! Nějak se mi ani nechce myslet na to, že bych dceru opět musela trápit dalším propichováním
… Máte prosím některá zkušenost?
No obávám se, že to možné je.. Jak dlouho je měla? Kdyžtak nechte nastřelit, je to mnohem jednodušší ![]()
Tohle jsem měla s dcerkou taky a dírky nám zarostly už po 3 dnech. nakonec se ale zadařilo a dírku jsme prodělaly. Ne žádným násilím, ale povedlo se manžovi, zkoušel a nakonec se povedlo, a si nebyla dírka úplně zarostlá.
Ano, naše malá ztratila naušničku a za tejden zarostla dirka a to je měla někdy od 5ti měsíců a stalo se to teď nedávno…ve 2,5 letech. nechala jsem znova nastřelit. ![]()
Dceři se to stalo po hosp. z rotavirama na jip, taky dírky v uchu zarostly naušnice nešly nasadit, to měla kolem 15-16 měs. nezbylo nic jiného než jít za dětskou, aby uši propíchla a naušnice pomohla vrátit, sami jsme se do toho pouštět nechtěli.
…no tak koukám, že nejsem sama a druhému nastřelení se opravdu nevyhneme. Mám ale stále nutkání to s náušničkou zkoušet, dokud se dírka neumoudří, ale rychle prostřelení asi bude menší zlo… ![]()
@artep.b píše: …no tak koukám, že nejsem sama a druhému nastřelení se opravdu nevyhneme. Mám ale stále nutkání to s náušničkou zkoušet, dokud se dírka neumoudří, ale rychle prostřelení asi bude menší zlo…
jojo…Johanka měla zarostlou jen jednu dírku, ale ta druhá už byla málo průchodná a doktorka řekla, že než jí trápit tím, že jí to tam bude rvát náušnici násilím, tak to radši znovu prostřelí do stejnýho místa. když jsem viděla reakci 2,5 ůletýho dítěte, tak nastřelení fakt v pohodě - ani necekla a v klidu skládala nějakou skládačku a nechápala, co po ní doktorka chce
zato mě babička násilím protáhla lehce zarostlou dirku a do dneška si pamatuju, jak se mi udělalo šoufl od žaludku a omdlela jsem, jak to bylo hnusný ![]()
Ano je to možné.
já mám uši píchlé už třicet let a taky mi stále zarůstají ![]()
Mě naštěstí nezarůstají, párkrát jsem byla bez naušnic i 2 měsíce, a nezarostly..ale chápu že u mimča asi zarůstají rychleji ![]()
@artep.b Nějak se mi ani nechce myslet na to, že bych dceru opět musela trápit dalším propichováním
Tak jí tím dalším propichováním teď netrap a máš to vyřešený…to snad není nějak životně důležitý nebo?
Nech ji to nastřelit. Sama mám nastřelenou jednu naušnici a mě to nebolelo.
Ahoj holky
dnes odpoledne jsem dceři vyndala naušnici, jelikož jsem si všimla, že má lehce nateklý lalůček, taky trošku do fialova. No vymáčkla jsem trošku hnisu či sekretu s krví a po cca 3 hodinách chtěla naušnici vrátit. A ono ejhle
řev jako kr. áva a naušnici ne a ne dostat zpět. Takže šla spinkat jen s jednou. Myslíte, že jí tam mohl zaschnout třeba ten hnis? Mám to ještě zítra zkusit nasadit, nebo nechat raději zahojit, zarůst a nechat nastřelit znovu. Jelikož je pátek, dr. bude i na telefonu až v pondělí… Ještě dodám, že má nastřelený už snad 3 měsíce a téměř dva měsíce má pecičky vyměněný za zlatý kroužky.
@Bekyn asi ne, vím jak to bolí
… jedině musíš být rychlá a prostě zatlačit, ale člověk nikdy neví jak je dirka píchlá a jestli je fakt rovně, aby pak netekla krev… zkus chladit něčím lehce studeným, mě to pomáhalo.