Poradna pediatra
Mudr. Jiří Havránek
Ahoj maminky,
máme doma chlapečka, kterému bylo včera 6 týdnů. Vzhledem k tomu, jaká hlásí na příští dny vedra, jsme s manželem a rodiči mluvili o tom, že bysme malému možná pořídili bazének, takový ten pro nejmenší, se stříškou. Malý miluje vodu, a tak bysme ho chtěli párkrát za den smočit, pokud bude opravdu vedro, malý se dost potí a bývá mu v kočárku horko. Samozřejmě, že voda by byla ohřátá. Nejsem si ale pořád jistá, jestli na to není syn ještě maličký. Odkdy jste koupaly svá miminka?? Máte některá zkušenost s koupáním tak malého prcka?? Děkuju
Na to jefakt ještě mrňavej
Určitě bych ho ještě na letošek nepořizovala
Já si teda taky myslím, že je ještě malý a ten bazének až tak neocení, možná bych použila normálně vaničku nebo kyblík kdybych ho chtěla smočit..
Taky si myslím že je zbytečné kupovat bazén pro tak malé mimčo. Když už teda tak bych použila vaničku a nad ni dala slunečník ať na mimčo nesvítí slunko.
Letos je malý, neocení to. Stačí ho otřít mokrou žínkou nebo namočit do vaničky. Bazénky jsou až pro děti, co už se plazí nebo sedí. Bazének kupte za rok
No ten co vypadá jako muchomůrka by měl být u mých rodičů po sestře. Takže nejde tak ani o ten bazének, spíš o to, jestli není malý na koupání venku, i když by nešlo o hodinové ráchání, ale opravdu jen smočení.
Je maličkej, tomu je to úplně jedno a bazén neocení.. pokud mu bude fakt hic, tak bych ho vykoupala normálně ve vaničce
Klidně bych koupila, využijete i příští rok, nevidím v tom rozdíl jestli koupu večer ve vaně nebo ošplouchnu v bazénku, prckovi to bude šumák, hlavně, že se osvěží ![]()
@Blešík Taky si myslím že kdyby se měl koupit, tak je jedno jestli letos nebo příští rok… určitě se nezničí tím, že se v něm malej párkrát šplouchne ![]()
Ja bych se bala, 6 tydnu mi prijde malo. ja koupala ted v sobotu prvne rocni dceru a i tak jsem mela strach, at nenastydne, jak zalezlo slunko a oprel se do nas vitr, tak byla celkem zima. Maly z toho koupani stejne nic mit nebude
v tomhle veku jsme chodivaly s kamoskama do parku na deku, mimca krate body, ponozky, byly jsme ve stinu a bylo nam vsem prijemne.
@LadyTommy To my bohužel nemůžeme, malej je docela vztekloun a jen tak ležet ho nebaví, zrovna včera jsme byli v zámeckým parku na dece ve stínu a během čtvrt hoďky jsme museli vyklidit pole, aby jsme nerušili tou árií ostatní
Vodu právě úplně zbožňuje, proto nás napadl bazének/vanička/lavórek…
Já jsem asi krkavec, ale při tom, jaký je vedro už teď v 7 ráno bych se nemála. Týna určitě nemá v plánu tam dítě držet dokud nebude modrý
pochopila jsem fakt na ošplouchnutí
Kvůli tomu větru jsem koupila tenhle a natočím aby na prtě nefoukalo a nesvítilo
ale mi už máme velkýho chlapa a nijak zvlášť to neprožívám
Jojo, jde jen o to ho tam na chvilku opláchnout aby se svlažil a hned zas ven a osušit… já jsem v tomhle taky posera, pořád ošmatávám jestli náhodou není studenej, ale teď mají být fakt horka. A pokud by foukal nějakej studenej vítr tak bych určitě nekoupala. Mám na mysli ošplouchnutí v případě fakt velkých pařáků.
@Týna K. Tak já mám obě mimča podzimní, takže letní koupání vyšlo až tak na cca 7 měsíců, ale jinak bych ho klidně do bazénku dala od doby, kdy bude jistě pást koníky…